Je to normálne: Zákaz vlastného oblečenia na oddelení?
Ahojte, chcem sa opýtať akú máte skúsenost pri hospitalizácii na infekčnom oddeleni.Nedavno,keď som bola hospitalizovana kvôli teplote, musela som nosiť nejaké cudzie mužské pyžamo z oddelenia a (svoje som si nemohla zobrať) a najhoršie bolo to,ze pod ním som nemohla mať ani podprsenku a ani nohavičky, bolo to pre mňa vrcholné trápne, hlavne počas vizít ,kde chodili nie len lekári ale aj študenti.Stále som však nepochopila kvôli čomu sa to tak musí robiť.Nie je to porušovanie ľudských práv? Aké máte skúsenosti?
@svetlonos on momentalne robi vo vyskume rakoviny, po tretom rocniku si vybral tuto cestu. On k zivym ludom nie je vhodny typ podla mna, iba tym museli prejst. Im prax zacinala skoro, neviem ako to je na SK, ze kedy zacinaju s tymto. Tam takto robia sito Podla mna. Bud to zmaknes alebo nie
@rebi789
4 sa ma mne vystriedali neschopní. Kde sú prava pacienta? Nech testujú na ľuďoch, ktorím sa do žily trafi aj slepý. Ako som už písala- dvaja doktori mi povedali, ze to clovek bud vie alebo nie! Jeden bol oi dr zachranar, ked bolo treba k úrazom vrtulnikmi, teraz robí na internom. Druhy obvodak, ktorého volali extra na novorodenecke, ked bolo treba brať krv predcastniatkam.
Robiť z ľudí pokusnych kralikov je nehorázne. Keby sa opýtali tak môžem súhlasiť alebo aj nie! Tak sa netvarme ako chudáci štúdiách musia trénovať. Čítala si co napísala Kiki? Jej muz trénoval so službami medzi sebou, nie na veríme boha na pacientoch.
A ti, ktorí to skutočne vedia - ti mi pichli krásne a vzali 3 ampulky ráno na lacno a bez toho aby som mala riadny prísun tekutín. Tiez som zažila sestru, ktorá pichala so zavretými očami, ze sa to nedokáže dívať! Nekecam. Takže nech trénujú na sebe a so súhlasom pacienta.
@1ryba
musela by si zažiť aj lekár co robil mi tu mini op len hlavou krútil. Ja nehovorím o tom, ze sa 4x "len" netrafili. Vyzerala som ako narkoman. Aj moja dr mala blby deň a ja vtedy tuez. Rovnako trafila 4x vedľa. Ale neskúšala za každú cenu a žiadne fľaky som nemala. Brala zo zápästia na 5x. Stane sa, v pohode. Ale to co oni tam predvádzali masaker bol. Tam niet ospravedlnenia. Ešte mi dr potom pivie, ze to boli študenti a učia sa! Na moju otázku, čo tak opýtať sa ma ci s tým súhlasím len sklopil zrak a nič nepovedal. Takže až také čisté to nebolo.
Autorka čo ma sestra s tým, že si mala oblečené pyžamo? Ona Ti dá to čo majú. Ja som za svoj život bola v nemocnici viac než dosť, od malička. Prvá operácia ako ročne bábo. Ako dieťa aj ako dospelá som mala stale svoje pyžamo aj spode prádlo, okrem toho spomínaného infekčného oddelenia. Mám otázku, keby si mala svoje spodné prádlo a pyžamo a pri odchode by ti povedali, ale toto všetko tu musíte nechať bola si by stým OK? Alebo by si tu pisla príspevok o tom, ako si musela nechať svoje osobné veci v nemocnici, aby ich zničili? Pri vyšetrení brucha Ti stiahne nohavičky aj všeobecný lekár, ako inak ma vyšetriť brucho? Cez prádlo? A druhá otázka, keby si mala všetko svoje, dovolili by ti si to doniesť domov a doma by si nakazila niekoho z rodiny? (Lebo ty nevieš čo všetko na tom infekcom je) Koho by si obviňovala potom? Opäť by to bolo to zle zle zdravornictvo? Zamyselala si sa aj nad druhou stranou? Nerypem, len ma to zaujíma. A teda odišla si z nemocnice nevyliecena? Lebo ani slovom si tu nenapísala, že napr. ale na druhej strane, som im vďačná za liečbu, alebo teda nie, lebo to je ich povinnosť tak to sa už nenosí poďakovať za niekoho prácu?
