icon

Koľko jesť v tehotenstve?

megynka20
24. máj 2018

Ahoj zeny ....aky mate nazor,na to,ked tehotna zena vynecha veceru,lebo proste nie je hladna.

jasminet
•
24. máj 2018

Od hladu isto neumrie ani ona ani dieťa

pininka
•
24. máj 2018

Je to v pohode, urcite netreba jest za dvoch

megynka20
autor
•
24. máj 2018

Tiez si myslim,len utoky,ze musis zacat jest,lebo teraz musis,z coho predsa bude rast ...

1mina
•
24. máj 2018

Prve tri mesiace mi napr nechutilo proste jest...zjedla som z povinosti tri krat denne nieco aj to malicko a veceru niekedy stylom ze som napr rozchrumala uhorku alebo rajcinu... doslova sa mi protivilo jedlo vela sm do seba nedostala este som aj schudla...babo bolo vzdy na sone ok a rastlo pekne alebo dokonca o par dni viac...takze pohodicka potom zase pride obdobie ze sa clovek musi krotit 😃

megynka20
autor
•
24. máj 2018

@1mina dakujem za skusenost 🙂 jem normalne,vzdy ked som hladna,obcas si doprajem aj sladkost,tiez som musela este pred par tyzdnami do seba na silu tlacit jedlo ....

deginko
•
24. máj 2018

Mas jest vtedy,ked si hladna,ziadne take,ze jest za dvoch to su fámy,ked mas chut a hlad tak jedz,ja napr cim viac tt som bola tak som mala mensiu chut jest kebo dieťa rastlo.bolo vacsie a vacsie a to uz ti aj tlaci na žalúdok a proste sa ani neda jest lebo sa citis byt plna

zuzadula
•
25. máj 2018

@megynka20 riaďte sa svojim rozumom a intuíciou. Práve príliš veľké zmeny v stravovaní nie sú vhodné, rovnako ako aj množstvo vitamínov. Radšej bohatšiu stravu z dobrých zdrojov. Okrem toho sa vaše chute a pocit haldu môžu meniť v priebehu tehotenstva.
A k tomu vynechaniu večere: Robil sa výskum na tehotných ovečkách, podľa ktorého tie ovce, ktoré mali menej stravy, ale bola výdatná - mali väčšie a životaschopnejšie jahniatka. U tých, ktoré prekrmovali nekvalitným krmivom to bolo opačne!!
Dobrú chuť! 🙂

dracikdrahosko
•
25. máj 2018

Ja Ti viem poradiť takto: určite jedz toľko, koľko Ti chutí, ak nemáš večer chuť, nejedz. Možno sa to v priebehu tehotenstva zmení a budeš mať väčšiu chuť. Ja som od začiatku tehotenstva mala obrovskú chuť do jedla, ledva som zhltla obed a už som čakala, kedy bude večera. Telo Ti napovie, čo mu chýba a koľko a podľa toho sa to prejaví na Tvojich chutiach. Prvý trimester som však vôbec nemala chuť na čokoládu, čomu som bola aj rada. Neskôr to pominulo, no veľká chuť na sladké ma i tak prešla a nejedla som ho tak veľa. Bol práve čas leta, tak o sezónne ovocie a zeleninu som núdzu nemala a jedla som ho na kilá. Celkovo som pribrala 14 kg, čo nie je ani málo, no sú ženy, čo priberú omnoho viac a ja som skutočne jedla veľmi dobre. A dnes som tomu rada, že som to robila tak ako som to robila, pretože keď sa mi pozrú na malého, ktorý má neskutočne dobrý apetít a v dvoch rokoch mi vyzerá na 3-ročného, to hádam hovorí za všetko. Niekde som čítala, že tak, ako sa mamička stravuje v tehotenstve, takú chuť bude mať aj drobec a bude preferovať tie potraviny, ktoré prijímala aj mamička. A mne sa to potvrdilo do bodky - jedla som úplne ale úplne všetko a malý mi dnes absolútne s ničím nemá problém. Papá mi všetko, čo mu pripravím a navarím🙂 Tak sa drž a rob všetko hlavne podľa seba, ako to ty cítiš🙂 Tieto príspevky na fórach ber skôr ako pre info a dobré rady.

megynka20
autor
•
25. máj 2018

@zuzadula dakujem,riadim sa podla toho co mi telo hovori,zial nechuti mi jest a zacali u mna aj nevolnosti,cize ak citim hlad,tak sa najem na co mam chut 🙂

megynka20
autor
•
25. máj 2018

@dracikdrahosko dakujem za radu 🙂 snazim sa riadit podla seba,stravujem sa zdravo a ked obcas mam chut na nieco,,nezdrave"tak si dam,myslim,ze vsetko je o rovnovahe 🙂