Keď psychológ odmietne: Skúsenosti a pocity klientov
Stalo sa vám, že by vám psychologička povedala, že vám nebude vedieť pomôcť? Že toto je nad jej sily?
Našla som si jedno centrum, kde sú psychologičky a robia terapie cez poisťovňu. Už keď som prišla, zarazilo ma, že naproti mne sedela mladá žena, krátko po 30tke, možno max. 35 rokov, ale dávala som tomu šancu. Ja som zrelá žena, mám za sebou toho veľmi veľa a spravidla mi povedia, že to je veľa aj na tri životy. Keď som jej rozprávala moje veci, mnohým nerozumela a musela som jej dovysvetľovať... často nechápala súvislostiam.
Rozprávali sme sa hodinu a pol. Nakoniec sama uznala, že toto je mimo jej záber, že si nemyslí, že mi ona bude vedieť pomôcť vzhľadom na moje životné traumy, straty, cesty, bolesti... nebude vedieť poskytnúť ten support, ako by som potrebovala.
Pýtala som sa jej, čo teda riešia v ich centre. Povedala mi, že také bežné rozchody, problémy v rodine, problémy v práci, bežné stresové situácie.
Zamyslela som sa. Celkovo som za svoj život už absolvovala mnoho terapií, zažila som mnoho terapeutických prístupov. Posledná terapeutka ma zobrala pred 4r, lebo povedala, že toto je pre ňu výzva a s tým sa ešte nestretla.. jedna terapeutka cez mojru pri mne plakala.. normálne sa rozplakala...
V zásade som ja túto psychologičku presviedčať, nech to skúsime, že vždy si vieme povedať, že to nefunguje a nebudeme pokračovať. Tak toľko k môjmu hľadaniu terapeuta.
Nechápem, čo je to za psychológa, keď povie pacientovi, že on mu nevie pomôcť. Veď on študoval psychológiu, keď k nemu príde pacient s psychickými problémami, kto mu má pomôcť, keď nie psychológ? Ortopéd? Nech psychológ pekne krásne vráti diplom a nech sa zamestná niekde inde.
A sama som v stave, že by som pomoc psychológa potrebovala po tom, čo som v živote zažila a presne takejto reakcie sa obávam.

@anonym_255479 tam je jedna mega dobrá doktora, mudr. samselyová, ale neberie nových pacientov. K nej chodím raz do roka na testy.
@anonym_autor ked chodis raz do roka na testy v systeme figurujes, skus sa opytat
A je tam aj nou vyskolena pod jej vedenim dalsia velmi prijemna psychologicka p.Kohan sa mi zda..
Opytaj sa, za to nic nedas..povedz situaciu , vsetko je to o komunikacii