icon

Je súvislosť medzi črevnými a ženskými problémami?

neviem3
11. sep 2026

Ahojte, mám už dlhú dobu problém s trávením, črevami. Bola som neraz liečená na SIBO, mala som histaminovu intoleranciu. Po Normixe mi stále bolo lepšie, jedla som aj to, čo som pred rokmi kvôli histaminu nemohla, lenže SIBO sa rado vracia a už mi to ide cez hlavu. Okrem toho už nejaký čas riešim ženské problémy, zápaly a pod.
Tak mi napadlo, či to nie je náhodou nejak prepojené, tie moje 2 opakujúce sa problémy...
Každopádne, rada by som vyhľadala odborníka na výživu, stravu, intolerancie a takého veci, proste niekoho, kto mi konečne odpovie na moje otázky a vysvetlí mi veci, ktoré potrebujem.
Nejde mi totiž do hlavy, že stále sa mi vracia to isté dookola.
Ak poznáte nejakého odborníka, ktorý by mi vedel pomôcť, kľudne píšte. Budem rada, ak sa tiež podelíte so svojími skúsenosťami s takýmito problémami.

anonym_7bab4a
11. sep 2026

Jana Kondrcova. Vyzivova poradkyna, ktora posobi aj v Assiduo

anonym_fcefde
11. sep 2026

Velakrat som pocula, ze vsetko začína v čreve, ale ci je to pravda neviem, nie som dr.
Z laickeho pohľadu, ked su tie dva otvory tak blízko seba, ktovie čo vsetko zo zadnice prejde do prednice 🤷‍♀️

adaam
12. sep 2026

Pravdepodobne to súvisí, ja som mala opakujúce zápaly močových ciest. Potom som riešila intolerancie a histamín. Odkedy sa stravujem bez mliečne a nizkohistaminovo, tak sa zápaly neopakujú. Ale trvalo to viac ako 2 roky.

taktotedanie
12. sep 2026

@neviem3 potrebujes dodrziavat stravu a nie sa uspokojit s tym, ze mam lieky a ladovat do seba aj to co si roky jest nemohla..

anonym_135d8a
12. sep 2026

Ja mávam pred menzesom zápchu, počas má preháňa a cez plodné dni ma nafukuje.

anonym_33ecc7
13. sep 2026

Mňa tiež počas ms preháňa.

anonym_728d89
14. sep 2026

Ja mám potvrdené SIBO a teda môžem povedať že ma brucho, konkrétne črevá bolia počas ovulácie 3 - 4 dni a potom nič, všimla som si to že sa mi to deje posledné 2 mesiace počas nej a je jedno čo zjem aj tie bežne bezpečné jedlá mi nerobia dobre a bolí ma brucho. Takže áno súvis to môže mať.🥲

anonym_19ca5e
14. sep 2026

@neviem3 Môže to spolu súvisieť aj nemusí. Treba si prejsť všetko od hygieny, cez spodné prádlo, po stravu a neviem čo ešte všetko. Ja som napr každý mesiac zapchatá a nafúknutá keď mám PMS a cca 8 dní do ms.

neviem3
autor
16. sep 2026
@taktotedanie

@neviem3 potrebujes dodrziavat stravu a nie sa uspokojit s tym, ze mam lieky a ladovat do seba aj to co si roky jest nemohla..

@taktotedanie no už sa niekoľko mesiacov vyhýbam jedlám a potravinám, ktore mi nerobia dobre, posledné mesiace som na prísnej diéte a strašne som schudla....inak mne po normixe bolo vždy lepšie a mohla som jesť, ale jasné, že po čase už viem, že sa neoplatí trepať do seba všetko možne...len ma to štve lebo sa to cez leto zhoršilo pritom som jedla dobre 🫤

neviem3
autor
16. sep 2026
@anonym_135d8a

Ja mávam pred menzesom zápchu, počas má preháňa a cez plodné dni ma nafukuje.

@anonym_135d8a tiež som to tak mala ale odkedy som začala riešiť črevá a pod. to preháňanie počas ms akosi samo prestalo

taktotedanie
16. sep 2026
@neviem3

@taktotedanie no už sa niekoľko mesiacov vyhýbam jedlám a potravinám, ktore mi nerobia dobre, posledné mesiace som na prísnej diéte a strašne som schudla....inak mne po normixe bolo vždy lepšie a mohla som jesť, ale jasné, že po čase už viem, že sa neoplatí trepať do seba všetko možne...len ma to štve lebo sa to cez leto zhoršilo pritom som jedla dobre 🫤

@neviem3 hladala by som suvislost s dalsimi alergenmi, vela ludi nemysli na skrizene alergie
V lete lieta vzduchom kadeco