Je hrčka pod kľúčnou kosťou nebezpečná?
Ahojte....mam taku ako keby tvrdu hrcu prirastenu na kosti pod klucnou kostou...na druhej strane to nemam...mam pocit ze aj trosku podrastla odkedy som na nu prisla...buduci tyzden mam termin u lekara nakolko sa vraciam zo zahranici....stretol s niekto s takynto niecim ? Je to nepohyblive...ako keby to vyrastlo na kosti
Velmi pekne dakujem za reakcie
Urcite to fpdaj vyšetriť sono atd.
@janinah ano dam jasne...termin mam v utorok...
@janinah tak doktorka povedala moja obvidna ze nevie...ze podla nej je to kost a dala mi vymenny listok na ortopediu....termin najblizsi som zohnala na jul 2026 aj to za poplatok 35€ ....co by ste mi mozno este odporucili prosim Vas....
Ja by som odporucila chirurgiu. Pozru ti to cez sono a povedia ci treba dat von. Co s tym spravi ortoped? Syn mal hrcku za uchom, tiez na kosti, bola to cysta. Riesili sme na chirurgii.
Ja by som odporucila chirurgiu. Pozru ti to cez sono a povedia ci treba dat von. Co s tym spravi ortoped? Syn mal hrcku za uchom, tiez na kosti, bola to cysta. Riesili sme na chirurgii.
@ivana11155 no povedala ze cez sono nic neuvidia lebo je to na kosti...ze ma ortoped odosle na rentgen 😀 no asi zmenim lekarku alebo teda ju vypytam vymenny aj na chirurgiu....dakujrmem Vam
@ivana11155 no povedala ze cez sono nic neuvidia lebo je to na kosti...ze ma ortoped odosle na rentgen 😀 no asi zmenim lekarku alebo teda ju vypytam vymenny aj na chirurgiu....dakujrmem Vam
@anonym_autor mne hrču pod kolenom ortoped zrongenoval a ze ganglion = na rongene nic nevidel a pod kolenom tvrda hrca. Ani sam tomu neveril.
@janinah
@anonym_3d55be
@ivana11155 booooooze zeny....clovek si pripada az blbo 🤣 ze ja este musim doktorke vraviet ze kam este by ma mohla poslat...oki vypytam si aj na chirurgiu..dakujem Vam ste zlaticka
Áno. Môj lymfom bol hrčka pod kľúčnou kosťou. Na ultrazvuku to bolo hneď vidieť.
Ale nebolo to na kosti, bolo to z druhej strany, skôr na krku.
Áno. Môj lymfom bol hrčka pod kľúčnou kosťou. Na ultrazvuku to bolo hneď vidieť.
Ale nebolo to na kosti, bolo to z druhej strany, skôr na krku.
@tilly bre ranko prajem a tie prvotne vysetrenia ste ake absolvovali? Verim ze ste v poriadku 💖
@anonym_autor usg, krv, výber celej hrčky, nie biopsia, PET CT, takto postupne.
@tilly velmi pekne dakujek za odpoved...ak vam to nevadi este by som sa spytala ake ste mala priznaky....mozem aj sukromnu spravu zaslat ak tu vam to pride nevhodne....
@tilly velmi pekne dakujek za odpoved...ak vam to nevadi este by som sa spytala ake ste mala priznaky....mozem aj sukromnu spravu zaslat ak tu vam to pride nevhodne....
@anonym_autor žiadne 😅. Nič mi nebolo. Hrčku mi objavila náhodou masérka. Išla som na isg a tam to bolo vidieť hneď. Tak sa to začalo hneď riešiť. Vďaka tomu to bolo chytené hneď v začiatkoch a liečba trvala iba cca 3 mesiace je to už 10 rokov.
@anonym_autor žiadne 😅. Nič mi nebolo. Hrčku mi objavila náhodou masérka. Išla som na isg a tam to bolo vidieť hneď. Tak sa to začalo hneď riešiť. Vďaka tomu to bolo chytené hneď v začiatkoch a liečba trvala iba cca 3 mesiace je to už 10 rokov.
@tilly och to sa tak dobre cita....mne tiez nic nie je, okrem toho potenia...a hlavne stale si myslim, ze sa mi len nejak zdeformovala kost z kojenia ( stale som lezala s malou nalavo 😀) alebo ze mi proste vyrastol nejaky vyrastok 😀 tak dakujem za odpoved a som naozaj velmi rada ze vam to takto dopadlo...opatrujte sa
@tilly och to sa tak dobre cita....mne tiez nic nie je, okrem toho potenia...a hlavne stale si myslim, ze sa mi len nejak zdeformovala kost z kojenia ( stale som lezala s malou nalavo 😀) alebo ze mi proste vyrastol nejaky vyrastok 😀 tak dakujem za odpoved a som naozaj velmi rada ze vam to takto dopadlo...opatrujte sa
@anonym_autor ak to máš na kosti, môže to byť len vyrastok na kosti. Ja som to mala na uzline.
