icon

Kto sa teraz vrátil z leteckej dovolenky a nedostal Covid-19?

erikahudackova
5. aug 2022

Ahojte, je tu niekto, kto sa vrátil z dovolenky lietadlom a nedostal covid? Opäť sa to rozmohlo a začínam mať strach. Ďakujem za vaše odpovede.

Strana
z2
misinka0611
6. aug 2022

@erikahudackova Chodíme kade tade. Leteli sme z Ruska lietadlom v najväčšej vlne, Česko, Rakúsko, Chorvátsko ( samozrejme podmienky splnené všetky, ak niečo krajina vyžadovala ) chodíme von, do shoppingov a Covid sme nemali.. celý čas žiadna choroba od toho marca 2020..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
6. aug 2022

@maciatkolulu v pondelok jej vysocila teplota na 38.3 a zacalo ju boliet hrdlo. Urobila si test - pozitivna. V utorok rano uz mala sopel, kasel a teplotu rano - co byva vtedy najnizsia - 37.7. odlietali v ten den poobede. Jej syn bol chory 3 dni pred nou s dost vysokymi horuckami. Pisala mi, ze co ide robit. Jej syn uz bol ako tak ok, bolo to 5. alebo 6. den, neviem presne, teplotu uz mal "len minimalnu" a "este dokasliava a dosmrkava" - co konkretne to znamena, neviem. Takze - minimalne ona mala akutne priznaky, bola chora a podla mna ona bola urcite infekcna. To, ze pri covide su ludia, ktori neochoreju a nemaju priznaky - neriesim. Ale su ludia, ktorych to este stale totalne zlozi. Ja ju chapem, ze nechcela nechat prepadnut dvojtyzdnovu dovolenku. Ale preboha, preco je taky problem dat si ten respirator??? A o Rakusku a karantene viem, rovnako viem aj to, ze vo Viedni v MHD je este stale povinnost nosit respirator - jedine miesto v AT. Ano, pristup ku covidu je teraz znacne schizofrenicky....

maciatkolulu
6. aug 2022

@simsalabim dala si odkaz na Rakúsko... Každopádne, ak je niekto prechladnutí a ide medzi ludi, tak by mal mať rusko. To sa týka hocijakej ochorenia. To je podľa mňa fajn a fér. Ale rozhodne s nádchou sedieť doma, je blbosť a nech sa ta nádcha bola akokoľvek. Väčšina ľudí sa ani ne testuje, netušia co majú a keď, tak tými blbymi domácimi testami. Manželov šéf bol chorý. Neustále v práci, testy negatívne až keď bol už skoro ok, tak pozitívny test. Robí v gastre, medzi koooopec ľuďmi. Nuž, testy negatívne, makal, chorý. Co k tomu dodať a ako som písala, teraz môžu aj pozitívny, ale bez príznakov normálne medzi ludi, len s respi

simsalabim
6. aug 2022

@maciatkolulu nie je to odkaz iba na Rakusko, otvor si tu mapu, zobrazi sa ti cely svet. Neslo mi to skopirovat bez kliknutia na krajinu na mape... asi lebo som na mobile.

maciatkolulu
6. aug 2022

@simsalabim úplne schizofrenicky...až desivo. Ako so písala, chorý človek nepatrí do kolektívu. A keď už silou mocou, tak s respirátorom. To je fakt úplne podľa mňa normálne. A aj u lekárov a v nemocniciach je to normálne.

maciatkolulu
6. aug 2022

@simsalabim aha, no skúsim, ale vieš, malo sa testuje, kebyže sa testuje viac.... Amen. Vieš čo, mňa desí naozaj ľudská hlúposť. Ze choré ženské, vlecu infekčné deti, nadopuju to nurofenom a hajde na dovcu napríklad. Kaslal pes druhých. Pritom naopak, to choré dieťa, keď by ho už museli trepať, tak by malo mať respirátor. Ale to je zbytočné sa rozčuľovať

baumka
6. aug 2022

@weronika171717 nie je, my sme si dali. Keby aj nebola covid doba a niekto by mi kašľal za krkom v lietadle,tak si aspoň prehodím šatku cez nos,ktorú nosím x rokov pri lietaní. VIem,že 100% nepomôže,ale ide o znižovanie pravdepodobnosti. Neverím,že nikto z týchto tu hrdiniek by sa neodvrátili aspoň od choro vyzerajúcej osoby, aj keby má alergiu, ja to nemám odkiaľ vedieť,ale chránim seba a zároveň ľudí,na ktorých mi záleží. Tá maska je fakt maličkosť.

