Nadávanie za volantom: Odraz charakteru alebo stres?
Ahojte,
nedávno sme sa doma pohádali na jednej zvláštnej téme. Môj partner je mimo auta úplne pokojný človek, ale keď sadne za volant, často nadáva na ostatných vodičov, gestikuluje a rozčuľuje sa aj kvôli maličkostiam.
Začala som premýšľať, či to niečo vypovedá o povahe človeka, alebo je šoférovanie jednoducho situácia, ktorá dostane nervy každého.
Je podľa vás správanie za volantom odrazom charakteru, alebo by ste človeka podľa toho nesúdili?
A ty soferujes??
@anonym_83c284 Nie. Vodičák mám, ale nešoférujem.
@anonym_autor tiež som mimo auta pokojná, no v aute ma vie naštvať fakt každá maličkosť. Lebo si pomyslím, nad čím ten človek vôbec myslel, že to spravil.
..ja som niekedy sama zo seba zhrozená, čo dokážem, keď ma niekto naserie za volantom, a to mám celkom fajn povahu 🙂
@anonym_autor tebe nikdy neujde vyberany vyraz ked si nastvana, prekvapena alebo sa zlaknes?
Asi sa za volantom ventiluje. Mozno sa ventiluje aj inde len ty to nepocujes, mozno je to fakt len za volantom, ked straca nad sebou kontrolu. Ty ho poznas, nie my
@anonym_autor tebe nikdy neujde vyberany vyraz ked si nastvana, prekvapena alebo sa zlaknes?
Asi sa za volantom ventiluje. Mozno sa ventiluje aj inde len ty to nepocujes, mozno je to fakt len za volantom, ked straca nad sebou kontrolu. Ty ho poznas, nie my
@anonym_37b52a Ja som si robila vodičák po 40tke, mám napr. pochopenie pre pomalších šoférov, pre autoškolu, on toto vôbec nezvláda, chce obiehať za každú cenu, mne to príde ako keby bol za tým volantom iný človek.
@anonym_37b52a Ja som si robila vodičák po 40tke, mám napr. pochopenie pre pomalších šoférov, pre autoškolu, on toto vôbec nezvláda, chce obiehať za každú cenu, mne to príde ako keby bol za tým volantom iný človek.
@anonym_autor aj by som sa bála byť s ním v aute
@anonym_autor tak,co to hovori o tvojom charaktere???Si sa zamyslala???
@anonym_autor tak,co to hovori o tvojom charaktere???Si sa zamyslala???
@anonym_83c284 Nie. Čo?
@anonym_83c284 Nie. Čo?
@anonym_autor no to iste si daj aj na seba
@anonym_83c284 Nie. Čo?
@anonym_autor sa rada nechavas vyvazat,rada vyuzivas priatela???
@anonym_83c284 Nie. Čo?
@anonym_autor si neschopna,nesamostna???
@anonym_autor ked je netolerantny a nepredvidavy sofer, ktory ma este agresivne reci na inych, tak je rovnaky aj tam kde ho nevidis a vsade, kde sa nemusi kontrolovat. Tak ako ukaze prostrednik inemu soferov, tak isto dokaze naziapat na babku pred pokladnou, ze sa suchce. To ide jedno s druhym.
O charaktere ako takom to nebude rozpravat, ale o crte ano - ale to aj sama musis vediet, ze ten clovek je jednoducho nervak. Takze nielen v aute, ale v akejkolvek velmi vyhrotenej situacii bude proste takto reagovat. Otazne je, ci si ho uz zazila vo vyhrotenych zivotnych situaciach 🙂 lebo ak nie a nie ste spolu dlho, garantujem Ti, ze je to nervak.
Aj ked, vravis o tom ze partner a spolocna domacnost - takze nejake skusenosti uz mas - a teda neverim, ze inokedy jeho reakcie nie su prestrelene a inak je to pokojny muzicek.
@anonym_autor si neschopna,nesamostna???
@anonym_83c284 si normálna?? Kroť svoju agresiu!!!
Tiež by som nešoférovala vedľa nerváka, ešte by na mňa nakričal, ak by som nejazdila podľa jeho predstáv.
@anonym_autor tak začni a mozno budeš veľmi prekvapená ako budeš reagovať na ostatných šoférov Ty
@anonym_autor tak začni a mozno budeš veľmi prekvapená ako budeš reagovať na ostatných šoférov Ty
@anonym_cfafde hlavne na zeny co idu 40tkou,a ona za nimi kde ma ist min.90tkou,tak ak pozna aj dobre zakony,tak aj pomala jazda ohrozuje inych vodicov.A tam by kazdy povedal,na co sada za volant.
