Kvôli zápalu močových ciest sa bojím sa ísť k moru
dobrý deň,
mám taký problém. Veľmi rada by som šla aspon na dva týždne k moru, chcem si konečne oddýchnuť.Lenže naposledy som tam dostala silný zápal moč. mechura a ciest, dokonca až v nemocnici som tam bola, a na ATB zvyšok pobytu ( tj. 10 dní a nemohla som sa ani kupat),ATb ani nezabrali, nič...pritom voda vtedy mala aj 25 st. proste katastrofa.
viem,ze predtým som nikde neprechladla.proste tam tá voda..mi ubližila..dovtedy som chodila pravidelne každý rok k moru a nič, plávala som každý den aj v studenšej. potom som začala mávať problémy s moč. mechurom a obličkami a tak. a cítim prakticky permantné pálenie pri moceni,vela druhov atb som vybrala,no nič.
ako sa mam chraniť pred tym,aby som znova dostala tam zápal ? lebo velmi sa tamm teším a chcem ist sa okupatkonecne, zaplavat si, nechcem sa pozerat na more 10 dní a cumiet doblba. plávanie je moj zivot a hobby.ale neviem,ako to spravit. za ten rok sa prakticky nič nezmenilo, obcasne palenie mavam stale, aj stipanie,obcasne aj zapaly...bojim sa,ze mi to tam znova prepukne,aj keby mala voda aj 30 st..a v neoprene sa kupat nechcem.
poradite mi prosim vas ako ste to riesili vy,ked st emali moje problémy? mne nestacisa vysusit potom a dat si suche plavky...ja citim zapal a palenie uz len ked som minutu vo vode...prosím poradte,co na to.
dakujem vam..
@jasu90 tak držím ti moc palce..aj ja ju budem mať asi zúženú.. ja sa však tej cystoskoie dosť bojím a operácie ani nevravím,už som ich prekonala zopár a je to príšerné.pravdupovediac.
ty to máš "iba " rok a po, ja to mám dvakrát viac.:( takže si vieš predstaviť,ako trpím.
hrozné..dúfam že sa z toho dostaneme čoskoro

@marisola počuj, ak si nebola na cystoskopii, tak tam choď, prečo to odkladaš, neviem mne keď už bolo fakt zle, tak som sa nato dala, ved ak to ma pomôcť predsa to prežijem a snažim sa veriť lekárom. Ja som mala asi rok a pol zápaly a dovtedy nič, zrazu to prišlo a mesiac som sa z toho nemohla dosyať a v kuse opakovane, ja už som tiez bola zufala a mala pociť, že si vymyšľam a že mi šibe, ale stale to tu bolo..posledné dva mesiace už nonstop a atb nezaberali..tak ma poslala gyn.na urologiu rovnp do nemocnice, tam spravil sono v poriadku a moč nie, veľa leukocytov, aj krv, nasadil mi atb a poslal moč na kultivaciu a objednal ma na cystoskopiu, ze ak to mám takto stále, tak som išla a kqzdy vravel, že to minuta v pohode, ja som tam bola do desať minut, bolesť príšerna, začala som krvacať, tak povedal, ze totalne zužena močova rura, ale uplne o týždeň ma objefnal na operacii v celkovej anesteze, že to musi rozširiť..dôvod zuženia? Časte zápaly, jednoducho, že z nich sa tam vytvori jazva a zuži sa ta rura, vo mne ostaval zostatkovy moč, lebo ja som už nemohla cikať..tal som dva dni po operácii, ešte som uplne slabá a nič nevladzem, ale verím, že po tomto to bude ok. Ja inak v 25 stupňoch by som ani v kraťasoch nešla, lebo mne je stále zima..tiež sa bojím, ze sa to vráti a môže sa, počula som, ze sa to syáva, tak ale absolvujem kazfe vyšetrenie, ak to ma pomocť, tiez som tam išla s tým, že mi nič nezisti a budem za úplneho blázna a makoniec som išla s objednávkou na operáciu a bolelo to, vonku bolo 34 stupňov a ja som ležala po operacii v posteli a trcal mi z mevhura kateter...a poznsm tie bolesti, keď to tak pali, ze mas pocit, ze zavolaš poziarnikov a pri cikani vidís všetky h svätých. Ja na tvojom mieste, idem hneď na cystoskopiu a hoci nájdem aj iného psychologa a áno môze tp byť aj v tvojej hlave. Ale vravím skús to vysetrenie veď to je zakladne vyšetrenie pri opakovaných zápaloch...