Kŕče po operácii žlčníka: lieky a vhodné jedlá
Ahojte.Som mesiac po operácii žlčníka .drzala som dietu poctivo cely mesiac.V nedelu som dostala silne krce do podbruska po zjedeni zrejmw nevhodneho jedla.Ale to boli také kŕče ,ze ani 3 nospy nepomohli a vlastne este vzdy tie krce pocitujem aj ked su slabe.Chcem sa opýtať ,existuju nejake lieky,ktore je vhodné brať pred jedlom? Viem,ze normalne su bolesti pri prejavoch zlcnika iné,ale mne sa vzdy prejavovali bolestami a krcami podbrušia.a zrejmw to tak ostalo aj po operacii.nejake skusenosti? Na jedlo si budem davat pozor,ale zas nemozem cely zivot byt na suchej strave a poprípade varit všetko bez tukov,masla. Dakujem za vsetky rady🙏
Ja to mam už 5 rokov takto ako ty. Tak isto niečo zjem a v momente dostanem silne krce bolesti. Odvtedy stále keď niečo zjem ráno tak mam krce a hnačky. Ale ja jem všetko už len čo nemôžem jee to ze keď niekam idem tak si nemôžem dať ani len štipku chlebu ničoho lebo by som sa asi dos.... 😀 ale neberiem na to nič.
@anonym_87806e 🤦🏼♀️ako som zvyknutá a viem ktore jedla nesmiem ,nepredpokladala som,ze sa to zlepsi,akurta ze mi vybrali kamene.ale predsa len,take silne krce som naozaj nemala.katastrofa.
Ja to mam už 5 rokov takto ako ty. Tak isto niečo zjem a v momente dostanem silne krce bolesti. Odvtedy stále keď niečo zjem ráno tak mam krce a hnačky. Ale ja jem všetko už len čo nemôžem jee to ze keď niekam idem tak si nemôžem dať ani len štipku chlebu ničoho lebo by som sa asi dos.... 😀 ale neberiem na to nič.
@anonym_87806e ja tiež tak isto
Ja som uz mnoho rokov po vybrati zlcnika, mala som piesok. Ked niekam idem radsej nejem. Lebo mavam krce, niekedy aj bolesti vpravo pod rebrami. Som doma, na stravu si nedavam pozor. Lieky mi nejake dr. predpisal, no uz neviem ake. Davam si obcas pancreolan, ci espumisan.
@nelinka1311 ahoj ja som mala diétu 3mesiace😅... kúp si pancreolan a po ťažšom jedle hneď si daj,...
@anonym_87806e 🤦🏼♀️ako som zvyknutá a viem ktore jedla nesmiem ,nepredpokladala som,ze sa to zlepsi,akurta ze mi vybrali kamene.ale predsa len,take silne krce som naozaj nemala.katastrofa.
@nelinka1311 to budeš mať stále, mne vybrali tiež kamene ale hneď na to aj celý žlčník, ja som to tiež riešila z dr. A povedal ze to bude už na celý život. Ja som sa neobmedzila v ničom akurát tak tiež že ten prvý mesiac ale potom normálne som jedla všetko, len som si musela zvyknúť na to ,že keď niekam idem ráno tak nemôžem jest aj keby som umrela od hladu....
@anonym_87806e ja tiež tak isto
@anonym_141cf5 tak to sme dve 😀
@nelinka1311 ahoj ja som mala diétu 3mesiace😅... kúp si pancreolan a po ťažšom jedle hneď si daj,...
@anonym_87806e
@ghelena
@anonym_141cf5 och, dievčatá,tak nepotešili ste ma🙈,tak som dufala.viem ze su rozne traviace enzymy ,ale tak neviem,ci funguju aj ako prevencia krcov....
@brendaa a pancreolan aj ked mne nie je ťažko po jedle?Ja mam celozivotny problem s nafuknutim a krcami,no ale tie krce ake som mala teraz....ta bolest prekonala vsetke očakavania....
@anonym_87806e
@ghelena
@anonym_141cf5 och, dievčatá,tak nepotešili ste ma🙈,tak som dufala.viem ze su rozne traviace enzymy ,ale tak neviem,ci funguju aj ako prevencia krcov....
@brendaa a pancreolan aj ked mne nie je ťažko po jedle?Ja mam celozivotny problem s nafuknutim a krcami,no ale tie krce ake som mala teraz....ta bolest prekonala vsetke očakavania....
@nelinka1311 vyskúšaj sú to enzýmy pomôžu pri trávení. Fatra minerálna voda je dobrá. Ja som vysadila HAK a bolo oveľa lepšie...
Od operácie je veľmi krátko. Ak to bude pokračovať ešte zopár mesiacov, zvážila by som vyšetrenie na intolerancie.