Korona a chodenie von
Ahojte ja viem že v tejto situácií by sa malo čučat doma ale posúďte same,že je to hrozne ! Aký máte názor NATO ísť aspoň raz v týždni nehovorím do mesta sa prejsť ale niekam do prirody, do lesa aspon. My sme zo synom len doma muž chodí do práce do obchodu takže ja nevytiahnem vôbec päty z domu. Tak čo NATO poviete. Alebo už keď sme doma, čo robievate ! Ďakujem za kazdu odpoved 😉
@klarisa0801 raz do týždňa? Veď by ma porazilo, s malým sa chodím vetrať každý deň, keď je pekne, tak aj 2,5 hodiny, keď je zima ak aspoň hodinu, dáme rúško a hotovo. Veď by sa zblaznil keby som ho držala celé dni doma, okrem toho čerstvý vzduch je pre imunitu, psychickú aj fyzickú pohodu viac ako žiaduci!!
Raz do týždňa? Však by som mala depresiu. Každý deň sme vonku. Ideme mimo mesto, do lesa, na koniec sídliska. Beriem korčule, bicykel, kolobežky. Syn je veľmi živé s temperamentne dieťa. Veď by mi zdemoloval byt.
Vitamín D je nesmierne dôležitý aj ako prevencia pred chorobami a slnečné žiarenie je prirodzený zdroj
@klarisa0801 pokial pojdes tam, kde nie su ludia, tak mozes ist na cerstvy vzduch aj kazdy den!
@klarisa0801 ja tiež chodievam s malou aspoň každý druhý deň von, ideme sa prejsť okolo rieky, pohadzat kamene 😉 a prejsť sa kde nieje veľa ľudí, niekedy sa stane, že nestretneme nikoho! Veď čerstvý vzduch treba a aj slnko! Byt tri týždne doma zavretá, by ma kleplo! A okrem toho muž chodi do práce, od rána do večera, takže také nutnosti ako zájsť na postu, do lekárne, do obchodu musím zvládnuť s malou, takže ruska mame obe, ja si dám rukavice, mala strčí ruky do kapsy a ide sa
@klarisa0801 Teraz tiež sedíme dlhšie doma, ale len preto, že je hnusná zima a nechce sa nám 😀 Ale zajtra sa má otepliť, pôjdeme. Aj pred týždňom sme chodili každý deň. Mimo od ľudí, respektíve na miesta, kde bolo ľudí naozaj žalostne málo a boli sme od nich bezpečne viac než 15 m. Keď sme sami, dáme aj rúška dolu, ak sú ľudia poblíž, necháme si pre istotu. Už sa teším zajtra von s dcérou, lebo celé dni sedieť doma je naozaj veľmi zložité... Kým ešte nemusíme (nemáme karanténu), tak sa určite ideme prejsť 🙂
@klarisa0801 my chodime doobeda aj poobede na hodinu von, ved by sme doma zosaleli a imunitu si treba budovat inak budu vsetci chori ked nastupia do skolok a skol
@klarisa0801 chodit von, niekam do lesa, do prirody na tom myslim, ze nie je nic zle. hlavne neist medzi ludi zbytocne. my tiez chodime von, ale len tak na chvilku a najma len samy traja 🙂
von mozes chodit,len sa nezgrupovat a vyhybat sa ludom. Dajte si ruska a sup von. Denne by ste mali byt vonku,cerstvy vzduch a slnko treba
Ja mam 7& 2 rocne a chodim von s nimi 2x do dna na pol hodky aspon.Sice byvame v Tatrach,tak tu nie je vela ludi teraz.Vsak tie deti musia ist von,inaksie by sme sa asi navzajom pozabijali 🙂)))))
@klarisa0801 mna by vobec ani nenapadlo cucat doma a to nonstop. My chodime von kazdy den a to na hodinu , do prirody, mame ruska a rukavice a hotovo! A ked to chytime, tak chytime. Dostat to mozme aj z manzela, ktory chodi nakupovat do lidlu, kde to moze dostat z milion ludi navokol.
@klarisa0801 Chod von, nikto nevyhlasil zakaz vychadzania. V Cesku teraz zaviedli, ze maju ist spolu po vonku len dvaja ludia alebo mozu ist aj viaceri, ked su to clenovia jednej domacnosti. Mne sa to zda rozumne opatrenie. Chod do prirody, kde vies dodrziavat odstupy ak toto dodrzis je to bezpecne. Ja tiez chodim s dcerou kazdy den a aj susedovci co maju deti. Z dialky si zakyvame a kazdy hlada svoje miesto v bezpecnej vzdialenosti 🙂
@klarisa0801 moj nazor NATO je, ze preco trcis doma? Denne som vonku. Rychla chodza 60 minut. V kombinacii s behom. Deti bicykle. To NATO hovorim.
@klarisa0801 Ja chodím každý deň. Tu po štvrti, nikto vonka (polhodinu) alebo do obchodu (max dvakrát do týždňa), muž je zatiaľ s malým, keď ja v obchode. Človek je sociálna bytosť, jednoducho u mňa nie je možné byť bez pohybu, ľudí. Zbláznila by som sa.
@ktochytavzite jasne, urcite si dam rusko v lese, kde siroko daleko nikto nie je 🤣🙈🤷♀️
Však to stále všade dookola vravia, von treba ísť, ale nie hromadne
@klarisa0801
my nemame auto, cize ak sa mam niekde blizko prirody dostat, tak to sa nam neda, tak tiez to obmedzujeme po sidlisku, tak cca hodina, a vyhybame sa ludom..minule ma jeden zvozil, preco je dcera na kolobezke, ze co si to dovoluje..tak som len kukala ako puk.
@klarisa0801 chodime von kazdy den...teraz je chladno tak max na hodinu, ale ked bolo minuly tyzden krasne tak aj dve tri hodiny
@klarisa0801 no môj malý ma 20 mesiacov a Rusko ani za svet. Bojím sa oňho. Von chodíme len ja alebo muž, keď ideme do obchodu. Muž má home office. Je to psycho. Maly ho furt otravuje, preto mu musím niečo vymýšľať stále. Aj tak robí po večeroch potom, keď malý zaspí. Keď chceme ísť von... Raz za týždeň... Malého znesie muž po schodoch, keďže nechce rusko, rýchlo sadneme do auta, my rusko mame... Pre vezieme sa na nejakú odlahlu lúku... Normálne sa vožíme, kým nenájdeme cesticku, zaparkujeme, vyberieme malého a beháme hore dolu. Keď aj na pole sa vyvezieme. Ale bývame v BA a tu je všade kopa ludi. Nech ideme kdekoľvek. Mame už ale vytipovane miesta. Keď ideme domov, rýchlo malý do auta, dezinfikujeme ruky, dávame ruská, pred panelákom vyložíme, muž ho vynesie, bVame na šiestom 😁 vravím psycho... Čo už.
my chodime von skoro kazdy den... jasne ze nie ziadne ihriska alebo namestie... ale von na luku les a tak proste niekde kde nieje kopec ludi pokope

pohyb na čerstvom vzduchu je výborný a treba ho. ide o to sa nikde nezhromaždovať....takže niekam do lesa kde nikoho nieje v pohode.