icon

Je vysoký krvný tlak 205/140 bez príznakov bežný?

kubiko84
12. feb 2026

Chcem sa spytat ci uz bol niekedy niekto u internistky, ktora mu namerala krvny tlak 205/140 a nic necitil. A fungoval bez toho ze by nieco citil? Dakujem

majulino
•
12. feb 2026

Ano manžel, až mu raz opuchli nohy, najprv sme si mysleli, že alergická reakcia, kým, myslím, že starká nevravela, že ona mala opuchnuté nohy a vysoký tlak. Zameral sa mu, mal 195/150
Z dlhodobo vysokého krvného tlaku má problémy a obličkami, kyselinou mocovou a opuchmi kĺbov

minenkaa
•
12. feb 2026

@kubiko84 moj muz a to mal ešte trochu vyšší

kubiko84
autor
•
12. feb 2026
@minenkaa

@kubiko84 moj muz a to mal ešte trochu vyšší

U mna ziadne priznaky ani opuchnute nohy a vsetky vysetrenia v poriadku okrem tlaku.

kubiko84
autor
•
12. feb 2026
@majulino

Ano manžel, až mu raz opuchli nohy, najprv sme si mysleli, že alergická reakcia, kým, myslím, že starká nevravela, že ona mala opuchnuté nohy a vysoký tlak. Zameral sa mu, mal 195/150
Z dlhodobo vysokého krvného tlaku má problémy a obličkami, kyselinou mocovou a opuchmi kĺbov

@majulino mne nepuchnu nohy a vsetky vysetrenia v poriadku.

kubiko84
autor
•
12. feb 2026
@majulino

@majulino ja bez priznakov a vsetky vysetrenia ok tak preto ma to zaujima.

minenkaa
•
12. feb 2026
@kubiko84

U mna ziadne priznaky ani opuchnute nohy a vsetky vysetrenia v poriadku okrem tlaku.

@kubiko84 uplne nič nemal kým mu neodmietali tlak

viestta
•
12. feb 2026

Vysoky tlak je tichy zabijak, ked sa zvysuje postupne, dhe roky telo si zvykne a neprejavia sa ziadne priznaky. Preto je taky zakerny, lebo jednak hrozia mozgove prihody, jednak z dlhodobeho hladiska poskodzuje aj srdce. Prisli ti na to, nasadia liecbu, budes brat lieky a mozes fungovat bez problemov

iwesska
•
12. feb 2026

Fuu,no to bud rada,ze ti na to prisli, s takymto tlakom brali babku do nemocnice a nastavovali jej tyzden lieky . To je velmi vysoky tlak. A pravdepodobne ho mas uz dlhsie,kedze si na neho zvyknuta a necitis uz nic. Ale je to na cievy a srdce nebezpecne.

jogy1984
•
12. feb 2026

Ja som mával tlak 180 na 160 a nič som necitil

anonym_82dd42
•
12. feb 2026

Nie každý to cíti Mne sa zas čudujú že mám tlak 90/55 tep okolo 50-55 a viem fungovať bez toho aby som to cítila, nemota sa mi hlava, len keď prudko vstanem vidím sem tam hviezdičky ….. ale kedysi som chodievala pomáhať kamarátovi lekárovi s administratívou - vykonával v CZ zdravotne prehliadky ako pracovný lekár vo fabrikách - robili sme vtedy vstupné/vystupne/opakovane preventívny Vietnamcov, Rumunov, Bulharov a samozrejme SK a cz občanov … cudzinci všetci tlaky fajn ale slovaci to bol extrém, rekordmana sme mali 220/160 ten ani nedostal stempel do Prace ale rovno sprievodku k internistovi, tvrdil že jemu nič nie je že sa môže vrátiť do roboty.

unbeholfen
•
13. feb 2026

@kubiko84 tykoxo to je rekord a ja som si myslel že mňa nikto neprekoná. Ja som mal rekord 185 horný ale normálne ho mávam medzi 156 až 165. Dolný som mal najviac okolo 110. Beriem lieky a dlho trvalo kým mi internista nastavil správne lieky. Teraz už mávam blízko normy 120/80 ale skôr toto cítim. Takže ak mám napr. 145/100 tak nič necítim a keď mám tých 120/80 tak sa mi krúti hlava a je mi na odpadnutie.