davida
6. aug 2022

@lily246 nie to nie som ja😁a mozno sa budes cudovat ale sme trikrat ockovani, pozitivni sme boli dva dni pred odletom a kvoli zostavajucim 2,3 dnom karanteny so soplom, urcite rusit dovolenku nebudem ani keby sa taki jak ty na hlavu postavili!!! Ty odbornik na trestne ciny🤣🤣

luliu
6. aug 2022

@davida ty si neskutočne primitívna, ale to, že si mohla nakaziť celé lietadlo je ti ukradnuté. A ešte sa tým chvális na internete, hlúposť keby nadnasala, lietas

viky173
6. aug 2022

susedia sa vratili z dovolenky v Chorvatsku a cela rodina covid... ale boli autom, nie letecky, takze nemas sa coho bat, dostat covid mozes aj mimo lietadla

labajka
6. aug 2022

Vratili sme sa pred 3 týždňami a všetko ok

davida
6. aug 2022

@luliu ty si dobry blazen🤣🤣ale neboj,mali sme respirator

lily246
6. aug 2022

@davida ja sa ani náhodou kvôli mentálnej spodine na hlavu nepostavím. 😂 Ale myslím si o tebe, že nemáš štipku charakteru, si bezohľadná a ten čin bol extrémne hlúpy. Ak si uvedomuješ následky svojho konania, tak potom viem, kde máš chrbtovú kosť. Ak si neuvedomuješ faktické následky, potom to vypovedá o tvojej nižšej inteligencii.

sorciera24
6. aug 2022

my, je to len v hlave....my sme boli najprv tyzden autom v IT, v Liganne aj s detmi...vsetko ok, nasledne sme sli o par dni s mm do Neapolu a okolia...za 5 dni sme presli niekolko detinacii lietadlom, lodou, busom, vlakom.....a nie, žaiden covid sme si nedoniesli...ani inu chorobu.... za to, co pocuvam, ti, co maju teraz covid...to maju že z "ničoho" :D .....comu nerozumiem...lebo aj obchod je niečo.....ale radsej si užit dovcu ako neist nikam a chytit v obchode...

sasa1310
6. aug 2022

@davida no ono to je trestný čin, aj keď je to tebe momentálne smiešne. Ale chápem, že sú aj ľudia, ktorí nedosiahli určitú výšku IQ

sasa1310
6. aug 2022

@simsalabim dovolenka by jej neprepadla, keďže teraz musia byť všetky dovolenky (cez CK) poistení aj pre prípad covid, vrátili by im celú sumu

misinka0611
6. aug 2022

@davida Si viem živo predstaviť ako by si sa tvárila keby si vedela, že niekto vedome s Covidom a soplom bol v lietadle stebou a zámerne ta nakazil a posral ti dovolenku popr. prvé dni po dovolenke.

Či by si mala toľko pochopenia že a veď in rušiť kvôli 2-3 dnom dovolenku nechcel.

Viem boli ste v dosť blbej situacii, ale na druhej strane by som sa tým nechvalila. Je to bezohľadne a necudovala by som sa tomu, že síce vy ste si dovolenku užili ale možno niekto ďalší kvôli vám na nej ľahol do postele..

veverickav
6. aug 2022

My sme boli v taliansku..autom...a nakazili sme sa. Cize nielen v lietadle sa nakazis... nakazit sa mozes aj doma v potravinach. Tomu sa uz proste neda vyhnúť. Chod na dovolenku a uzivaj si bez strachu 🙂

danulicek
6. aug 2022

Hoci cestujem cele leto “len” po Slovensku, ale rôznymi dopravnými prostriedkami s rôznymi ľudmi, boli sme úplne zdraví. Paradoxne, teraz vo stvrtok som sa vrátila do prace a dnes vysli dvaja kolegovia pozitívni - pravdepodobne od tretieho kolegu, ktorý bol minuly tyzden na nejakej hromadnej akcii a odvtedy je chory, len sa odmieta testovať. takze nakaziť sa mozes skutočne kdekoľvek, hrôzu z lietadla by som nemala. Uzite si dovolenku 😊

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
6. aug 2022

@sasa1310 nesli cez cestovku. Kupili samostatne letenky a sami si nasli hotel.

eriksonka1234
7. aug 2022

@erikahudackova my sme sa vrátili v pondelok z Turecka, manžel s covidom, ostatní sme ok.

heymissg
7. aug 2022
Strana
z2