icon

Kvôli zápalu močových ciest sa bojím sa ísť k moru

marisola
28. jún 2016

dobrý deň,
mám taký problém. Veľmi rada by som šla aspon na dva týždne k moru, chcem si konečne oddýchnuť.Lenže naposledy som tam dostala silný zápal moč. mechura a ciest, dokonca až v nemocnici som tam bola, a na ATB zvyšok pobytu ( tj. 10 dní a nemohla som sa ani kupat),ATb ani nezabrali, nič...pritom voda vtedy mala aj 25 st. proste katastrofa.
viem,ze predtým som nikde neprechladla.proste tam tá voda..mi ubližila..dovtedy som chodila pravidelne každý rok k moru a nič, plávala som každý den aj v studenšej. potom som začala mávať problémy s moč. mechurom a obličkami a tak. a cítim prakticky permantné pálenie pri moceni,vela druhov atb som vybrala,no nič.
ako sa mam chraniť pred tym,aby som znova dostala tam zápal ? lebo velmi sa tamm teším a chcem ist sa okupatkonecne, zaplavat si, nechcem sa pozerat na more 10 dní a cumiet doblba. plávanie je moj zivot a hobby.ale neviem,ako to spravit. za ten rok sa prakticky nič nezmenilo, obcasne palenie mavam stale, aj stipanie,obcasne aj zapaly...bojim sa,ze mi to tam znova prepukne,aj keby mala voda aj 30 st..a v neoprene sa kupat nechcem.
poradite mi prosim vas ako ste to riesili vy,ked st emali moje problémy? mne nestacisa vysusit potom a dat si suche plavky...ja citim zapal a palenie uz len ked som minutu vo vode...prosím poradte,co na to.
dakujem vam..

maris5
30. jún 2016

@marisola Ahoj, ja som mala dlho problem s moc. cestami aj oblickami. Prichadzalo to necakane a rychlo. Napr. isla som rano na prednasku, na tretej zastavke ma zacalo pichat, predskolou este viac, tak som isla rovno k doktorke a to som uz skoro plakala od bolesti. Vybrala som ATB a o tyzden to iste. Moja doktorka ma kamaratku nefrologicku, profesorku, s ktorou to konzultovala a ta odporucila uro-vaxom. Je to na predpis. Vseobecna sa vyjadrila, ze to doktori nechcu velmi predpisovat (kvoli poistovnam). Je to imunoterapia a mne pomohla. Odvtedy som nemala ziadne zapaly moc. ciest ani obliciek. Klop klop 🙂 uz to bude 10 rokov.
Chod za lekarom a dozaduj sa toho.
https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/ur...

PS: podobne som brala aj na priedusky, a tiez pomohlo.

madana
30. jún 2016

@maris5 tak snad toto marisola este nepozna,a pomoze jej to...lebo mam pocit,ze baby jej radili uz vsetko,a ona to ma vse odskusane,ja si to neviem ani predstavit,aby som mala taketo tazkosti stale vkuse...hmmmm 😒

ivuska027
30. jún 2016

Presne tento urovaxom brala teta a veľmi jej pomohol. Mne deti brali

marisola
autor
30. jún 2016

@ivuska027, @madana , @maris5 hehe ...mne to už príde az do revu,ked tak čítam..urovaxon dvakrat vybratyy po tri mesiace.... BEZ vysledku !! ani troska sa mi nepolepsilo...akoby som nic nebrala praveze ..a dokonca som mala aj dvojite davky, aj dvakrat do roka...nic...brala som ho cele zimne obdobie..dali mi ho dvakrát veru bezvysledne..brala som aj terapiu ialurilom -nič bez výsledku dlhotrvejšieho...- napríklad..vyberiem nejaky uroval ( tabletky ) hej tyzden ich berem, dva......ked to berem dobre je celkom, ked doberiem zase sa zacalo všetko,cely kolotoč.
ja som brala uz naozaj VSETKO ,ako vidite vsetky kury vybrate, dobrate, vsetky druhy liekov, vsetkeho prkaticky, nic, ja uz tiez neviem, ako dalej,som v koncoch a neviete si predstavit, ako strasne tym trpim a ako mi trpi psychika...uplne som zruinovana,ja sa uz neviem ani tesit zo zivota odkedy ma toto postihlo, to sa ani neda, mam pocit, ze sa zavriem do pračky a pustim ju...taky pocit..
dokonca som uz na tom tak psychicky, ze dnes som bola na odber mocu ..dalo sa mi curat a uz som to nedokázala ani len nacurat do skumavky..kvoli stresu ...staci vam to hadam,ako som na tom ..
toto uz ma raz fakticky položí.nebude to dlho trvať a nikto nic nevie vyriešiť. to je na tom " najlepšie """

