Kvôli zápalu močových ciest sa bojím sa ísť k moru
dobrý deň,
mám taký problém. Veľmi rada by som šla aspon na dva týždne k moru, chcem si konečne oddýchnuť.Lenže naposledy som tam dostala silný zápal moč. mechura a ciest, dokonca až v nemocnici som tam bola, a na ATB zvyšok pobytu ( tj. 10 dní a nemohla som sa ani kupat),ATb ani nezabrali, nič...pritom voda vtedy mala aj 25 st. proste katastrofa.
viem,ze predtým som nikde neprechladla.proste tam tá voda..mi ubližila..dovtedy som chodila pravidelne každý rok k moru a nič, plávala som každý den aj v studenšej. potom som začala mávať problémy s moč. mechurom a obličkami a tak. a cítim prakticky permantné pálenie pri moceni,vela druhov atb som vybrala,no nič.
ako sa mam chraniť pred tym,aby som znova dostala tam zápal ? lebo velmi sa tamm teším a chcem ist sa okupatkonecne, zaplavat si, nechcem sa pozerat na more 10 dní a cumiet doblba. plávanie je moj zivot a hobby.ale neviem,ako to spravit. za ten rok sa prakticky nič nezmenilo, obcasne palenie mavam stale, aj stipanie,obcasne aj zapaly...bojim sa,ze mi to tam znova prepukne,aj keby mala voda aj 30 st..a v neoprene sa kupat nechcem.
poradite mi prosim vas ako ste to riesili vy,ked st emali moje problémy? mne nestacisa vysusit potom a dat si suche plavky...ja citim zapal a palenie uz len ked som minutu vo vode...prosím poradte,co na to.
dakujem vam..
No mila marisola, vidim ,ze trpis jak som kedysi trpela ja rezaky palenie zapaly atd,toto vseatko poznam,Mna navigovalo to, ze som zacala mierne krvacat z maternice mimo menstruac. a tam na sono mi zistili polyp na maternici.Od kedy mi ho vybrali ,nepoznam ,co je palenie ,rezanie,Skus si davat do posvy Femigel a natierat cele brucho s tymto femigelom ,alebo sedacie kupele ...do lavora 20 kv, cisteho 100% tea triil oil /australsky olejcek/ do teplej vody 20 min. to mne vzdy pomohlo, ale rozhodne treba hladat pricinu, co tieto zapaly vyvolava
@marisola veľmi dobrá vec na toto ale poraď sa s doktorom čipky betadine a nedavaj si preventívne nič do pošvy. Ešte ti odporúčam kandistop tablety to sa je, sú to živé baktérie ktoré bránia týmto baktériám sa v pošve množiť. Mám tiež zakazdym Z konečníka baktérie iné nemávám. Aj keď sa vždy dôkladne umývam, nemám výter nikdy celý negatívny A na toto jedine ten betadine!
@sono2 nesmiem jogurty papat, potom hnačkujem.( uz rok a pol ich nejem:( robia mi hnačky.
dakujem za info. betadine to je čo ?pomohlo ti to ?
vyter z mocovej trubice mi nerobili( vraj sa to uz nerobi, nerobi to u nas labak mi povedal urolog,vraj je to zastarala metoda a robi sa iba kultivácia z mocu),ja som vyter chcela spravit,on nie,vraj je to bohom zabudnuta vec,a moc iba bral..- moj partner bol na urologii, nenasli mu vobec nic,
robili mi KRV na chlamydie, ureaplazmy mykoplazmy a robili aj z moca toto v specialnom centre urologickom v nitre- a potom nic nezistili.
vyter gynekologicky bol robeny viac raz -normalna kultivácia nič neukazala.iba mykoticky zapach a mykoticky vytok gyndos ma nan upzornil.
nic viac...tam nemam
@vorkola ako sa taky polyp da zistiť ?iba klasicke sono u gyndosa ci ?
@sono2 no a stále sa nic nevyriešilo. Aha, cipky, ja som si myslela,ze to su tabletky na jedenie, no nič.a to musí predpísať gyndoš?
no prisahám, nič akože ""vážne "" mi NIKDY nenašli, a stále chodím. nič žiadne extra baaktérie,ako píše @zuzpap tak tiež uplne nález v podstate bežný, nejaké premnožené bežné baktérie ,absolútne žiadne iné horšie, alebo sex. prenosné.čiže teoreticky nič a vôbec by som nemala mať takéto problémy.podľa lekárov..dokonca tie nálezy niektoré boli ze 10 na 3 alebo 10 na 4 ..a gyndos / urolog mi povedali, že nema ma doovd palit toto, pretože má páliť ženu az ked ma 10 na 7 ..,vraj tak..cize a som asi nejaky hybrid.
@zuzpap a ja som na tom podobne ...entizol,to je co ?🙂 gynekologicke veci,ci ?
aké si mala celkovo priznaky, cele roky ?
