Je bezpečné užívať Betaclafory pri nízkom tepe?
Ahojte žienky, chcela by som sa Vás spýtať či mate skúsenosť. Mám tachyrkadiu, šla som ku obvodnému a ukázala som mu cez Apple watch že mám výsoky pulz pravidelný cez deň a predpísal mi betaclafory… Beriem ich a počas spánku mi klesá pulz pod 45 odkedy beriem tie tabletky. Myslite že je to v poriadku? Alebo to mám riešiť? Športovkýňa nesom. Ďakujem
@milye22 a to vysadenie dopadlo ok? Lebo ,ak to vysadis zo dna na den, tak mozes mat zavazne zdravotne probleny
Netreba sa vôbec spoliehať na hodinky ja mám Apple Watch hodinky najnovšie a najvyššiu triedu za neviem aké peniaze a netreba sa na to spoliehať akože v spánku normálne mám 40 sestra máva kľudne 36 a neriešime ale napríklad idem autom po štrku mám ruku na lakťovke a hodinky mi ukazujú tep 201 stačí hocico robiť kývať tými hodinkami a tep sa dvíha neverim tomu vôbec a normálne pri manuálnej práci mavam 160-165 a vôbec neriešim hodinkam v týchto veciach neveriť
@lubkovaandrejka možno aj podľa výšky dávky to je problém ale ja som kedysik po roku užívania vysadila každý deň pol tabletky 10 mg hneď ako kardiológ kázal a v pohode to dopadlo
@milye22 a kolko si mala tie hodnoty ze podla apple
watch nasadzoval betablokatory? na kardio sa caka pol roka uplne bezne ak je neakutny stav
@bluka2 cooo aky biologicky vek? 🤔
1. tep meraný hodinkami -> 🤦🏻♀️ nie (zbytočne sa kontroluješ a stresuješ)
2. 'betaclafory' zrejme máš na mysli liek patriaci do skupiny 'betablokátor'
3. v spánku prirodzene klesá tep,v hlbokej fáze spánku najviac (mne holter zaznamenal najnižší tep v spánku 42 -> dr. to vyhodnotil ako ok - tiež beriem betablokátor)
4. objednaj sa na kardiológiu (aký je dôvod tvojej tachykardie? z akého dôvodu ti dal obvodný betablokátor? máš aj iné ťažkosti?)
@lubkovaandrejka
@lubkovaandrejka Vysadila som ich pred 5 dňami a príznaky nemám len pulz počas spánku nemám až taký nízky už
A aké záväzne problémy by som mala mať? Pretože fakt somnou môj doktor nediskutoval čo bude postupovať po tých tabletkách
@nikaeli Áno betablocator, odzaciatku som mala príznaky len dýchavičnosť ale to len úplne 3 krát a potenie do terás.
Každý deň čo som len chodila pár krokov po byte alebo trošku som poupratala v domácnosti len bežne prace, už som mala okolo 140,150 a najviac čo som mala 166 bolo
To všetko som mala zaznamenané v hodinkách Apple watch.
Sla som ku obvodnému a postupoval tým že keď uvidel tie vysoké pulzy hneď mi predpísal betablocatory. Potom na ďalší deň som sla na odber krvi štítnej žľazy, krvného obrazu všetko ok a potom röntgen srdca aj tam bolo všetko ok. Tak som sa potešila a brala tie betablocatory no po 2 dňoch mu klesol pulz pod 45 počas spánku, už som sa zľakla tak som ich vysadila a natoľko že sa nachádzam terás v zahraničí tak sa za obvodnym zastavím až po Vianociach
@milye22 za mňa ako kardio pacienta veľmi zvláštny postup obvodného lekára, prepáč. Predpísať ti lieky na základe záznamov z hodiniek bez ďalšieho skúmania príčin? zvlášť keď si teraz dodala, že si v tom čase upratovala? veď to je normálne.. Nemáš náhodou úzkostné stavy, keď máš vyšší tep v kľude?
Kardio ťažkosti mi spustil kovid, už sú to 4 roky. Začalo to tiež tachykardiou, obvodný mi urobil Ekg, všetko ok. Pridali sa extrasystoly, arytmia, hneď ma poslal na kardiológiu. Urobil echo, dal mi holter, poslal na endokrinológiu kvôli štítnej žlaze. A až potom mi nasadil betablokátor. Prvý mi tiež nesadol, ale nedovolila som si ho vysadiť sama od seba, volala som doktorovi a dohodli sa na zmene liekov, ale ani po nich mi nebolo lepšie. Po čase som zmenila kardiológa, dal mi iné lieky, doplnil draslík a už vyše roka mi je konečne super.
@milye22 v minulosti, uz asi aj 20r dozadu som obcas citila busenie srdca. no nijak sa to nezhorsovalo, dokonca namahu som zvladala dobre, tak som neriesila, preslo asi 10r, naodne som to spomenula obvodacke, ekd sme tu temu preberali pocas preventivky a ona ma poslala na onterne a nasledne a internista poslala na kardio na holter.
pulz som mala v klude aj 130. niekedy som sa citila unavene, ale to nema nic s pulzm, take stavy mavam aj ked amm pulz ok.
holter nepotvrdil ziadnu zavaznu komplexnu poruchu. dr ma dos prav ynapisal, ze ma cez 1300 extrasystol. ponukol mi betablokatory ak by ma to vlemi obtazovalo.
cize nie ez musim, ale ak chcem. betablokatory neliecia, len pulz normalizuju a tym aj odstrania ten neprijemny pocit. cize takato liecba nie nevyhnutna.
skor je dolezite vylucit pripadne ochorenie srdca, nie riesit pulz. ten nie je dolezity, ak je clovek zdravy. niektori ludia mozu mat odchylky, prechodne stevy, kedy su inak nadstaveni.
