Koľko ste dali chirurgovi pred operáciou?
Ti , kt ste dávali úplatkoch chirurgovi pred operáciou - koľko ?
Dalujem
@anonym_109bad spýtam sa ho presne ako to bolo, žiaden nadštandard nechcel ani si nevyberal lekára, ani nevedel kto bude operovať, dostal doklad o platbe bola tam položka výber lekára
jediné čo chcel aby bola operácia tento rok, tak musel zaplatiť
@anonym_c630ca tak si “vybral “ lekara , ktory mal volny termin.. menej pacientov
ja som mu dala 2x
Ak by mi lekár naznačil, že odo mňa očakáva bielu obálku s papierikmi, dal by som mu jedno dobre mierené "pohladenie🤛" po pysku. 😁
@anonym_785f33 ale ved tato moznost si zaplatit gynekologa je uplne bezna vo vsetkych nemocniciach ako spoplatnena sluzba
Neviem co sa cudujes,nevedela si ze to takto funguje?
@taktotedanie ale to je oficiálne,dajú blok...to nie je uplatok ...myslím, že kopec diskutujúcich si tu myli pojmy s dojmami...áno výber lekára za poplatok uz fungoval aj pred 17 rokmi ked som ja rodila..ležala som s takými babami co platili ale dostali normálne faktúru
@anonym_109bad spýtam sa ho presne ako to bolo, žiaden nadštandard nechcel ani si nevyberal lekára, ani nevedel kto bude operovať, dostal doklad o platbe bola tam položka výber lekára
@anonym_c630ca ak dostal blok tak to nie je úplatok predsa
@anonym_autor nič, ani po operácii. Po operácii som sa pekne poďakovala, na sesterskú izbu pri odchode som podala dve veľké bonboniéri, sušené ovocie. Viem, že tam chodil aj lekár, že ho vždy ponúkli, keď niečo dostali... Mne by to bolo veľmi trápne mu niečo dávať. Otázka znie čo? Flašu, bonboniéru? Peniaze koľko? 100€ málo, 300_500 pre mňa veľa ako pre matku samoživiteľku..
Čerstvá skúsenosť z väčšieho krajského mesta - môj starý otec potrebuje operáciu, dostal termín o 5 rokov (!). Keď dostal primár 500€, dostal termín o mesiac. Nie som fanúšik tohto spôsobu, ale tej operácie by sa možno nedožil.
Treba volit Fica, bude to tu este lepsie ako doteraz🙄😏
To ja som niečo raz doktorke niesla od mamy (určitý druh koláča, ktoré dr obľubuje a chodí len raz za čas do predajne) a skoro som sa povracala od stresu a antichuti niečo vyťahovať z tašky. 🤣 Ja som čisto moderný človek v týchto veciach. Neviem si ani predstaviť, ako to nejaký doktor pýta alebo naznačuje... To musí byť strašne trápna a nepríjemná situácia. A pokiaľ je to v nejakej život ohrozujúcej záležitosti, tak to je čisto na facku.
Neplatila som nikdy nič a nemám pocit, že by som dostala inú službu. Mám ale skúsenosti prevažne s mladými doktorkami a doktormi, ktorí sú, verím, hlavou na západe a v roku 2026.
@taktotedanie ale to je oficiálne,dajú blok...to nie je uplatok ...myslím, že kopec diskutujúcich si tu myli pojmy s dojmami...áno výber lekára za poplatok uz fungoval aj pred 17 rokmi ked som ja rodila..ležala som s takými babami co platili ale dostali normálne faktúru
@anonym_b89514 samozrejme
Ale aj dalsia autorka tu riesi, ze davala 200€ eur na gynekooga v zahranici
A opierali sa o nu ze davala uplatok, to uplatok nebol
@anonym_c630ca ak dostal blok tak to nie je úplatok predsa
@anonym_b89514 a keď ti naznačia bez platby operácia nebude? to je potom čo? dobrovoľný dar? potom sa netvárme že máme bezplatné zdravotníctvo
to máš ako keď ti v škôlke povedia že nezoberú dieťa nemajú miesto ale ak im zaplatíš 700€ tak miesto sa nájde a dajú ti aj blok, tak už to nie je úplatok?
Čerstvá skúsenosť z väčšieho krajského mesta - môj starý otec potrebuje operáciu, dostal termín o 5 rokov (!). Keď dostal primár 500€, dostal termín o mesiac. Nie som fanúšik tohto spôsobu, ale tej operácie by sa možno nedožil.
@anonym_5c4a86 Nerozumiem, že o 5 rokov až. To je nejaká blbosť, nie? tak plno nemôžu mať.
Iné mesto ste neskúšali?
V zahraničí som platila za vyber lekára 250€ a OP bola do 2 mesiacov .Kontrola u súkromného lekára taktiež 250€

@anonym_c630ca musel? To priplával nadštandard alebo niečo čo bolo v cenníku? Ak to bola obálka, tak je to jeho chýba a nemusel.