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Urinal so zlatobyľou,na ten nedám dopustiť.A vit.C,veľa urolog.čaju,repíkového,skorocelového.Toto pomohlo mne.Mala som dokola zápaly 4 roky s malými prestávkami.Neustály pocit na čuranie bol až nervydrásajúci.V tehot.to bolo najhoršie,atb.som brala v tehot.preto 3krát,ale potom už som sa bála,kvôli dieťaťu.V moči bola E .colli asi premnožená,páchol s prepáčením ako silný kurací vývar 😖 .Začala som nepretržite s urinalom,brala som ho viac ako rok v kuse.Na urológii mi nič nezistili,pozerali mi aj vnútro mechúra a vraj mám prísť,keď budem mať problém.Tak dúfam,že už ho mať nebudem a keď,že rýchlo prejde.Bolo to peklo.Držím palce,aby si bola čo najskôr zdravá,viem si predstaviť,čím prechádzaš.

marisola
autor
30. jún 2016

@ericka2503 dakujem velmi pekne ...za slova...z čoho si to mala ?
urinal cely rok vkuse brat ???prbeoha, ved to je strasne drahe.:( ako si to financne kryla ??
pocit na curanie, mam aj ja stále, curam aj v noci dvakrat kludne, vyybrala som na to niekolko druhov atb, nolicin, dvakrat zinat, ciprinol, vsetko....
a z coho si to teda cele mala ?????!! ci iba e coli v moci bola stále ???ci ?

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Je to bohužiaľ drahé,ten s tou zlatobyľou o čosi viac,mal by byť s postupným uvoľnovaním účinnej látky.Poradila mi to moja gynekologička,keďže som bola tehotná,nemala som veľmi na výber,za tie roky som poskúšala všetko možné.Po pôrode som viac ako rok kojila,atb.som sa už bála,mala som ich aj pred tehot.skoro stále,zabrali tak na týždeň.Zistili mi len to premnožené E colli.

ericka2503
30. jún 2016

@marisola K tej osobnej hygiene skús,ak tak nerobíš,pridať intímky a kedykoľvek ideš na malú potrebu,vymeň.Sú strašné teplá,každý sa potí a mne aj to robilo ťažkosti-trošku vlhkejšie spodné prádlo.A naviac,veď vieš,že nie všetko sa dá prať na vysokej teplote,alebo žehliť,tak sa tým viac ochrániš,je to dobré aj na prevenciu gyn. mykózy.Teda aspoň mne toto pomáha a samozrejme Lactacyd na umývanie,po umytí nie uterák na int.partie,ale papierové vreckovky,časté močenie,kedykoľvek treba,neodkladám.

marisola
autor
30. jún 2016

@ericka2503 veľmi drahé,ved to si musela do mesiaca dat aj 50 eur na to ....preboha...
a vždy iba e coli ti zistili ? mne enterokok fecalis, a potom streptokoka a stafylokoka a tak.vkuse dokola nieco. nevrav mi ani o spotení, ja ked som spotena, hned ma pali,ale velmi tomu neeviem nikdy zabranit, lebo mam hrube stehna a tak to mam stale spotene..
a hygienu mam dobru ,velmi dobru, az mocp raveze ..nic nepouzivam lactacyd nic, ziadne pripravky nic porste,iba tepliu vodu zo sprchy, ani sa nekupem, ani nic.
mmykozy tiez mavam catso, uz neviem z coho mam co a z coho sa vyhrabat ..dokonca uz ma posielal urolog na psychaitriu ze nech sa liecim tam, ze to neni mozne, aby ma furt palilo, nechcu uz tomu ani verit, ze nic mi nepomáha :(((( uz som totálne v koncoch, lebo predsa viem ,co citim,a ked som to pred dvoma rokmi vobec necitila ,mohla som sediet na studenom, mohla som sa kupat v 20 vode v severnom mori, tak potom kde to je ???!! preco takto strasne trpím ?preco ine zeny netrpia ako ja ?citim sa vazne uz na tu psychiatriu...ale tam ma dohnali tieto problémy...

