icon

Je možné sa úplne vyliečiť z nutkavých myšlienok na močenie?

Dnes o 12:46

Ahojte trpím už dlhé roky formou ocd a teda súvisí to najviac s močovým mechurom. Pred odchodom z domu chodím aj 2x v noci hocikedy sa zobudím aj keď mi netreba len aby mozog odciarkol uspokojenie potreby a mohla som znova zaspať. V meste mam zmapovane všetky toalety. Hlavne ma to frusteuje keď idem niekde na hodinu a viac keď idem niekde kde som nebola alebo keď cestujem autobusom. Riešim to na terapiach teraz som začala. Terapeutka povedala ze je to dlhá cesta ale ze sa spoľahlivo z toho dá dostať. Mate osobne skúsenosti? Ako dlho to trvalo? Ako ste zvládali ten boj keď ste vedeli ze vám netreba ale mozog stále hlásil chod musíš ísť lebo sa pocikas. Niekedy prespím aj celu noc a nejdem takže fyzicky vydržím a keď mi naozaj treba tak sa zobudím. Žiadnu nehodu som nemala nemám dôvod sa tým tak obmedzovať, niekedy je to nutkanie silnejšie niekedy to zvládnem prebojovať. Nie vždy sa mi to podarí. Viem co mam robiť a idem to uviesť do praxe len ma zaujímal úspech. Aký ste mali život predtým a aký teraz. Môžete hodiť aj iné prípady nemusí ísť nutne o mechúr veď to môže byť úplne o hocičom o neustálej nutkavej kontrole všetkého okolo seba plyn okná dvere atď. Skvalitnil sa vám život? Po akom čase? Viem ze je to individuálne len ma zaujíma čo znamená ta dlhá cesta. Čo všetko ste robili aby ste to zvládli?

anonym_317ce2
Dnes o 12:47

@anonym_autor ty mas na totoPsycho diagnozu? mam to asi 20 rokov

autor
Dnes o 12:49
@anonym_317ce2

@anonym_317ce2 mam "len" to ocd, mam ho kombinované aj s inými vecami ale toto mi zasahuje do života už od ZŠ. Až teraz som sa rozhodla to riešiť lebo sa nazbieralo už veľa veci tak reku poriesim si život som mlada a chcem žiť normálne. Zdravotne u urológa gyn atď všetko OK takže je to v hlave len

anonym_413456
Dnes o 13:04
@anonym_317ce2

@anonym_317ce2 tak šup šup psychiater

mirka_a_hrasok
Dnes o 13:25

Tu len odbornú pomoc ti viem poradiť, nič iné. 😉

anonym_a98b2f
Dnes o 14:04

@anonym_autor nie si sama, ja umyvam...ruky, riady...vsetko co pride do styku s potravinami. Potraviny dam do ust iba v najlepsej kvalite a vzhlade. Datumy spotreby, nekonecne skumania a voňanie ci je jedlo ok... ziadna bodka na jablku a podobne.Je vela jedal ktore nedam...myslim si ze mi jedlo ublizi...tak isto riady umyvam opakovane, pozeram proti svetlu ci s baterkou....logicky a rozumovo chapem ze je to blbost ale bohuzial....je zbytocne vysvetlovat...zijem normalny zivot, mam rodinu., chodim do normalnej roboty..lieky neberiem, psychiatrovi ano, par blbcom to lezie na nervy /nikto netusi ze mam ocd/ zvysok ma berie...skus videa o tom....po rozvode mi pominulo asi 80% obcesii kompulzii

autor
Dnes o 15:17
@mirka_a_hrasok

Tu len odbornú pomoc ti viem poradiť, nič iné. 😉

@mirka_a_hrasok no ved píšem že chodim na terapie len som začala minulý týždeň ešte len 😃

