Kto má, alebo mal Covid-19?
Prosím je tu niekto kto má alebo mal covid??
@anjika44 myslím, že ešte stále nikto ústavu nezmenil a žiadne očkovanie nie je povinné a vynutitelne, ešte stále žijeme v slobodnom štáte, aj keď to už čoraz menej tak vyzerá. Takže hlavne kľud. Možno budú očkovaním strašiť, že keď ho nebudeš mať, tak toto a hento. Ale snáď sa proti tomu ľudia postavia a tento otupeny národ si nedovolí zo seba robiť pokusne myši. Ja som veľká pro vaxerka, mam všetky očkovania, rovnako aj môj manžel aj syn, ale na chrípku sme sa neockovali nikdy, mamina je zdravotná sestra u všeobecnej doktorky na súkromnej klinike - ich keď sa spýtaš, či je dobra vakcína proti chrípke, tak si zaklopu na čelo, že najlepšia vakcína proti chrípke je budovanie si imunity. A to nerobí ani jedna z nich v zdravotníctve 5 rokov ani 10... Takže tí čo majú paniku z korony a všetky ohrozené skupiny, nech sa páči, vakcína bude dostupná a ostatní ju nepotrebujú. Netreba sa nechať omamit tým mediálnym ošiaľom. Sama poznám x ľudí, ktorí koronu mali a všetci mali rovnaký priebeh - teplota 2-3 dni (žiadnych desivých 42, 38 max), strata chuti a cuchu a kychali. Bolesť svalov a kĺbov - klasika chrípka a niektorí sa sťažovali, že cítili tlak na hrudi, akoby im na nej "dačo sedelo"... Celá veda okolo smrtiaceho vírusu... Všetci umrieme 🥴😵😵😵😵😵😵😵😵😷😷😷 A sú tu potom ohrozené skupiny, starí ľudia, chorí, polymorbidni... Áno, pre nich všetkých je covid potenciálne smrtiaci... Koniec koncov, pre polymorbneho 90 ročného dedka je všetko smrtiace už... Moc to ľudia prežívajú a nafukuju. Áno, je to smutné, že niekomu umrie starý otec, stara mama... Bohužiaľ, ľudia umierali aj pred rokom 2020 a pred koronou. Aj mladí a dokonca aj úplne zdraví. Vo vojnách, počas hladomorov. A tu tretia svetová, lebo dôchodcovia umierajú... No škoda slov. Každopádne, keďže chceme byť dobrí, tolerantní, nechceme, aby žiadna babička, deduško ci nejaký onko pacient, ktorého by korona potenciálne mohla doraziť zomreli skôr ako príde ich čas, treba nosiť ruska, aby sme ostatných neoprskavali, umyvat si ruky, dodrziavat odstupy, netlačit sa v MHDcke a nedychat ostatným na krk, vyhýbať sa preplneným nákupným strediskám atď... Proste, ty si zdravý, nemáš ešte 70, takže aj mladý, nič ti nebude, max budeš týždeň bez cuchu a väčšina ani nevie, že koronu mala. Ale sú tam vonku aj dôchodcovia, ktorých by to mohlo doraziť a hoci oni zvysoka dlabu na všetky nariadenia, každá babka ma rusko pod nosom alebo rovno na brade, pekne sa zgrupi s ďalšími 15 babkami na lavičke alebo pred kostolom a s radosťou si chodí nakupovať počas celého dňa, hlavne v poobednej špičke, hoci má vyhradené hodiny, kedy nikoho iného do obchodu nepustia, my budeme mat aspoň čisté svedomie, že kvôli nám žiadny dôchodca neumrel, lebo sme spravili všetko čo bolo v našej moci a im keď je to štyri, nech di robia čo chcú. Len nech potom láskavo Matelko nevyskakuje, ako sme si to pokazili a akí sme neempaticki a mame ísť kopať hroby. Keď celý môj život je poznačený tým, že nič nemôžem robiť a nikam chodiť už takmer rok, aby kvôli mne náhodou niekomu neumrela babka a neoznacoval ma za chladnokrvnu vrahynu, ked ta babka si to aj tak neváži a fajne porušuje všetky nariadenia aj naďalej. A ešte sa aj zasmeje "však na niečo umrieť musím".... Cele na hlavu toto
@elementissa no, vraj v MHD sa to velmi dodrziavat nedá - tie odstupy ☹ ale ja necestujem, ak treba isť napriklad tri zastavky, tak radšej idem pešo...ja som chripku nikdy nemala, alebo si aspon nepamatám, ani očkovaná som nebola
Synovi som sľubila, že cez vikend si pôjdeme pozrieť stromčeky do cewntra BA. Autom , samozrejme, nechcem cestovať MHD v tejto situácii. Ten.....Matovič cche daž zákaz vychádzania už od soboty - najprv hovoril, že od 21ho. To kvôli tomu má prísť moje dieťa o zážitok???

Ako to bude s povinnosťou očkovania? Som onkopacientka, nebudú ma do toho nútiť?