@marisola ziadne sladke,ziadna muka,ziadna ryza,menej masa, vela vela zeleniny,4 l prevarenej vody denne plus od bylinkara caj a petrzlenovy kazdy den,nikdy bez ponoziek.... takze ziadne sandalky,zabky atd a je po probleme 🙂 samozrejme casto chodit na wc aj ked netreba,cisto bavlnene spodne pradlo,nepouzivat avivaz a ziadne damske hygienicke parfumovane veci 🙂 po rokoch trapenia som sa toho zbavila
@07022007 a si si istá?že JEDINE toto ti pomohlo? nic ine ?
muke sa snazim vyhybat, sladkemu tiez, maso nejem takmer vobec len obcasne, zeleninu jem stale, vodu pijem stale, petrzlenovy caj pijem,bez ponoziek nikdy nechodim,aj ked je 30 st. a catso chodim na wc, nepouzivam nic parfemovane.tak kde je chyba ?:(
a este aby toho nebolo malo,vzdy dostavam presne na cas menzes,a teraz zrovna sa mi pošahala aj ona. a zo stresov to nemam,lebo nikdy mi nemeskaju kramy ani nic take.
a etraz mam v case menzesu ruzovo hnedy hlien akoby, slabunky...take nic,a bolesti v podbrušku,ako na krámy ale nic z toho..dnes som mala mat menzes,vzdy mavam silny normalny a teraz toto iba hlien, take som v zivote nemala ,nieco ako spinenie drobne,..a uz ani ten nemam :(( co sa toto uz deje so mnou bozeeee
strašné, a teraz ešte aj stresujem kvôli tehotenstvu..:/ najlepšie úplne.
Entizol je uzasna vec🙂 Je na lekarsky predpis, posobi proti infekciam a ma antibakterialne ucinky. Ja som sa pri inom probleme ladovala 4 roky vsetkymi moznymi liekmi co su na trhu a nic mi nezabralo, az mi raz lekarka predpisala entizol, ktory zazracne pomohol. Potom sa moje problemy este vratili, tak som si ho dala opakovane predpisat. Celkovo som "kuru" entizolom podstupila 3x a nasledne zacala uzivat probiotika probiofix. Problemy uplne ustali a viac sa nevratili. Za vyskusanie to stoji.
Staci dat entizol do googlu. Su to tabletky, ktore sa prehltaju. Ja som konkretne mala problemy s hnackami a bolestami celeho traviaceho traktu.
@marisola a čo probiotické? nie sú drahé a mohlo by to podporiť liečbu http://www.medipro.sk/tovar/18/carin-probiotic alebo http://www.mojalekaren.sk/probiotic-oasis-hygie.... Tá značka má aj http://www.medipro.sk/tovar/23/carin-antiseptic
@marisola nie, nie sú. Existujú 3 druhy: 1. antiseptické - obsahujú aktívny kyslík
2. probiotické - obsahujú probiotiká - vhodné sú hlavne pri mykózach
1.a 2. môžeš používať aj počas menštruácie aj mino nej
3. aniónové mám len slipové - nemajú sa užívať ako menštruačné - pre mňa výborné v horúčavách keď sa veľmi potím
v linkoch čo som poslala máš 1.a 2. podrobne 😉
@janage,
@sono2
@zuzu003 a aj ostatné baby, čo prispeivali.
prišli mi výsledky z moču,a nič- sa nenašlo ,vraj som absolútne v normále...a testy vysli normalne, na všetko mi dali, nielen na bakteriologicke ale aj na krv v moči a pod.neviem,ako sa to presne nazýva a nič tam nemam...vraj už všetky vystrenia mi porobili, okrem cystoskopie,ale tu som samozrejme odmietla,lebo nedovolím, aby mi nieco urbili tam,poculasom o vela pripadoch, kde sa nic nenaslo a okrem toho maju dozivotne problémy po cystoskopii..tu nechem podstupiť, vraj aj tak sa tam nič nenajde urolog mi povedal tak neviem baby,coteraz dalej ci wobenzym svojvolne nasadiť a ist na dovolenku a tvarit sa, ze som ok,ale nekupat sa vobec alebo co, lekár už nevie,co so mnou, som strasne smutna z toho.

@katrin21 preboha, ja nechapem, ako dnesna moderna medicina nedokaze prist na to,co tam mam, ved to neni nieco chytene z afriky (!!) do slaka aj s nimi. este dokonca mi zadrel urolog, ze tie nalezy,co mi nasli,ze to vobec by som sa po nich nemuela citit zle,ze ma pali pri moceni, ze niektore zeny to nepali ani nemaju ine tazkosti,ked toto maju v moči,ako ja..este toto mi zapotil....magor jeden..ani k nemu uz nechodim, najdem ineho..
na biorezonancii som bola pred dvoma rokmi. nasiel mi skor ine veci. skor plucne vakterie a take,co nemam vobec praveze ..a toto nie..(ale zase vtedy som s tymto nemala az take problémy)to je pravda..
@07022007 s týmto si sa trapila ?a aka dieta prosím ta ?co obsahovala ?aka konrétne ?o co slo?co si nakoniec mala ?zbieram uz kazde indo..