icon

Je možný plnohodnotný život s Crohnovou chorobou?

15. feb 2025

Ahojte, prosim Vás dá sa viesť plnohodnotný život pri týchto chorobách? Dokáže človek normálne fungovať v praci.. v beznom živote? A pociťuje človek stále dennodenné bolesti? Alebo funguje akoby ani túto chorobu nemal? Ďakujem Vám vopred veľmi pekne za každú reakciu..

balerina2025
•
15. feb 2025

ano,. jasne ze zijes normalny zivot. ale ked neudrzis dietu, budes mat hnacky. kamarat tak zije 20 rokov.

hanaluteranova
•
15. feb 2025

Asi záleží na závažnosti choroby. Doporučuji podcasty nebo knihy Mudr. Terezy Feltoni Gurini (nebo tak nejak), má osobní zkušenost...

gaaaa
•
15. feb 2025

Mám crohna 25r.Som po dvoch operáciách. Po prvej operácii som žila plnohodnotný život ani som nevedela,že mám crohna. V 2020 som mala aktívny zapal bolesti v 2021 ďalšia operácia a odvtedy zasa v pohode. U nás je to časovaná bomba nevieme kedy a kde vypukne.

simca115
•
15. feb 2025

kamoš túto chorobu ma mladý chalanisko s tým žije už pár rokov a pohode 🙂

kiki68
•
15. feb 2025

Mam par ludi okolo s crohnom a su uplne oki, len musia drzat dietu a maju liecbu nastavenu. Ale pracuju, maju deti, ako keby nic. Baby normalne rodili, vraj uz dnes to nie je dovod ani na cisarak, pritom jedna mala operaciu v oblasti konecnika. Uz ma dve deti.

mariynka
•
16. feb 2025

Carnivore strava. Maso, tuk. Kuk skupiny na fcb

samuel471471
•
24. máj 2025

Ano je mozny zivot ked budete verit ze telo sa dokaze samo liecit . Skusali ste Cestu od Brandon Bays?