Korona a cesta vlakom.
Ahojte.
Prave prisla mama z prace, a povedala ze vo vlaku kusok od nej vraj sedela nejaka pani, s niekym telefonovala a vravela ze musi ist do karanteny, ale ze ved jej nic nie je, iba ju boli na hrudi a hlava.
Mozno panikarim, ale mam obavu ci sa nemohla mama od nej v tom vlaku nakazit? Aj ked jasne, nevieme ci ma dotycna naozaj koronu, co verim ze nie.
keby to bola moja mama,tak už je v karantene,okamžite....
no ako povedal premiér na tlačovke ˇ- občania môžu nahlasovať ľudí čo by mali byť v karanténe a nie sú, polícii na č. 158....
mama poznala dotyčnú pani? ak áno tak už len oznámiť na 158....viem že je to škaredé niekoho nahlasovať ale asi to pôjde už len takto....😉
@deti95060810 praveze nepozna ju vobec.
este sa tým aj pochváli ... vo vlakoch sú kamery v niektorých typoch súprav ... možno práve v tomto bola a nech to mama nahlási, ktorým vlakom o koľkej išla a kde sedela. vedia si to vyhľadať... na kamerovom zázname.. je to veľmi nezodpovedné ...
radila by som mamine, aby sa poradila so svojim lekárom, čo má robiť.
Boze teraz som este viac z toho vystrasena. Byvame so starymi rodicmi a o tych mam najvacsi strach.
Nechápem tu nezodpovednosť, ta ženská je riadne hlúpe teľa! . Tak ona nech si kľudne je chorá, aj nech zomrie, jej vec, ale preboha, veď trochu ohľadu voči druhým! Otras prístup niektorych ľudí. Nahlásiť vlak, čas, kedy sa šlo, možno ozaj je kamerový záznam tej osoby!! Pokutu by mala zacvakat a padať do karantény!
Karanténa nie je len pre chorých, ale aj tých, čo môžu to prenášať, ale im nič nie je! Hrozne, čistá nezodpovednosť!
Niektori ludia si mylia karantenu s jarnymi prazdninami. Chvalabohu, ze uz pozatvarali vsetky lyziarskke centra, len skoda, ze to Taliani nespravili pred 3 tyzdnami
Presne kvoli takymto ludom ako je ta tetka z vlaku sa to siri dalej a dalej. Nech tvoja mama rano zavola doktorovi, nech ju da do karanteny.
@basullinka lenze co so starymi rodicmi, ktori s nami byvaju ? Tych mame ako izolovat ?
@philis10 prepac ale ja neviem ako ty byvas, ake mate rozlozenie izieb. Skuste sa co najmenej stretavat, viac dezinfikovat a ak mate nech mama nosi rusku doma
@basullinka mame 3izbovy byt. Mozu byt teoreticky vo svojej izbe ale nemam to srdce ich tam zatvorit na dva tyzdne. Aj ked samozrejme, je to pre ich dobro. Este by mohli ist na vidiek k dcere, lenze to je 5 clenna rodina, kde vsetci chodia do prace, tak to asi tiez nie je moc bezpecne. Ci?
@philis10 Bol to vlak zo zahraničia? Lebo teraz dosť ľudí cestuje domov zo zahraničia. A ak nemajú svoje vlastné auto, tak musia ísť jednoducho i vlakom. Ale pani mohla mať aspoň toľko rozumu že si mala nasadiť rusko a nie dýchať to na všetkých. 😕
Švagor cestuje zo školy zo zahraničia na Slovensko. Celu cestu ma respirátor (pre svoju ochranu a zároveň chráni i ľudí okolo ak by bol náhodou nakazený).
@lenkakravcova Nie nebol to vlak zo zahranicia, ale nevieme odkial pani cestovala.
@philis10 Ahoj, ja nechcem nič zľahčovať, sama beriem túto situáciu veľmi vážne, ale rada by som podotkla, že ak nejaká osoba niekomu do telefónu rozpráva, že musí ísť do karantény, nemusí to nevyhnutne znamenať, že táto osoba je jedna z tých, ktoré majú túto povinnosť zo zákona. Ja tiež rozprávam, že môj syn je doma v karanténe, lebo im zavreli školu. Možno pani pracuje niekde, kde zavreli prevádzku a zamestnancov poslali domov "do karantény" nie preto, že by mohli byť nakazení, ale z preventívnych dôvodov.
@philis10
Tazko povedat, treba byt opatrny, ale isla som napisat aj to, co uz uviedla @h2 ... Mne tiez dnes volal kurier ci som na adrese/doma a ja ze ano ze som na adrese lebo som v karantene. Na druhej strane dlhe ticho, az potom mi trklo a zacala som vysvetlovat, ze karantena akoze je zavreta skolka a ja robim z domu, tak ze to volam karantena ale ze sme uplne zdravi vsetci. 😂
PS: Prisiel, ale fujasil velmi rychlo, ani podpis nechcel 😂😂

@philis10 v dnesnej dobe treba byt dost opatrny, ked ta zena vypravala o karantene urcite by som zbystrila a aspon zatelefonovala svojmu lekarovi, ze co dalej a nebrat to na lahku vahu