icon

Kedy vám zistili vysoký krvný tlak?

19. aug 2026

Ahojte. V koľkých rokoch vám zistili vysoký krvný tlak? Mám 36 a pravdepodobne sa liekom proti vysokému tlaku nevyhnem. Som z toho dosť smutná, pravdupovediac.
Aj keď viem, že sú aj horšie veci a diagnózy na tomto svete, som z toho mimo.

marhulka13
19. aug 2026

@anonym_autor môj muž mal 29. Teraz má 41 a stále berie lieky. Akurát mu ich chcu meniť, lebo nejak slabnu

anonym_932f24
19. aug 2026

40

anonym_aaa2bd
19. aug 2026

Tuším v 38 rokoch 180/120

anonym_a1309d
19. aug 2026

38. Mimochodom to bolo pár mesiacov po očkovaní. Môj muž narovnako so mnou.

anonym_8c56d6
19. aug 2026

Mala som 43.

anonym_6b6778
19. aug 2026

@anonym_autor moja mamina po 35-ke, ma 73. Mne prvy raz po prvom porode, v 30, ale to sa upravilo same a potom po tretom porode, teda uz pocas tehotenstva mi vyskocil ku koncu a ostal, to som mala 37. Tak ale, riadne vysoky, to bez liekov nedas. Nelieceny vysoky tlak sa pravom vola "tichy zabijak", ale mne teda aj zle byvalo riadne, hlavne, ked spodny bol aj 115, to som nevladala dychat.

anonym_c7c8e7
19. aug 2026

Tento rok, v 39. Ale ja som si vsimla uz dlhsie vyssi tlak, ale neriesila som to, lebo neboli to nejake extra hodnoty. Raz mi ale prislo velmi zle, bolela ma neskutocne hlava, tri dni, tak som isla k lekarovi. Tam som mala tlak 149/100, tak odvtedy mam lieky.

minenkaa
19. aug 2026

@anonym_autor moj foter mal 30 a teraz ma 70 ,myslím,že veľa ľudí ďakuje ,že existuju lieky na tlak

cutespider
19. aug 2026

U mňa bol zistený hraničný po 30ke, úprava životného štýlu, ani doplnky s horčíkom nezabrali, lieky som začal brať od 35ky. Nemáš byť prečo smutná, ber to ako výhodu, veľa ľudí nevie o vysokom tlaku, Ty budeš mať tlak pod kontrolou a ešte budeš chodiť na pravidelné kontroly, ktoré môžu odhaliť včas aj nejaký iný problém.

anonym_0c445e
19. aug 2026

@anonym_autor 42

anonym_0983b8
19. aug 2026

@anonym_autor ja chápem,ze si z toho smutna,ale bud rada,ze mas len to a da sa to liecit. Ja mam po 30 a berirm lieky na srdce a stitnu zlazu, co ti poviem :D

janinah
19. aug 2026

V 57r,keby nie covid a otcova smrť tak aj neskor si myslim. Kolegyne o dost mladšie už lieky brali cca od 40tky.šž maš vysetrenu?

autor
19. aug 2026
@janinah

V 57r,keby nie covid a otcova smrť tak aj neskor si myslim. Kolegyne o dost mladšie už lieky brali cca od 40tky.šž maš vysetrenu?

@janinah
Na tu sa liečim už roky

anonym_2449e1
19. aug 2026

V 65, pri preventivke tri roky pred tym tlak v norme

biba_18
19. aug 2026

niečo po 40-ke

anonym_9205bf
19. aug 2026

Veľa vecí vieš ovplyvniť. Menej soliť, viac pohybu. Ak si obezna, tak schudnúť. A samozrejme stres a genetika. Ale veľa zla vie urobiť nadvaha.

thirstymonk
19. aug 2026

Mám 33. Solim jak ďabol, žerem sladkosti a kofeinu užijem zo 500mg denne. A tlak stále učebnicový 120/80...

Ale je pravda, že za deň vypijem 4 litre vody a rušam sa, neprdím doma do gauča... Tak možno sa to nejako "vynuluje".

janinah
19. aug 2026
@thirstymonk

Mám 33. Solim jak ďabol, žerem sladkosti a kofeinu užijem zo 500mg denne. A tlak stále učebnicový 120/80...