@anonym_83c284 Nie. Čo?
@anonym_autor normalne sa s nim rozid,aspon budes chodit zase autobusom.Aj ked vodicak mas na paradu.Si mala hned zacat jazdit kazducky den a ty sama,nie nechavat sa vyvazat.
Myslím si, že som vcelku kľudná osoba, ale za volantom ma teda vedia niektorí riadne vytočiť. Hlavne keď ma svojou bezohľadnou a nebezpečnou jazdou ohrozujú. A ano, aj mne neraz vybehne slovo, ktoré inak vôbec nepoužívam. Lenže v strese a hlavne v strachu o seba/spolusediaceho, to proste vyletí.
Neviem, ale moj muz je kludas, introvert, ziadna prchka povaha, ale ked soferuje, je tiez kludny. Ked ho nieco nastve, tak ponadava obcas, ale nie ze by sa menil na nepricetneho a ze by hulakal alebo co. A hlavne, ked idem ja s nim v aute, alebo deti. Byt kludny za volantom je snad este dolezitejsie ako inde, je to dokonca bebezpecne, ked si nervak za volantom...😬🙄
@anonym_autor ked je netolerantny a nepredvidavy sofer, ktory ma este agresivne reci na inych, tak je rovnaky aj tam kde ho nevidis a vsade, kde sa nemusi kontrolovat. Tak ako ukaze prostrednik inemu soferov, tak isto dokaze naziapat na babku pred pokladnou, ze sa suchce. To ide jedno s druhym.
@anonym_37b52a tiez si myslim...
@anonym_autor sa rada nechavas vyvazat,rada vyuzivas priatela???
@anonym_83c284 prečo sa chytáte toho že nešoféruje. Tu ide o povahu a ovládanie jej partnera. Baby vy ste tu na mk neskutočne protivné niektore. Dobre sa ona pozastavuje nad tým, že partner za volantom je nervak. Mňa by to ničilo, toto na cestách počuvat. Môj muz šoferuje uz 55 rokov, boli kadejake situácie nikdy nepovedal žiadne nadavky.
@anonym_autor úplne otvorene ti poviem, nie, nie je to tak, že inak je to pokojný a mierumilovný človek a za volantom sa zmení. On je nervák a vulgárny a netrpezlivý a je taký ako sa ukazuje za volanton. Ty vidíš jeho lepšie ja, ja ktoré sa ešte neprejavilo, ktoré sa trošku pretvaruje a ukazuje v lepšom svetle. Ver mi na 100 percent, keď ti poviem, že ak prídu záväzky a deti, alebo svatba a podobne a vyskytne sa príležitosť " stratiť nervy", tak aj tebe nepekne vynadá a pošle do .... Nie, nechce sa ti tomu veriť, že je taký, ale takto to začína. Už ukázal čoho je schopný, tak to prijmi ako realitu. Za pár ročnou uvidíš sama, že budeš tou sprostou a bohvie čo ešte aj ty. Dokonca som aj videla vo nejakom psychologickom podcaster, kde sa touto témou zaoberali a vtedy psychológ odporúčal sledovať reakciu partnera, ak 1. Mu povieš NIE, 2. ak je v uzavretom priestore ( aute) ako vie riadi. Má to niečo do seba, takéto psycho podcasty.