autor
Dnes o 15:18
@anonym_a98b2f

@anonym_autor nie si sama, ja umyvam...ruky, riady...vsetko co pride do styku s potravinami. Potraviny dam do ust iba v najlepsej kvalite a vzhlade. Datumy spotreby, nekonecne skumania a voňanie ci je jedlo ok... ziadna bodka na jablku a podobne.Je vela jedal ktore nedam...myslim si ze mi jedlo ublizi...tak isto riady umyvam opakovane, pozeram proti svetlu ci s baterkou....logicky a rozumovo chapem ze je to blbost ale bohuzial....je zbytocne vysvetlovat...zijem normalny zivot, mam rodinu., chodim do normalnej roboty..lieky neberiem, psychiatrovi ano, par blbcom to lezie na nervy /nikto netusi ze mam ocd/ zvysok ma berie...skus videa o tom....po rozvode mi pominulo asi 80% obcesii kompulzii

@anonym_a98b2f to ma mrzí. Verím ze samej sebe lezies na nervy niekedy.. 😔 A koľko času ti to musí zabrať všetko skontrolovať. Držím palce

bielasovicka
Dnes o 15:27
@anonym_a98b2f

@anonym_a98b2f wau, to fakt? Som ani nevedela ze také niečo existuje co opisujes. Normálne ta ľutujem 😫

anonym_5f010f
Dnes o 15:50

Dobre si spravila, psychologicka pomoze. Je to len v hlave. Mne sa po 5 razoch polepsilo, uz s tym viem pracovat

anonym_a98b2f
Dnes o 17:04
@bielasovicka

@anonym_a98b2f wau, to fakt? Som ani nevedela ze také niečo existuje co opisujes. Normálne ta ľutujem 😫

@bielasovicka ani ja som nevedela ze nieco take existuje este 3 roky dozadu. Ako sa mi rucal zivot prislo to. Podla dr.kedze som nemala kontrolu nad mrtvym manzelstvom som si kontrolu vlozila do tychto veci a tak som mala pocit ze nieco mam pod kontrolou a mozem s tym daco robit a to ma ukludnovalo.

anonym_a98b2f
Dnes o 17:08
@anonym_autor

@anonym_a98b2f to ma mrzí. Verím ze samej sebe lezies na nervy niekedy.. 😔 A koľko času ti to musí zabrať všetko skontrolovať. Držím palce

@anonym_autor ano ten cas 😬 niekedy som zufala hlavne ked sa ponahlam napriklad do roboty. A pred cudzimi si musim odpustit tieto nutkania a potom mam uzkosti z toho ze som to nemohla skontrolovat. Mne terapia nepomohla nebolo mi prospesne to racionalizovat pretoze ja velmi dobre viem ze to nie racionalne. Anavyse cim viac o tim hovorim si uvedomujem ze som divna

anonym_014bdd
Dnes o 19:11

@anonym_autor
Ja ked dakde idem tak si dam plienkove nohavicky to len preto oklamat hlavu.

ivicatolic
Dnes o 20:37

@anonym_autor zaberú antidepresíva

anonym_14fb72
Dnes o 20:41

@anonym_autor Ja trpim hyperaktivnym močovým mechúrom .25.rokov.
Tiež mám zmapované všetky toalety v okolí a stresy keď idem niekde a kde nie je wc .
Len na mňa to príde náhle a mám problémy to vôbec udržať. Niekedy držím, oddialim,ale kým nájdem toaletu nevydržím a pocikam.sa trochu. Nie je to o tom, že mozog mi vyšle falošný signál. Prezivam peklo ,hlavne na spoločenských ,kukturnych podujatiach ,cestovaní, výletoch. Piť nemôžem absolútne a nemôžem ani zimu. V noci už 25.r.aj každú hodinu.
Mne nato nepomáha nič..Rokmi sa len zhoršuje
.

brunetkas
Dnes o 21:46

@anonym_autor drzim Ti prsty aby sa Ti to podarilo vyliecit🙏🫶💪