icon

Je vyhádzanie sa príznakom Covidu-19?

6. nov 2020

ahojte baby moze byt priznakom covidu u dospeleho aj vyhadzanie sa.od rana ma zkrabalo vo vlasoch potom som sa zacala vyhadzovat od noh a prechadza to celym telom.su to pucaciky telovej farby alebo to moze byt prejav dobratia antibiotik alergicka niesom na ziadne lieky.bola som s pozitivnym clovekom preto sa pytam ci.mimo toho mi nic nieje

h2
6. nov 2020

Nie, toto skôr vyzerá na nejakú alergiu. Môže sa to stať, aj keď si doteraz na nič alergická nebola. Možno tie ATB v kombinácii s niečím iným...

autor
6. nov 2020

@h2 asi najskor lebo zacalo to dobratim liekov rano vceea som vzala poslednu.vecer ma trosku zaskrabalo vo vlasoch a o 5tej rano koma.pomohol fenistil inak neviem z coho.nic nove som nejedla nepila.jedine neumyte mandarinky.ale zeby taka silna alergia

h2
6. nov 2020

Ak Ti ten fenistil pomohol, tak by som to asi viac neriešila. Možno spomenúť lekárke, keď tam najbližšie pôjdeš, že po dobratí ATB si mala alergickú reakciu. Ona možno bude vedieť, či to s tým mohlo súvisieť.

luckabaj
6. nov 2020

Ak si brala ATB a jedla mandarínky tak to máš z toho. Dcéra sa takto vyhadzala po jedeni pomaranča keď brala ATB. Utekali sme naspäť k Dr a ten sa nás hneď pýtal na pomaranč alebo mandarinku.

ibrunova
6. nov 2020

Ja som nebrala žiadne lieky a tiež som sa celá vysypala, nechápem, z čoho. napadlo ma, či nie z nejakej dezinfekcie..

anjelicek26
6. nov 2020

Vysyp pri covid mavaju len deti a ludia s velmi tazkym priebehom. Takze to by si si vsimla.

jumama
6. nov 2020

Moze to byt z kombinacie atb + citrusy, niektore sa nemaju jest s citrusmi a mliecnymi vyrobkami - napr. si pamatam moj otec bral vzdy Biseptol a tam sa to nemohlo a ak atb obsahuju toto liecivo, tak sa to nema dokopy jest.

janage
6. nov 2020

Ja mám alergiu na penicilínové atb, prvá reakcia v detstve dosť silná do pár hodín- skončila som na pohotovosti, ale teda čo sa dr. 2x pomýlila a mi ich dala, zakaždým som sa vysypala do pol hodinky od zobratia tabletky. Takže kombinácia, ale to by si mala mať vypísané v kontraindikáciách, alebo niečo úplne iné. Až dobratí by to podľa mňa čisto z antb. byť nemalo - veď tá hladina v krvi po týždni nie je vyšia ako napr v prvý deň. (tým netvrdím, že máš covid) Všeobecne sa lieky nemajú kombinovať s grepom, či mliekom kvôli vstrebávaniu účinnej látky alebo s priamym slnečným žiarením kvôli kožným reakciám.

gugugaga123
6. nov 2020

Medzi príznakmi sú aj kožné ochorenia. Ale pochybujem ,že by sa objavili ako prvé.

autor
6. nov 2020

@janage ano mama je alergicka na penicilyn ja niesom na ziadne lieky.tak zasa ja som jedla celu liecbu manrarinky pomarance kiwi nic nehovorila ze nemam jest a atb som dostala po dlhych rokoch tak som ani nevedela...