marisola
autor
30. jún 2016

tak som uplne hotova s nervmai už v koncoch ..uz sa bojím aj ist na velku potrebu,co ak sa mi tie bakterie nejako prenasaju alebo co....uz sa o seba tak staram, ze to az neni mozne posledne dva roky..nedovolim sa okupat sa v ziadnej vode, len sprchovat sa, a mna to vyslovene depta, epky mam z toho ,ked je takto nadherne vonku,kedysi som lietala po bazenoch, kupkach s frajerom a s mamou uplny clovek, potapala som sa, baznela sa vo vode moj zovot bol voda..a teraz ani nevravim, slzy sa mi tisnu do oci,ked vobec to pisem,a spomínam si..ako sa zo zdravej ženy stalatroska a nikto jej nevie pomocť.

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Viem pochopiť ako sa cítiš.Ja sa tiež nekúpem,iba sprchujem,presne z takéhoto dôvodu.Je zvláštne,že mňa práve lekár posielal k moru,že tie soli vo vode liečia močové cesty,no neviem.Pri mori som ešte nebola,ani veľmi po tom netúžim,radšej som v lese,v prírode.Zameraj sa aspoň na to potenie a spodné prádlo.Môj bývalý starý gynekológ-bývalý primár gyn.odd.mi vravel,že nohavičky si treba prať na vysokej teplote a prežehliť.Ale to by sme asi museli nosiť nejaké bombarďáčky po starej mame 🙂,preto dávam intímky,ja osobne naturella,také tenulinké,prievzdušné.Tie tabl.urinal acut forte so zlatobyľou ma stáli okolo 30-35€mesačne,už neviem presne,okolo 11-12€ za bal.a neľutujem to.Popozeraj na nete,bývajú v lekárňach aj akcie.A poprípade skús aspoň mesiac jednu denne,ja som si dávala večer pred spaním.

marisola
autor
30. jún 2016

@ericka2503 tak ja nosím bavlnené spodné gate, a stále sa umývam každý den poctivo, snazim sa nepotiť tam,ae nejde to, mam naozaj hrubšie stehna..uff..a stále si zehlím gatky..neustále..sa mi este nestalo,aby neboli.
skusim mozno tu kuru..ale napriklad teraz som mala kuru brusnic cely mesiac, takych od gran ..a bolo to fajn mesiac...opat vsak to zacalo...uz neviem,co robiť..
a tebe co vlastne teda pomohlo uplne ?len ten urinal cely rok,ci ?

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Som ptesvedcena,že po toľkých atb.a rokoch trapenia to urcite preslo tym urinalom.Skusala som ho občas na týždeň,par dni taký obyčajný aj predtým a nemala som pocit,ze pomohol, najviac som sa spoliehala na atb.,až kým som otehotnela a bála sa,co to urobi s dietatom.Dr mi povedala,že ho môžem dlhodobo každý deň,tak som skusila.

marisola
autor
30. jún 2016

@ericka2503 a kupes sa aj v studenšej vode a si ok? nechapem, alebo mozno tehotenstvom sa ti polepsilo..:/ ale mne uz nic asi nepomoze.ja by som sa bala mat babo,ked mam taketo problémy. atb nic neriešia,len skodia cloveku

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Nemyslim,zeby mi tehotenstvo pomohlo 😊.Skôr naopak,v tehot.sa to ešte zhorsilo,do asi 6mes.som ešte mala atb.Nechcela som ich brat s prestavkami až do konca.A dr.uz ani nevedela,co mi dať.Tak som zcala s tym urinalom a pokracovala aj počas kojenia,kým som nepocitila dlhší čas,že je dobre.

ericka2503
30. jún 2016

@marisola Sprchujem sa len v teplej vode,nemam rada studenú 😊.

