Mal by učiteľ nosiť rúško po chrípke v práci?
Dievčatá názor, pochytila som sa s muzom trochu, teraz sme boli 3 týždne doma mali sme chrípku A všetci a bolo to o hubu ozaj, maly 40tky niekolko dni vsak viete ako teraz ta chripka uraduje, a muž PN 2 týždne, ide o to ze je učiteľ a zajtra nastupuje do prace a ďalší týždeň máme prázdniny, no a cez prázdniny mame zaplatený pobyt, a keďže vieme ze nie len chori kolegovia chodia do prace ale aj rodicia s obľubou posielajú choré soplave deti do školy tak ho tlačím nech ten týždeň vydrží v rúšku, no čo vy by ste si ho dali? On mi trochu frfle ze bude tam jediný s ruskom v celej škole pobehovať, ale mame malé dieťa 4 ročne ktoré začalo chodiť do ms tak chytí každú pliagu odkedy je v kolektíve (predtým bol ako ryba :( ) preto ho do ms už ani nedám na ten týždeň...prosím o názor či som sibnuta ale ozaj sa teším, 3 roky sme nikde neboli....
Imunita voči tej konkrétnej chrípke je vybudovaná,celkovo je však po chorobe oslabená. Nie je vzácnosťou keď na vírusom spôsobenú chorobu následne nastúpi bakteriálna super infekcia.
@zuzana76 áno, samozrejme. Vždy záleží od toho,čo je to za kašel( lebo dieťa môže kašľať aj 2 mesiace po infekte,a už nieje infekčné), v akej sú blízkosti,aká je tá infekčná nalož. Ak sa v triede vetrá a dodržiava sa hygiena rúk, nemyslim si že riziko nákazy je veľķé. Nejaké riziko samozrejme je. Ak sa veľmi boji, jasné,nech nosi rúško. Z osobných skúseností viem,že keď nosím rúško pri mojich chorých deťoch- ochoriem tak či tak. Už pri nich rúško nenosím a príde mi to, akoby sa imunita tými opakovanými infektami trénovala, ak ochoriem väčšinou mám len ľahký priebeh. Tým nezatracujem nosenie rúška vo všeobecnosti,má to v opodstatnených prípadoch svoj význam.
Som na strane tvojho muža 🙂 Rúško som nosila naozaj minimálne a fuj, po 5 minútach nepríjemný pocit, viac ako 10 minút by som ho nedokázala mať. Nenut manžela dusiť sa namiesto dýchania čistého vzduchu 🙂
@katooshik influvac vakcínou nas očkovala myslím, mame rovnakú doktorku boli sme naraz ....predtym roky nič, proste my sme takto neboli chori snáď 15 rokov, resp ja som minimalne 10 rokov nemala nič ani len nadchu...ale to odkedy je maly v ms tak od začiatku mam hlieny kašle a lepi sa na mňa mam pocit ze uplne všetko.....a to sa napchavam vitaminmi
Nabuduce oteckovi povedz, ze ked tvoje dieta ochore, tak mu das preplatit naklady na liecbu a uslu mzdu za dobu kym si osetrovala svoje dieta, ktore sa nakazilo od jeho.
Manzel ti moze povedat, ze chodi v rusku a nebude si ho davat. Dolezite, aby dieta neochorelo a nasadit vitaminy.
Peknu dovolenku prajem.
mne by povedal to isté, či mi šibe.Každý tým prejde..Ak nechceš aby bol na smiech (v prípade vážnej choroby ok) tak nerob s neho úplneho idiota a mali ste sa dať očkovať proti chrípke.
@cukroska prosím ta citaj najprv než spravíš zo seba hlupanu keď píšeš o očkovaní....
A nadpis je uplne odveci zmenený, ja som taky nenapísala....vôbec nejde o to ci ma nosiť rusko keď bol chorý....ale či si ho ma dat na 5 dni aby zas neochorel kvôli zaplatenej dovolenke....

Autorka, úplne ťa chápem, tiež by ma to štvalo, ale nenútila by som ho. Byť celý deň v rúšku a komunikovať so žiakmi musí byť peklo. Radšej by som mu prízvukovala, nech si drží väčší odstup, od kašľajúcich kolegov alebo detí, nech okamžite odchádza čo najďalej a zvýšila by som dávky C-čka, D-čka a zinku na povolené maximum. Skvelý je aj zázvorový alebo prieduškový čaj.
Ale predpokladám, že ako dospelý pedagóg, vie zhodnotiť, aké deti má v triede, v ktorej práve učí. Ak by videl, že veľa detí kašle a nie sú v poriadku, tak snáď by si to rúško nasadil aj sám dobrovoľne. Nech to rúško aspoň nosí pri sebe a v prípade potreby, nech ho neváha použiť.
Držím palce, nech ostanete zdraví a užijete si dovolenku🍀