@rebi789 keď ti pozerá medzi nohy naraz 10 študentov nie je to pre mňa ako ženu úplne ok.
chápem že sa potrebujú učiť, že mt je nemocnica kde máš veľa študentov ,ale je troška iné keď mi študentka pichala injekciu do brucha - vôbec som sa nebála, verila som jej že to zvládne a ani som sa nehanbila za moje brucho a iné je pozerať dáme medzi nohy keď tieto veci dožičím jedine môjmu manželovi...
@deti95060810 Ja som na žiaden komentar o 10 študentoch čo sa pozeraju medzi nohy nereagovala ani som o tom nič nepísala, tak nechapem o čom hovoríš
Inak mne dali bielu koselu xxxl, no smiali sme sa na tom so sestrami, tiez som nemala nic pod tym, ako na vizite boli iba muzi, 12 lekarov dokopy. Ale mne to prislo uplne ok, vsetci boli zlati a profesionali.
@svetlonos odber krvi sa dá naučiť, nie je to tak, že buď to vieš alebo nie. Ja som ako študentka tiež nevedela vôbec brať krv, nešlo mi to, teraz už druhý rok pracujem po škole a nemám absolútne žiadny problem, viem odobrať aj ľudom ktorí majú zlé žily. Denne mám v práci možno 8 odberov + zavádzanie kanýl. Naučila som sa, treba jednoducho prax, nikto učený z neba nepadol ;)
Ja len jednému nerozumiem.
Prečo v ČR či v Rakúsku pekne zaklopali, pozdravili, predstavili sa, vysvetlili čo idú robiť aj kto to ide robiť. Čo to pre mňa ako pacienta znamená a podobne. Nikto nebúchal dverami, nekrical na celú chodbu. Prečo to tam ide a tu nie?
To nie je o peniazoch. Lekári, sestry žiadajú stále vyššie platy ale kde je pacient?
O. K nech sa im zdvihne plat ale niečo za niečo.
A v konečnom dôsledku pacient je ten ktorý to všetko platí. Chcete mzdy ako na západe či v ČR? O. K ale nech tomu zodpovedá aj chovanie.
Pacienti nie sú špinavé prasatá bez názoru.
Bola som v nemocnici v ČR, Rakúsku a na vyšetrení v Nemecku. Môžem porovnávať.
@bosorkabb presne takto to je aj u nás, no nie všade. Posledne 3 hospitalizacie to presne takto prebiehalo, doktor zaklopal, predstavil sa, povedal čo budu robiť, že ma má na starostí a chodil ma pozerať stale, keď mal službu. Sestričky všetky usmiate, ochotné, pripravené vždy prísť a pomôcť. A never tomu, že v ČR sa takto chovajú všade, je to tam to ista ako u nás.
Ako som písala vyššie, v nemocnici som bola viac než dosť, ale teda ja osobne som sa nestretla s tým, aby v nemocnici niekto trieskal dverami, alebo vrieskali pokiaľ teda nekricali, keď potrebovali akútne pomoc (napr nečakane vracanie pacienta, odpadnutie atd). Ale pri ambulantných sestrách som sa s týmto stretla, drzé, arogantné, ale tak opäť nemôžeme teraz hádzať všetky sestričky do jedného vreca.
@katka2602 sestra žije v ČR roky ja som tam bola 3 krát hospitalizovana keďže sme mali české poistenie mám skúsenosti dosť keďže mám zriedkavé ochorenie.
Môžem porovnávať aj iné krajiny v EÚ a to je mega rozdiel oproti Slovensku. A nehovorím o vybavení.
Nebudem menovať nemocnicu ale sestrička na celú chodbu kričala na matku dieťaťa nech to dieťa už drží hubu. Plakalo veľmi plakalo. Ani sa nešla pozrieť len kričala na celú chodbu. Ja tu ani nejdem všetko písať.