Na co to potrebujes riesit? vsak zacni soferovat, soferuj a bud v klude. Za mna ak sa potrebuje ventilovat, tak nech sa. Nie nemyslim, ze clovek co nadava za volantom a "gestikuluje" je nervak a nejaky psychos. POznam kopec ludi, kludnych, vzdelanych, co to robia tiez.. a ze chce predbiehat a nie je trpezlivy? no vela ludi nie je, a ano vela ludi nema pochopenia. Realne denne vidno za volantom v mestach ludi, co by tam nemali co robit, lebo jazdit nevedia a kludne z toho mozu byt ludia nervozni ostatni, preco nie? sme stroje? nie sme... Za mna, ak mas v realnom zivote dovod ho sledovat, lebo sa neprimerane sprava k tebe, k ludom, tak to urob ale psychologicke cesticky si hladat, preot ze niekto nadava za volantom aby si nasla.. neviem co.. by som vynechala. A ano,, aj mne lezie na nervy s usomrancami za volantom chodit v aute, je na to velmi dobra pomoc: co najmenej s nimi v tom aute chodim. Napr mam aj v rodine par takychto ludi a teda ja som po dlhsej ceste s nimi v aute ohucana, vynervovana ze koniec. Ak neriesia kto ako jazdi, tak riesia cestu, kvalitu cesty, kade maju ist, chaosne odbacaju, navigacia im nic nehovori.. cize to je somranie a nervy cely cas. Ale realne su to ludia uplne v pohode :D
Na co to potrebujes riesit? vsak zacni soferovat, soferuj a bud v klude. Za mna ak sa potrebuje ventilovat, tak nech sa. Nie nemyslim, ze clovek co nadava za volantom a "gestikuluje" je nervak a nejaky psychos. POznam kopec ludi, kludnych, vzdelanych, co to robia tiez.. a ze chce predbiehat a nie je trpezlivy? no vela ludi nie je, a ano vela ludi nema pochopenia. Realne denne vidno za volantom v mestach ludi, co by tam nemali co robit, lebo jazdit nevedia a kludne z toho mozu byt ludia nervozni ostatni, preco nie? sme stroje? nie sme... Za mna, ak mas v realnom zivote dovod ho sledovat, lebo sa neprimerane sprava k tebe, k ludom, tak to urob ale psychologicke cesticky si hladat, preot ze niekto nadava za volantom aby si nasla.. neviem co.. by som vynechala. A ano,, aj mne lezie na nervy s usomrancami za volantom chodit v aute, je na to velmi dobra pomoc: co najmenej s nimi v tom aute chodim. Napr mam aj v rodine par takychto ludi a teda ja som po dlhsej ceste s nimi v aute ohucana, vynervovana ze koniec. Ak neriesia kto ako jazdi, tak riesia cestu, kvalitu cesty, kade maju ist, chaosne odbacaju, navigacia im nic nehovori.. cize to je somranie a nervy cely cas. Ale realne su to ludia uplne v pohode :D
@anonym_e333fc " poznám kopec ľudí , kľudných a vzdelaných, čo to robia tiež" a poznáš ich aj doma? Ako sa správajú ku svojim ženám sa zatvorenými dverami? Lebo pokiaľ nie, tak to vážne nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
@anonym_e333fc " poznám kopec ľudí , kľudných a vzdelaných, čo to robia tiež" a poznáš ich aj doma? Ako sa správajú ku svojim ženám sa zatvorenými dverami? Lebo pokiaľ nie, tak to vážne nemá žiadnu výpovednú hodnotu.
@anonym_9c1061 ANO
@anonym_9c1061 alebo ich staci zazit niekde v obchode, tam tiez niektori vypustaju paru. Na predavacku, na mamicku, ktora im zavadzia, na babicku co sa suchta alebo hoc aj na zalohomat, ktory akurat vtedy ked do neho hadzu flase zahlasi, ze ma plny kos...
@anonym_autor ja by som sa necitila dobre vedla nervaka, neznasam pocuvat nervy niekoho vytoceneho. Ani ja v aute nenervacim, ani moj muz nenervaci za volantom.
Podla mna je to odraz charakteru, ved mozes vidiet, ako poniektori agresivne reaguju na teba, ze sa nechas vyvazat, ved soferuj atd.
Ja som pasívno-agresivny vodič. Ked mám deti, krotím sa, aj keď slabá nadávka ušla, hlavne ak niekto nepozornosťou skoro spôsobí nehodu.
No ak som v aute bez detí,.... Je to jediné miesto, kde môžem vypustiť nervy a vďaka množstvu neschopných vodičov okolo, to ide ľahko.
Nadávam, gestikulujem, komentujem, rozčuľujem sa,... No takmer nikdy netrúbim, len vnútro auta počuje moje nervy. Ked už zatrúbim, tak to musí byť riadny ehmehm na ceste 😂 vtedy mi manžel aj tlieska, že konečne aj dám druhej osobe vedieť, čo si o nej myslím.
(A áno, beriem ohľad na začiatočníkov; autá s deťmi; ak sa niekto ponáhľa, tak si poviem, že ide do pôrodnice a ak ide pomaly, tak že má plný kufor koláčov alebo nesie tortu 😂 ale ak vidím, že niekto proste šoféruje ako debil, tak ten debil je).
Ja mam v rodine takeho glosatora....
-no tahaj, zelensia uz nebude....
-kto dal tebe vodicak, bol v baliku s cipsami...
-to by si stihol......
Fitipaldimu operovali kolienko a drzi hubu pri zene a ta volant v rukach...

A ty soferujes??