marisola
autor
1. júl 2016

@ericka2503 a co tvoj intimny zivot cez tieto zapaly ?ako to zvládaš ?lebo moj je uplne o nicom tym padom..raz do roka aj z toho ma to chytí...
no studenu nemam ani ja rada,ale uz asi zacnem otuzovat a kuppat sa v studensej,leb oakoze toto neni ozne vazne..ked som takato cintlava uz mam vsetkeho dost ..
a urinal ...iba tym si to liecila apomohlo, vidis, ja zase neviem ..ja furt nieco jem.ale neviem,ci robim dobre, kazdy mesiac inu znacku niecoho, iny pripravok...ale asi zacnem aspon tri mesiace si kupovat tie brusnice pravidelne a uvidim,ci to pomoze,ako tebe..alebo skusim wobenzym, uz inu moznost nemam asi

marisola
autor
1. júl 2016

inak dneska som bola zase na moč..na odber..u lekára.aspon u obvodaka..

a chapete ?? ma palilo cely tyzden priserne..hrozne nenormalne.som nemohla ani curat poriadne a od včera večera akoby utalo a nic ma nezapalilo, ani nic..!!!! sa asi vysomarim pred nim, kedze som mu povedala,ze istotne mam zapal a neviem co...a nebudem mat tam nic, ani ma raz nezapalilo,ked som curala..

kvecia
Autor odpoveď zmazal
marisola
autor
1. júl 2016

@kvencia nie necievkovali, mali by ?naco sa to vlastne robí? vsak moc sa da aj inak zobrat do skumavky iba..asi to nepokladali za potrebne.
co su komplexne vysetrenia vies..:(nikto mi ich moc nechce robiť.ked sa nenaslo vela razy nic v moci,ziadna bakteria, (niekedy ano,niekedy nie,) na sone nic nevideli, na echuri ano oblickahc, tak uz nemaju vraj co so mnou

kvecia
Autor odpoveď zmazal
marisola
autor
1. júl 2016

@kvecia ale vsak ved a práveže nie je super,ked sa tam tie bakterie konecne ukazu? cievkovanie tym padom to neodhali teda...
pokial moc nie je kontaminovany ,tak odber hoci aj ked sa vymyjem a ked nacuram do skumavky, tak moze byt sterilny, pokial som sa neobtrela o kozu,takto mi to vysvetlila doktorka, cize ciievkovanie vraj nie je potrebne.
najsterilnejšie to je,ale da sa to sterilne spravit aj iba do skumavky, tak mi vraveli na klinike jednej sukromnej,kde som bola, ze cievkovanie je uz zastaraly sposob, ze nemusi byt dokonca ani ranny moc pritomny, ze staci aj poobedny...a tam mi nasli bakteriu stafylokoka...dokonca v poobednajsom moči:D a este vo velkej koncentrácii.

bakterie nehynu na vzduchu- tak mi bolo povedane, preto sa cievkovanie nemusi robit. a skumavka ich zachyti...pokial sa o nic neobtries nemalo by sa to kontaminovať.ale to posudzuje uz labák. udajne teda.
neviem,ktore bakterie hynu hned na vzduchu ?
mne robili aj ureaplazmy, chlamydiee a tak mi robili ba takto. ze som nacurala do skumavky...cize bakterie boli na vzduchu.
nemam take lekárske vedomosti vobec, co sa tohto týka,ale neviem, otom, ze by nejake bakterie hynuli na vzduchu

kvecia
Autor odpoveď zmazal
deltaa
1. júl 2016

nemozu to byt oblickove kamene?

marisola
autor
1. júl 2016

@deltaa presne aj mna toto napadlo uz teraz po týchto rokoch...oblicky -bola som na sone, prehmataval ma mudr. nic nezistil..(nebolievaju ma zase az tak,skor nebolia,)skor ma bolia krize a bedrá a to spomínane palenie,alebo akoby pocit nedostatocneho vymočenia, ze ma nuti po curan ist znova akoby,
a neviem kamene...ale v mojom veku ???? preboha sak som malda baba ...nemaaju to len stari ludia ?