Namiesto toho aby sme vyžadovali slušnosť ideme tu neslusnost tolerovať /ospravedlňovať.
@katka2602 neuveríš povedala keďže moje dieťa práve zaspalo. A povedala som to slušne. Pridala a kričala aj po mne čo moje dieťa zobudilo. Jej správanie bolo zlé aj predtým. Dala som si zavolať lekárku v službe a išli sme domov na reverz. Ale nie každý sa vie ozvať, nie každý môže odísť. To však nikomu nedáva právo takto jednať s ľuďmi. Ja robím s ľuďmi celý svoj pracovný život a nikdy som sa takto k nikomu nespravala.
@katka2602
Ja som nič o zdravotnej sestre nevravela, ale o fungovani daného oddelenia.Tu variantu s oblečením som im navrhla,nevadilo by mi to tam nechať.P9vedali mi,že vraj sa to tak nerobí.Vseobecny lekar mi nikdy pri prehmatavaní brucha nikdy neposunul nohavičky dolu, to znamená ,ze opäť v tom majú lekári bordel a každý používa iné praktiky.Nie ostala som nevyliečená a moje tazkosti pretrvávajú, pretože nevedia zistiť,prečo mám tazkosti.Podakovat ? A za čo ? Náhodou neberú zdravotníci za svoju prácu plat ? Aj keď urobia nejaký prúser dostanú zaplatené rovnako.Ja sa veľmi rada poďakujem profesionálnym, odborným a rešpektujúcim zdravotníkom, bohužiaľ tam nikto taky nebol.
@bosorkabb prečo by som nemala uveriť? pýtam sa presne pre to, čo vidíme vyššie. Všetci len nadávajú a žalujú na nete a reálne sa nikto neozve v danej chvíli. Ja osobne by som jej tiež povedala svoje. A nikde nepíšem, že ma niekto právo sa takto chovať a je jedno o aké ide zamestnanie. Ale ak sa nikto neozve a všetci sa len prizerajú, tak sa nič nezmení. Je smutné, že lekári o tom vedia a aj tak nechajú takého človeka pracovať tam kde je a už tobôž ak ide o detičky.
Ja som chodila na liečenie do ČR a bola tam jedna sestrička, ktorá si doslova svoju zlosť vybíjala na nás. Ale tam sme boli sami, bez rodičov, tak sa to rodičia dozvedeli až po 2 mesiacoch, keď po nás prišli.
@bosorkabb lepšie by som to nenapísala, tu na SK sa nikdy nebudeme mať lepšie, lebo tu bude vždy taka mentalita aká je.
@katka2602 písala som,že som podala sťažnosť.Nikto tu nevyplakáva na internete, chcela som vedieť len skúsenosti.To čo sa Vám stalo ma mrzí.Takto by to fungovať nemalo.
a mna by zaujimalo ako sa riesi na infekcnom menstruacia ked nemoze mat zena gatky. je tu niekto kto vie?
@pralinka25 v tom prípade si žena môže nechať nohavičky.
aj tak nerozumiem preco potom nemozu byt nohavicky bezne aj celkovo kvoli hygiene. ved niektore zeny mavaju vytoky. mykozy kadeco. ach ja neviem no. aj keby tie gatky rovno spalili.
@katka2602 ja sa ozvem vždy. Aj pochválim ale po hlave si skákať nedám.
Lenže ľudia sa boja ozvať a potom to tu vyzerá ako vyzerá.
Ja mám úžasného všeobecného lekára ale pred sviatkami mal dovolenku. Na moju smolu. Zastupujúca lekárka ma odmietla vyšetriť, sestrička na mňa zvyšovala hlas a to som mala horúčky, bolesť na hrudi, kaslala som až ma dusilo. Skončila som na pohotovosti záver zápal pľúc. Tam som si tiež vypočula či nemám lekára všeobecného.
Ozvala som sa aj sťažnosť napísala. Pomohlo? Nie.
Celý systém je zlý a celý systém treba zmeniť.