Je zvýšený tep ráno normálny?
Ahojte prosím Vás takýto tep mám už dlho. Ráno keď idem do roboty to je cca oko tej 6:15 mávam takéto tepy. Nebezim. Idem normálnym krokom. Je to normálne? Môzem sa spoliehať na hodinky? Bežne mávam v klude okolo 70-80 ale teda dnes smw mali debatu o tom ukázala som moje tepy a vraj to neni ok. Co myslite?
@bibg a Ty to nejako pociťuješ že máš ten vysoký tep? Či iba na základe hodiniek to riešiš
Mne hodinky tiez obcas blbnu a ukazuju aj cez 200 tep, pricom som uplne ok a neexistuje, ze mam tolko 🙂 Ak nepocitujes ziadne problemy, tak to je pravdepodobne chyba v hodinkach. Mne napr. staci, ze sa spoti ruka, alebo sa hodiny dostanu kusok nad rukav a uz ukazuju blbosti.
Záleží aj na kvalite hodiniek 😊 mám Apple watch a bežne počas chôdze mám tep okolo 160 ale moja chôdza je nezvyčajne rýchla
@karolinakovac ja som to nikdy nejak neriešila. Počas covidu som cítila že mám vyšší tep lebo som to cítila. Ale takto bežne nemám ten pocit že je niečo zlé.
@petteri mám Apple watch 8. Pred rokom som mala Garmin. Obe mi ukazovali take tepy. Šlapala som do kopca na bicykli a mala som tepy cez 180.
@stanulienkat teraz som si pár x odmerala rucne s teda za 30 sekúnd 41 úderov.
Ja neviem treba to riešiť? Podotýkam som asi 165 cm vysoká a mám cca 62 kg. Kedysi som športovala každý deň. Ale tak už mám 2 deti a pracujem takze môj sport sa trochu behom pár rokov znížil ale aj tak. Jed som kukala hodnoty mojich známych nikto nemal take vysoké na hodinkách ako ja.
@bibg ked mas za minutu 82 tepov, to je ok. Samozrejme, ze pri sporte mas tolko vela. Mozno nemas kondicku. Pijes dost tekutin, nemas stresy? S pulzom 82 ti nebude nikto nic robit. Meriavaj si rucne, tie hodinky skresluju. Pri sporte by si nemala ist nad cca 160-vtedy spomal.
@stanulienkat pri chôdzi mám bežne 145 a to chodím. Kondičku už nemám. Kedysi to bolo lepšie.
@bibg tak to je vela. Tlak mas ok? Meraj si pulzy po 5 minutovom sedeni nieklkokrat denne a po tyzdni to odnes PL.
Ahoj, na hodinky by som sa vobec nespoliehala.Aj, ked su drahsie a kvalitne. Pises, ze aktuálne nemas kondicku, vtedy je normalne, ze Ti ten pulz vyskočí. Ak by si sa vratila k pravidelnemu cviceniu aj tep sa Ti upravi pri zatazi. Ja som chodila na prechadzky len s kocikom rychlejsia chodza, tiez mi to strielalo to vysin. Tep za min cca 80 je uplne ok
@lenkapompova dobrý deň áno. Nasštastie našla som príčinu. Najskôr som si myslela že je to len slabá kondícia. A myslím že aj mám ňu slabú ale zistili mi histamínovú intoleranciu. V mojom prípade som mala veľa príznakov a jeden z nich bol zrýchlený pulz
@lenkapompova nič. Nizkohistaminovu dietu. A musím povedať že veľa príznakov mi zmizlo. Nebol to len tep vysoký

@bibg