icon

Má význam očkovanie, keď som prekonala Covid-19?

6. máj 2021
Strana
z2
leeo
6. máj 2021

@teegreen to som si uz vsimla.

miska992
6. máj 2021

@adusik77 poznam aj ludi ktori nemaju ani po ockovani / cca 2 mesiace/ ziadne protilatky... ani ockovanie to nezaruci... pride ina mutacia a sme zas v haji.

tina4931
6. máj 2021

@miska992 Samozrejme, tak ako aj poznám ľudí, čo protilátky majú a ani si nie sú vedomí, že cov. mali. Sú to nevyspitat. veci a nič nie je jednoznačné. Tak je zvláštne, že ľudia dokážu niečo tvrdiť ako fakt.

terus00
6. máj 2021

@evina34 očkovať sa pravdepodobne budeme musieť každý rok, keďže vírus je podobný chrípke

evina34
6. máj 2021

Mňa len zaujala ta diskusia o protilátkach , keďže ja som mala ľahký priebeh Covidu v novembri /len strata cuchu , chuti, , 2xdni bolest hlavy +1 x večer zimnica ...žiadne horucky, hnacky , vracanie a podobné lahôdky ako po očkovaní/ a vraj žiadne protilátky nemám. /bral mi obvodak krv/. Vo februári dostal covid manžel , mna hnali na PCR testy...či to znova nemam ... a nič som znova nedostala. Tak nechápem ako ma tie moje neexistujúce protilátky ochránili...keďže každý teraz točí o protilátkach...

kayyaa
6. máj 2021

@evina34 no ono sa zabuda na bunkovu imunitu, takze aj ked uz nemas protilatky, casto telo uz virus rozpozna a clovek ma lahky, alebo bezpriznakovy priebeh. A tak ako po prekonani vydrzia mnohym protilatky velmi kratko, 2-3mesiace, rovnako aj po ockovani sa moze stat, ze tie protilatky dlho nevydrzia. Zatial to ani nemame odkial vediet, kedze sa ockuje len 4 mesiace. Takze zatial nie su ziadne vyskumy, ako dlho vydrzia protilatky vacsine ludom. To sa dozvieme casom. Preto ma prekvapuje, ked tu niektore tak s istotou tvrdia, ze po prekonani protilatky nevydrzia, ale po ockovani ano.
Nevieme. Uvidime casom. Ale zatial je ockovanie asi jedina cesta, ako sa pokusit covid porazit...

lenkakravcova
6. máj 2021

Vraj že ma. Lebo po covide máš protilátky tak na tri až šesť mesiacov.
Po očkovaní tak na jeden rok.
Potom sa bude asi očkovanie tak dookola opakovať, s úpravami na nové mutácie. 💉

Ja čakám kedy spustia pre mladších Pfizer alebo Modernu. Na Astru sa nechystám.

miska992
6. máj 2021

@tina4931 napriklad aj v nenocnici lezalo s covidom vela ludi ktori uz boli vyse mesiaca po druhej davke 🙂 a nemali lahky priebeh. Minuke tu na MK pisala jedna pani ze jej manzel mal covid v novembr, dostal uz 2 davky pfizeru februar a marec a nasledne teraz ma covid s esre horsim priebehom ako predtym. Cize je to 50 na 50.

lucyl13
6. máj 2021

@miska992 presne toto mi kolegyňa vravela - že jej kamoska lekárka si pravidelne robila testy na protilátky po ockovani a nič ...či je to pravda, alebo vymýsel, neviem ...ale vraj nemá ...

adusik77
6. máj 2021

@teegreen ja som mala slabý priebeh tak sa obávam horšieho a som na stránkovom oddelení.... kovid som dostala v práci. Logika ako logika.

tina4931
6. máj 2021

@evina34 Zaujímavé to je, ono je dobré asi dať si skontrolovať protilátky u niekoho nezávislého, čo o tebe nič nevie (či si mala, nemala, príp. je človek očko, neočko a pod.).

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adusik77
6. máj 2021

@teegreen každý verí čomu chce a urobí všetko pre to 😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
7. máj 2021

@miriam_s UPJS nerobila vyskum u ludi, co prekonali covid. testovala kohokolvek, kto chcel prist. podmienka nebola, ze clovek musel byt po covide. pises hluposti.

sandra79
20. máj 2021

Nad očkovaním sú stále veľké otázniky. Z môjho pohľadu je najdôležitejšie posilňovanie imunity. Brala som už rôzne výživáky a teraz som natrafila na zaujímavý slovenský prípravok Covirin. Zatiaľ asi najkomplexnejšie čo som videla.

Strana
z2