icon

Je to panický atak alebo problém so štítnou žľazou?

zoe09
10. nov 2024

Zdravím, jasne viem že tu nedostanem lekársku radu, lem sa chcem vás opýtať či náhodou nemal s tým niekto skúsenosť. Mám problémy so stiahnite žľazou a to konkretne zvýšenú funkciu, ale počas toho mávam vysoké tepy, čo je samozrejmosťou pri tejto chorobe.
Ale problém je že občas sa stane že mi tepy vyskočia aj na 160 čo nie je prijemne a potom keď sa snažím ukludnit vratia sa na tých 100 cca. Myslite že to môžu byt nejaké ataky ? Cez deň to nemavam mávam to keď večer lezim a rozmyslam nad somarinami.

saruska1111
10. nov 2024

@zoe09 nie myslím že nie panicky atak je niečo ako úzkosť ale horšie je to už vystupňované bije ti srdce točí sa ti hlava nemôžeš dýchať trasies sa máš pocit že sa zblaznis a zomries

taktotedanie
11. nov 2024

@zoe09 tak si vecer pred spanim daj magnezium alebo guajacuran a nepremyslaj nad somarinami
Podla mna to panicky atal nieje
A mas dobre liecenu SZ? Sledovana si aj na internom?

deti95060810
11. nov 2024

určite spomenúť ošetr. lekárovi - tep 160 ? vysoký.

glade22
11. nov 2024

Tak toto je na liečbu. Tiež mám hypertyreozu, ja s extrasystolami. Vždy sa objavia, keď mám nedostatočnú liečbu. Už mi bol ponúknutý aj betablokator, on spomaľuje frekvenciu akcie srdca.
Určite konzultuj s endokrinologom!

zoe09
autor
11. nov 2024

@glade22 konzultovala som to s lekárom ale to sa stane raz za čas že sa mi srdce velmi rozbúši, takto som skončila aj na pohotovosti ale stále to prejde

zoe09
autor
11. nov 2024

@saruska1111 presne to, bije mi srdce trpnu mi ruky cela sa trasiem a mám strach že mám infarkt 😂

rozculena
11. nov 2024

@zoe09 ale toto si nenapísala predtým....toto je tetanický záchvat

slovakboy
11. nov 2024

@zoe09 to je ťažko povedať to by musel lekár zistiť. Ale atak sa vyznačuje hrozne silným strachom a zaberá na neho Neurol. Ten na štítnu žľazu nezaberie. Ak ti najprv začne búšiť srdce a až potom príde strach tak je to skôr z tých hormónov. Ak máš neidenttifikovatelny strach čiže nevieš z čoho je a následne ti stupne tep tak je to skôr úzkosť.

saruska1111
11. nov 2024

@rozculena alebo panický atak

rozculena
12. nov 2024

@saruska1111 pri panickom mne netŕpne nič,ani sa netrasiem,mám to pri tetanickom.....to trasenie je ako zimnica,klepem sa ako ratlík v zime,cvakajú mi zuby,mám nekontrolovateľné zášklby napr.na stehnách