@anonym_autor ak to máš na kosti, môže to byť len vyrastok na kosti. Ja som to mala na uzline.
@tilly ano...tiez si myslim 🙂 dakujem pekne
Hrcky nad klucnou kostou nikdy nie su banalita. Nemala si to tam,narastlo to,takze to tam nema co robit. Urcite to nevzniklo lezanim na boku. A urcite by som si zhanala termin na sono ovela skor,aj sukromne. Uz tym duplom,ze je to sprevadzane aj potenim.
@anonym_autor v žiadnom prípade sa ti nezdeformovala kľúčna kosť z kojenia! Túto hrčku by som na tvojom mieste riešila čo najskôr, o to viac, že ju sprevádza aj potenie. Keď k tomu tvoja dr pristupuje tak laxne, tak na ňu zatlač, povedz jej, že máš aj iné príznaky, na sono ti vie dať žiadanku aj ona. Nečakaj s t6m zbytočne. Ako dlho o nej vieš?
@anonym_autor v žiadnom prípade sa ti nezdeformovala kľúčna kosť z kojenia! Túto hrčku by som na tvojom mieste riešila čo najskôr, o to viac, že ju sprevádza aj potenie. Keď k tomu tvoja dr pristupuje tak laxne, tak na ňu zatlač, povedz jej, že máš aj iné príznaky, na sono ti vie dať žiadanku aj ona. Nečakaj s t6m zbytočne. Ako dlho o nej vieš?
@iwesska ano 🙂 mam to pod klucnou kostou hned ,zmesti sa mi tam jeden prst a uz je tam ta hrca potom....14.4. Som si zohnala termin na usg ako samoplatca...v ten den mam aj preventivnu prehliadku...co sa tyka ortopeda tak najskorsi termin som zohnala na jun nakoniec....mam ju polroka ale zial robim akrobaciu a myslela som si ze to mam z toho ...dost sa tam viem dokaličit....
@lindusss2016
Alebo teda ze som nonstop lezala nalavo...ako som pisala vyssie....urcite ma nenapadlo nic vaznejsie....len ma jedna baba vystrasila v praci a este v ten den som sla k obvodnej.... riesim to...dakujem Vam
No ked robis akrobaciu,tak jedine,zeby si si tu kost nejak praskla a zle ti zrastla. To by bolo mozne,ale z kojenia to urcite nie je. Drzim palce.
No ked robis akrobaciu,tak jedine,zeby si si tu kost nejak praskla a zle ti zrastla. To by bolo mozne,ale z kojenia to urcite nie je. Drzim palce.
@iwesska nie nie to urcite nie....dakujem...
@iwesska nie nie to urcite nie....dakujem...
@anonym_autor ale si spomínala, že sa ti aj zväčšila. To nebude ani z akrobacie. Ja ju robím tiež a poznám naozaj veľa ľudí, čo ju robia, nikto nemá záhadné hrčku na kostiach. Mohol by to byť kalcifikat na kosti. Ale ten nevzniká vplyvom športu.
@anonym_autor ale si spomínala, že sa ti aj zväčšila. To nebude ani z akrobacie. Ja ju robím tiež a poznám naozaj veľa ľudí, čo ju robia, nikto nemá záhadné hrčku na kostiach. Mohol by to byť kalcifikat na kosti. Ale ten nevzniká vplyvom športu.
@lindusss2016 dakujem krasne za odpoved....a ten kalcifikat neboli? Lebo mna to vobec neboli
@lindusss2016 dakujem krasne za odpoved....a ten kalcifikat neboli? Lebo mna to vobec neboli
@anonym_autor môže a nemusí 🤷 ako dlho pozerujes to potenie?
@anonym_autor môže a nemusí 🤷 ako dlho pozerujes to potenie?
@lindusss2016 nie je to pravidelne...skor si myslim ze je to hormonmi....no nic...uvidime...priklanam sa najviac proste k nejakemu len vyrastku...terminy u lekarov uz mam...dakujem este raz za reakcie
@lindusss2016 nie je to pravidelne...skor si myslim ze je to hormonmi....no nic...uvidime...priklanam sa najviac proste k nejakemu len vyrastku...terminy u lekarov uz mam...dakujem este raz za reakcie
@anonym_autor držím palce. Daj vedieť, čo to bolo.
@anonym_autor držím palce. Daj vedieť, čo to bolo.
@tilly ahojte tak ak vas to zaujima tak ortoped povedal ze mam miernu skoliozu a my to tam zacalo vytrcat...kazdopadne este ma caka ultravuk a krvne testy...ortoped sa podaril skor po znamosti