icon

Je nutné krvné vyšetrenia pri lekárskej prehliadke do práce?

11. máj 2025

Ahojte
Nastupujem do novej prace a zajtra mam lekarsku prehliadku. Prosim Vas, berie sa aj krv ? Nepamatam sa zeby som vobec niekedy davala krv skrz prehliadku do prace,no manzel ma teraz zneistil 🤔. Pani z personalneho nehovorila ze treba ist nalačno .
Dakujem

sissy27
•
11. máj 2025

Nie, ked tak by ti dali vediet vopred alebo ti da dr druhy termin

glade22
•
11. máj 2025

Tak správne podľa zákona by mal byť odber krvi, moču aj ekg. Niekde aj na RTG posielajú, prípadne audiometria a podobne, podľa toho o akú prácu sa jedná.
Ak to ale robíš u svojho dr a bola si na preventívke v poslednej dobe, pravdepodobne použije výsledky z nej

petamich
•
11. máj 2025

Povedali by ti vopred, mne zatial nikdy nebrali, ked som sla takto na prehliadku kvoli zamestnavatelovi. Ale asi zalezi aj o aky typ prace ide.

autor
•
11. máj 2025

Dakujem, nie nejdem k svojej dr, idem k inemu lekarovi kam ma posielaju oni. Zdrav. Preukaz mam a dokonca aj RTG pluc robeny mesiac dozadu. Ale myslim ze najest sa mozem rano kludne aj keby krv brali...

glade22
•
11. máj 2025

Tak medzi tými odbermi býva aj cukor. Ak ťa pozvali na ráno, šla by som nalačno, ak neskôr, najedla by som sa.

autor
•
11. máj 2025
@glade22

Tak medzi tými odbermi býva aj cukor. Ak ťa pozvali na ráno, šla by som nalačno, ak neskôr, najedla by som sa.

@glade22 viem ze aj cukor len rozmyslam ze ako to moze ovplivnit ci ma vezmu do prace . Je to praca s potravinami. Predtym som robila kancelarske prace, aj to je dovod preco som si nie ista. Pojdem radsej teda nalacno 🙄

glade22
•
11. máj 2025

Veď ak máš s tým fakt problém, tak povedz, že si jedla a že výsledky teda môžu byť skreslené.
Výsledok cukru je napríklad veľmi dôležitý, diabetici na inzulíne nemôžu zo zákona vykonávať nočnú prácu

taktotedanie
•
11. máj 2025

Chod nalacno vydrzis predsa nie? Zober si jest so sebou

palicka
•
11. máj 2025

Vstupná prehliadla slúži na to, aby Tinlekar potvrdil, že si nielen zdravotne spôsobila pre výkon povolania, ale aj zdravá. V prípade, že počas alebo po ukončení pracovného pomeru sa Tvoj zdravotný stav zmení, aby si si mohla nárokovať napr. chorobu z povolania. Čiže chráni to nielen zamestnávateľa, ale i zamestnanca

konulka20
•
11. máj 2025

ak neoznamili z prace vopred nutnosť ísť nalačno,bude to PP bez odberu krvi.Krv sa berie podla rizík v práci a zamestnanec je na to vopred upozornený.