PMS je predmenstruacny syndrom.
a teda neuzivam nic, pulz vobec nesledujem a nema tazkosti.
@nikaeli To mi pomaly už každý vraví že to urobil nespravodlivo. Najprv ma mal poslať na kardio alebo internetom a ďalej by už oni niečo navrhli ak by sa niečo našlo
Práve preto že mám takého doktora ktorý nechce cez telefón to ani rozoberať a žiadne postupy mi ani nepovedal
Ak by som si neprestutovala čo to sú tie tabletky tak by som o nich ani nevedela
Mám stoho chrobáka v hlave a myšlienky do terás čo ak…
Vysadila som ich preto pretože neviem ako to zapôsobí naďalej v mojom organizme, keďže som si to odsledovala a každý deň čo som ich brala mi každý deň klesol dole (45,44,atd) mojej máme povedal aby som skúsila brat štvrťku s tých tabletiek a že mám sa okamžite vrátiť domov pretože je to pre mňa nebezpečne ak mám takýto pulz v spánku
Vás aspoň poslali na vyšetrení ale mňa okrem röntgenu neposlal nikde
@majamat Takýto pulz mám už pomerne 2 roky lenže pred rokom sa mi motalo v hlave, do zvracania ma ťahalo a cítila som sa na odpadnutie pri pulze 117 a to som mala na tlakomery takýto pulz a terás pred nedávnom mám Apple watch a odvtedy keď som videla aký mal pulz tak som začala to riešiť
Predmenštruačný syndróm nemám.
A napriek vysokému pulzu ste neuzila nič? A nemáte obavy že by sa malo stať niečo zle vám? Pretože pulz sa týka všetkého v organizme a ja som to preto začala riešiť
Môže sa to časom zhoršiť, čo keď pribudne vyšší tep a bude potom môcť transplataciu sŕdca treba?
To je vážne a rizikové
pulz sa dáva dole pravidelnou, najlepšie každodennou chôdzou, rýchlosťou 4-5 km/h minimálne 20 min ( neskôr aj 30 min). je to rýchlosť pri ktorej môžeme rozprávať bez zadýchania…
@milye22 mozno len treba upravit davku
AVSAK TOTO SPRAVNY POSTUP NIEJE! Ze prides ukazes na hodinach a on predpise!
@milye22 pulz sa netyka vsetkeho v organizme. to je blbost.
vyssi pulz je len priznak, nie choroba, ak ho sposobuje choroba, ta sa musi liecit, nei samotny pulz, preto ako tu pisu, ak ta nevysetrili dokladne, je dobre podstupit taketo vysetrenie, ale ak sa nic nenajde, netreba sa toho obavat. stresom si akurat sposobis, ze sa do toho zamotas a bude to u teba pretrvavat.
PMS mozes mat. pri tom nemusia byt kompletne vsetky priznaky, ale len samotne zadrziavanie vody uz je priznak PMS. pripadne pred ms zhorsena nalada, bolest halvy, unava, trychlejsie zadychavanie sa, pozu sa ti ozyvat ochorenia ktore s tym moc nesuvisia, ale v tomto obdobi sa ozyvaju. cize mozes amt prave takom obdobi vyskakovanie pulzu,a le smaozrejme je tam navaznost na obdobie pred ms. po ms by i to tak nemala. to treba skor odsledovat.
navyse pri pulze 117 nemozes mat taketo priznaky.
zbytocne moc sa zameriavas na pulz. pri fyzickej namahe mozes mat pulz ovela vyssi a bez priznakov, co je uplne normalne, preto nie je normalne amt priznaky pri tak nizko pulze. hoci 117 v klude je vyssia hodnota, ale peiznaky by sa mali vyskytocat az pri vyssich hodnotach, nie pri takejto.
vela ludi strasne riesi pulz, pritom je to len hladanie priciny na nespravnom mieste. podla toho co pises, s cym sa aj tu casto stretavam, tak ams pocit, ze tvoje priznaky vznikli ako dosledok vyssieho pulzu. no treba sa uvedomit, ze pulz stupa aj v pripade vacsej zataze organizmu. tam neptri len sport, ale aj mnoho inych faktorov.
kludne aj nedostatok roznych mieralov, vitaminov, stres, unava, hormony psychicke ochorenie, mozno aj niektore lieky by to vedeli vyvolat, nedostatok spanku, ci nekvalitny spanom, infekcie a pod. medzi psychicke tazksoti patri aj vyhorenie, cize aj toto organizmus zatazuje. velmi casta je uzkost, tiez nadvaha a pod.
niektore zalezitosti su kratkodobe, ine dlhodobe.
a pulz je len dosledok pretazenia, preot netreba riesit pulz, ale mozno pricinu.
no poviem ti, ze je to beh na dlhe trate, neikedy sa moze stat, ze ani na nic neprides.
a zabudla som aj nedostatkom pohybu. telo ktore nema primeranu fyzicku zataz, nepracuje spravne.
joj, vem, ze robim vela preklepov, ale napisat cim s ypsilonom, to je celkom sila :D :D :D

@luciar260 Spravím to tak ako ste napísala ❤️