icon

Lieky Euthyrox

romana160
24. máj 2018

Chcela by som sa opýtať žien ,ktoré brali lieky Euthyrox.Vraj tieto lieky pomáhajú zvyšovať ovuláciu a dokonca ich berú muži na podporu spermií.čo je na tom pravdy? Pretože ja som ich brala a musela som ich prestať brať kvôli nepríjmným stavom ohladom ovulácie.Prosím blbé reči si odpustite a nenavážajte sa do mňa.

miriam439
•
Autor odpoveď zmazal
•
miriam439
•
24. máj 2018

@romana160 To o ich podpore ovulácie netuším, či je to pravda... Sú to lieky na štítnu žľazu a štítna žľaza riadi hormóny v tele, tak to môže súvisieť.

macka7382
•
24. máj 2018

Ja beriem euthyrox na štítnu žľazu. Tiež neviem nič o tom že by zvyšovali ovulaciu.

bbebe
•
24. máj 2018

ja ich tiez beriem a tiez o tom nic neviem

janickacrazy
•
24. máj 2018

@romana160 určite ich nemožeš prestať brať len tak, treba konzultovať s endokrinológom, niektoré ženy možu mať problém otehu, ked lieky neberú, čiže nevedia, že majú niečo so štítkou, poznám také prípady, či to súvisí s ovuláciou to presne neviem

miriam439
•
24. máj 2018

@janickacrazy Aj mne lekárka povedala, že ich nesmiem len tak vysadiť. A dokonca, keď som raz bola mimo domu a som ich zabudla jeden deň zjesť, tak som sa cítila veľmi zle celý deň.

romana160
autor
•
24. máj 2018

@janickacrazy Ono ja by som ich brala len keby to nemalo také nepríjemné stavy ,čo sa týka ovulácie.Ja sa to pýtam len preto,lebo z tej štítnej som už na mraky.štítna je teraz v pohode,okrem toho zvýš.prolaktínu.No je síce pravda že asi by som ich mala brať kvôli tomu zvýš.prolaktínu ale vôbec znížia mi ho tieto lieky?ved aj tie nepríjemné stavy ovulácie,to je tak nepríjemné,že radšej vtedy ostávam doma.

janickacrazy
•
24. máj 2018

@romana160 No mala by si ich brať, aj ked máš ovulačné bolesti, tie mám aj ja a lieky neberiem. Moja známa nemohla otehu, potom prišli na to, že má niečo so štítnou a ked začala brať lieky, tak otehotnela do pol roka. Toto si kukni: https://www.otehotnenie.sk/n/prolaktin

spinnka125
•
24. máj 2018

@romana160 upravuje hormony stitnej zlazy,ktora byva casto dovod preco zena nemoze otehotniet,preto to asi niekto takto interpretoval,ze pomahaju ovulacii...

romana160
autor
•
24. máj 2018

@spinnka125 To mi je jasné,že upravuje hormony.Myslím si že určite to stým súvisí,čo sa týka ovulácie,pretože takú ovuláciu som nemávala nikdy.

liena21
•
Autor odpoveď zmazal
•
liena21
•
25. máj 2018

Ja som brala Euthyrox len pocas tehotenstva.

eny81
•
25. máj 2018

Beriem Euthyrox od predosleho tehu. Moze to suvisiet s otehotnenim ved je to hormon. No neviem nic o tom ze by nepriaznivo teda bolestivo-neprijemne ovplivnovali priebeh ovulacie. To ti potvrdili na gynekologii ze prave tento dolezity liek to sposobuje?

janickacrazy
•
25. máj 2018

@romana160 a nemáš bolestivú ovuláciu skor preto, že si prestala brať antikoncepciu? lebo ja to tak mám

eny81
•
25. máj 2018

@janickacrazy ano to skor by mojol byt dovod.

tyty64
•
25. máj 2018

Ahoj, ja užívam euthyrox uz viac ako 10 rokov a naopak, ovulaciu mi museli pomáhať vyvolať ďalšími liekmi 😐 ale riadi množstvo veci v tele štítna žľaza takze teba môže ovplyvniť. Urcite by som to ale riešila s endokrinologom, môžu tu napríklad na tie dni znížiť dávku. Urcite ich neprestávajú užívať 😉

staniica
•
25. máj 2018

Ja som euthyrox zacala brat v case, ked som mala problem s ovulaciou, resp. ze nebola ziadna, takze suvis tam jednoznacne je, kebyze nevyhladam/neposle ma gyn. na endokrinologiu a problem sa nelieci, tak moj syncek tu dnes nemusi byt ... kazdopadne neziaduce stavy hlasit Dr. a prekonzultovat co dalej.

romana160
autor
•
25. máj 2018

@eny81 Nie.s gynekologiou to nesúvisí.Ani ako bolesti nemávam len ten zvýšený hlien vtedy ,to je také nepríjemné a v minulý rok som mala takú ovuláciu že normálne dokonca aj s prímesou krvi čo nikdy nebolo a plus do toho zápal moč.ciest.či to s tým súvisí neviem.ale vtedy to tak bolo.bolo to nepríjemné kvôli tomu ozaj hlienu lebo zakaždým som si musela meniť nohavičky.

romana160
autor
•
25. máj 2018

@janickacrazy Antiku neberiem.Ani nemôžem zo zdravot.dôvodov.

zabka1611
•
25. máj 2018

Co znamena nepríjemne stavy pocas ovulacie? Len ten hlien? Ovulacia,rovnako ako menstruacia sa upravuje. Pocas ovulky byva normalne,ze mavas hlien az taky akoby mokro v nohavickach,preto sa tomu hovori plodny hlien. Vtedy poznas,ze sa blizi ovulka. Euthyrox moze dopomoct stitnej pre spravnu funkciu...lieky ako take pre podporu spermii,to asi tazko....

romana160
autor
•
25. máj 2018

@zabka1611 čítala som to raz kedysi na jednom fore a neviem či to aj nebolo tu na modrom koníku.aj na zahranič.stránkach že vraj čosi píšu o tom že euthyrox vraj podporuje spermie.a dokonca fakt aj o tej ovulácii som to čítala.takže nerobím si srandu.preto sa pýtam či niektorá z vás o tom nevie niečo.

kengurica
•
25. máj 2018

@romana160 euthyrox ma vplyv na celkovy metabolizmus.
Nerozmumiem vyrazom "zvysuju ovulaciu" a "podporuju spermie".... Podporuju rychlost, alebo tvorbu spermii znie lepsie, aj ked je to asi tazko mozne. Ano, spravne fungovanie stitnej zlazy a metabolizmu vplyva na vsetko v tele, ale ze by tonejako vyrazne vplyvalo na tvorbu spermii, to tazko. Na to su uplne ine hormony.
A ci "zvysuju ovulaciu"?? Ovulacia bud je, alebo nie je. Je to stav, ked sa vajicko uvolni z vajecnikov. Co by to akoze malo zvysit, pocet vajicok?? - aj to sa da, ale tiez uuuuplne inymi hormonami (pri planovanom ivf a tak., inac ten stav nie je moc ziaduci)
Tvoje otazky su zle formulovane.