zuzpap
1. júl 2016

@marisola mam presne rovnaky problem ako ty a takmer so 100% istotou ti viem povedat, ze to ma gynekologicky povod...mne pomohol na dost dlhe obdobie entizol 500...momentalne sa problem vratil, takze hned po skonceni mrchy tiez idem na gyndu, tipujem, ze mne nerobia dobre tampony, ale bohuzial mavam taku silnu mrchu, ze bez nich by som kazdy mesiac na cca 2 dni nemohla ist do prace...cievkovanie ma urcite vyznam, nakolko ak je vycievkovany moc sterilny, tak je problem inde nie v mocovych cestach, aj ked vsetky priznaky tomu nasvedcuju...ako citam vybrala si aj urovaxom, tak trvaj na dokladnom vysetreni na gynde a ako mne lekarka poradila, neumyvaj sa tesne pred vysetrenim, aby neboli skreslene vysledky...sama som bola prekvapena k akej ulave u mna doslo po zacati liecby od gynekologicky, keby mi to niekto povedal, tak by som neuverila

marisola
autor
1. júl 2016

@zuzpap mne robil kultiváciu gyndos ked som mala tieto problémy, sice nezasiel s tou tycinkou uplne k maternici, nakolko som bola este panna,ale bol normalne vo vagine,a nenasiel mi nic, vysledky OKA
.hoci potom potvrdil,ze ked ma obhliadol,tak vidi, ze mam mykozovy akoby vytok...ano, mavam aj mykozy caste, no nic na vytere sa neukázalo!!dvakrat v priebehu dvoch rokov.
teba stipe a pali pri močení ? a co to teda je ???aky nalez gynekologicky si dostala ?
neviem,ci je to gynekologickeho razu, aj ty to mas roky ?ako ja ?
podla mna ten cievkovany moc je o nicom, lebo ja citim, ze mam práve problémy s mechurom, ved nemoze byt mozne,aby ked sa okupem v studenej vode tak ma zacne hned palit a chodim curat, toto nemoze byt vec gyndy...to aj gyndos sam povedal, ze to istotne nie.ked tak pocuval moje problémy....urolog potvrdil,ze su to urologicke veci.
gyndos mi raz iba nasiel na vytere streptokok agalatiae a raz faecalis ale vobec nie vo velkej koncentrácii,( no napodiv som vtedy absolútne nemala ziadne priznaky,ani ma nepalilo pri moceni- to bol treti vyter unho a posledny ),vtedy som nemala žiadne problémy s palenim,a tvrdil,ze ked nemam problémy, tak nedava na to on lieky.az potom po roku cca sa zacali problémy ako palenie pri moceni atd,a to uz gyndos nic nevykultivoval.ale urolog.

a okrem toho podla mna logicky,, ked aj necievkuju moc, tak ak tam najdu bakterie ( boli mi zistene viralne streptokoky, stafylokok epidermidis, enterokok fecalis pocas troch odberov mocov asi po dvoch mesiaoch, vzdy ked som mala problémy ),tak potom kedze je to v moci, alebo ted av močovej rure, a pri vchode, je to aj v pošve.a ked je to v posve je to v mechuri a tak stale dokola,nie ?ved to je prostredie jedno - to nie je oddelene meter od seba..urolog hovoril,ze ak to cestuje trebárs z konecnika ( tam su tieto bakterie,a hoc som nikdy nemala analny styk mam ich),tak cestuje to cez posvove steny, a az do mechura a moč. rury..on to tak povedal. ze v dosledku zlej imunity.
ked som brala atb na tieto bakterie hnusne, ktore su do mechura, tak logicky zaberu aj na gynek. veci..ale nezabrali žiadne.

marisola
autor
1. júl 2016

ja nemam mat preco gynekologicke problémy. partner nemal predo mnou partnerku, tomu nic neni , dokladnu ma hygienu, uz teraz,ked sa milujeme..vzdy pred stykom sa idem vymocit, umyt, on tiez a potom dettoo.stara s ao seba, dokonca preventivne si dava aj canesten...a aj hned po styku si dávam canesten do posvy keby nahodou, aj vypijem vela tekutin , dokladne cisto , vsetko je ciste, milujeme sa malo,gynekologicke to nema byt preco. si myslím...

a fakt si nemyslim,ze ked mi je zima a kupem sa v studenej vode, tak to ma nieco s vaginou :///

07022007
1. júl 2016

Trapila som sa roky,pomohla mi dieta 🙂

katrin21
1. júl 2016

@marisola mala by si vyskusat biorezonanciu.... mas tam nieco, co bezne lieky nezlikviduju a v rozbore sa nemusi ukazať.. takze to treba riesit
a aj to ze mas alergie, to je o dovod viacej.. aj tych ti to pomoze sa zbavit...

v Trencine mas pobocku Bioharmonia.sk chod tam a skoncia sa tvoje starosti, to mi ver. MUDr. ˇˇSuch.. odporucam