Ale je pravda, že za deň vypijem 4 litre vody a rušam sa, neprdím doma do gauča... Tak možno sa to nejako "vynuluje".

@thirstymonk to ťa dobehne...

minenkaa
19. aug 2026
@janinah

@janinah nedobehne ,niekto ma krásny tlak cely zivot

anonym_99c68c
19. aug 2026

@anonym_autor koľko máš tlak mala si aj holter?Ze je naozaj dlhodobo zvýšený?Muž od 45 r, ale on dusi všetko v sebe, nešportuje, nadváha.Hrach hádzať na stenu všetky rady neguje lekárka mu povedala, že ak by schudol upravil by sa.Jeho otec mal mozgovú porážku aj babka, tak mu dali lieky.Dolezite je sa ventilovať vypustiť stres a u žien často stupne po menopauze.Vsetci čo v mojom okolí berú lieky v nižšom veku ako 50 r majú doma nejaké veľké problémy.Bez holteru by som si lieky nedala.

anonym_31a4a7
19. aug 2026

35 - keď som druhýkrát po pár dňoch skončila na urgente s "divnými stavmi" a tie sa mi opakovali stále častejšie. Pritom už v tehotenstvách som mala občas vyšší tlak, sledoval ma lekár ale po pôrode sa to upravilo. Mojmu ocovi tiež po 30. Má takmer 70 a je aktívny a vitálny dôchodca, ktorý má "iba" lieky na tlak.

autor
19. aug 2026
@anonym_99c68c

@anonym_autor koľko máš tlak mala si aj holter?Ze je naozaj dlhodobo zvýšený?Muž od 45 r, ale on dusi všetko v sebe, nešportuje, nadváha.Hrach hádzať na stenu všetky rady neguje lekárka mu povedala, že ak by schudol upravil by sa.Jeho otec mal mozgovú porážku aj babka, tak mu dali lieky.Dolezite je sa ventilovať vypustiť stres a u žien často stupne po menopauze.Vsetci čo v mojom okolí berú lieky v nižšom veku ako 50 r majú doma nejaké veľké problémy.Bez holteru by som si lieky nedala.

@anonym_99c68c ... Mám ho teraz nasadený.

nellynka
19. aug 2026

Ja som akurát začala uzivat, mám 45 rokov. Ale zároveň mi zistili aneuryzmu ivs v srdci tak ten tlak je nutné mať pod drobnohľadom.

thirstymonk
19. aug 2026
@janinah

@janinah Veď toho sa bojim...

anonym_6f9c6f
19. aug 2026

Muž od 35, má 49, vtedy tlak nameraný 220/140 u doktora náhodne. Ja mám tlak vysoký iba vtedy, keď mi nastane hit alebo alergická reakcia. Mám 44, inak mám problém s nízkym tlakom.

eva7780
20. aug 2026

V 47 pri preventivke, prvé lieky mi " nesadli" tlak bol stale vysoký, dr mi dala iné, s nimi som spokojná, tlak mávam takmer ideálny aj pri fyzickej námahe, bez liekov nie

luizina
20. aug 2026

@anonym_autor mne to zacalo tento rok, mam skoro 47, do minulého roka som mala este skor nizsi vždy a tento rok bum, priemer mad 150 a v noci a na večer aj 200. Tbl hned nasadebe, ale nerobim si z toho hlavu, radsej to mat zaliecene a podchytene, ako riskovat horsie zdravotne problémy.

eva7780
Včera o 10:44
@luizina

@anonym_autor mne to zacalo tento rok, mam skoro 47, do minulého roka som mala este skor nizsi vždy a tento rok bum, priemer mad 150 a v noci a na večer aj 200. Tbl hned nasadebe, ale nerobim si z toho hlavu, radsej to mat zaliecene a podchytene, ako riskovat horsie zdravotne problémy.

@luizina u mňa to bolo tak isto, predtým skor nízky a zrazu taký obrat

luizina
Včera o 11:40
@eva7780

@luizina u mňa to bolo tak isto, predtým skor nízky a zrazu taký obrat

@eva7780 netusim preco to tak je, asi vekom 🤷🏻‍♀️. Roky som mavala tak 90/60, posledne roky normalny a tento rok mi takto vyskocil, ale kym mi nasadili lieky, tal mi byvalo uz hodne zle, tak ze som za lieky rada.