icon

Je zvýšený tep ráno normálny?

bibg
11. mar 2024

Ahojte prosím Vás takýto tep mám už dlho. Ráno keď idem do roboty to je cca oko tej 6:15 mávam takéto tepy. Nebezim. Idem normálnym krokom. Je to normálne? Môzem sa spoliehať na hodinky? Bežne mávam v klude okolo 70-80 ale teda dnes smw mali debatu o tom ukázala som moje tepy a vraj to neni ok. Co myslite?

bibg
autor
11. mar 2024
karolinakovac
11. mar 2024

@bibg a Ty to nejako pociťuješ že máš ten vysoký tep? Či iba na základe hodiniek to riešiš

stanulienkat
11. mar 2024

Odmeraj si rucne, nie hodinkami. Su nepresne, skresluju.

diewcatqoo
11. mar 2024

Mne hodinky tiez obcas blbnu a ukazuju aj cez 200 tep, pricom som uplne ok a neexistuje, ze mam tolko 🙂 Ak nepocitujes ziadne problemy, tak to je pravdepodobne chyba v hodinkach. Mne napr. staci, ze sa spoti ruka, alebo sa hodiny dostanu kusok nad rukav a uz ukazuju blbosti.

petteri
Odpoveď bola odstránená
lisymbia
11. mar 2024

Záleží aj na kvalite hodiniek 😊 mám Apple watch a bežne počas chôdze mám tep okolo 160 ale moja chôdza je nezvyčajne rýchla

bibg
autor
11. mar 2024

@karolinakovac ja som to nikdy nejak neriešila. Počas covidu som cítila že mám vyšší tep lebo som to cítila. Ale takto bežne nemám ten pocit že je niečo zlé.
@petteri mám Apple watch 8. Pred rokom som mala Garmin. Obe mi ukazovali take tepy. Šlapala som do kopca na bicykli a mala som tepy cez 180.

@stanulienkat teraz som si pár x odmerala rucne s teda za 30 sekúnd 41 úderov.

Ja neviem treba to riešiť? Podotýkam som asi 165 cm vysoká a mám cca 62 kg. Kedysi som športovala každý deň. Ale tak už mám 2 deti a pracujem takze môj sport sa trochu behom pár rokov znížil ale aj tak. Jed som kukala hodnoty mojich známych nikto nemal take vysoké na hodinkách ako ja.

stanulienkat
12. mar 2024

@bibg ked mas za minutu 82 tepov, to je ok. Samozrejme, ze pri sporte mas tolko vela. Mozno nemas kondicku. Pijes dost tekutin, nemas stresy? S pulzom 82 ti nebude nikto nic robit. Meriavaj si rucne, tie hodinky skresluju. Pri sporte by si nemala ist nad cca 160-vtedy spomal.

bibg
autor
12. mar 2024

@stanulienkat pri chôdzi mám bežne 145 a to chodím. Kondičku už nemám. Kedysi to bolo lepšie.

stanulienkat
12. mar 2024

@bibg tak to je vela. Tlak mas ok? Meraj si pulzy po 5 minutovom sedeni nieklkokrat denne a po tyzdni to odnes PL.

trgypadl
12. mar 2024

Ahoj, na hodinky by som sa vobec nespoliehala.Aj, ked su drahsie a kvalitne. Pises, ze aktuálne nemas kondicku, vtedy je normalne, ze Ti ten pulz vyskočí. Ak by si sa vratila k pravidelnemu cviceniu aj tep sa Ti upravi pri zatazi. Ja som chodila na prechadzky len s kocikom rychlejsia chodza, tiez mi to strielalo to vysin. Tep za min cca 80 je uplne ok

lenkapompova
15. sep 2024

@bibg dobry den aj vi mate problem z pulzom

bibg
autor
16. sep 2024

@lenkapompova dobrý deň áno. Nasštastie našla som príčinu. Najskôr som si myslela že je to len slabá kondícia. A myslím že aj mám ňu slabú ale zistili mi histamínovú intoleranciu. V mojom prípade som mala veľa príznakov a jeden z nich bol zrýchlený pulz

lenkapompova
16. sep 2024

@bibg mozem sa spitat co vam nato dali

bibg
autor
17. sep 2024

@lenkapompova nič. Nizkohistaminovu dietu. A musím povedať že veľa príznakov mi zmizlo. Nebol to len tep vysoký

lenkapompova
17. sep 2024

@bibg ačo už nemate visoke pulzi zlepšilo sa vam ked sa možem spitať