icon

Mám ísť aj na gynekológiu?

pat_ka
8. jan 2017

Ahojte. Mám problémy s menštruáciou a taktiež s priberaním. Posledné 3 - 4 mesiace som značne pribrala. Nestravujem sa nijak inak ako predtým, nejem nezdravo alebo n iečo podobné, no aj napriek tomu som pribrala približne 10 kilogramov a neviem si vysvetlit z čoho. Taktiež od tej doby mi začal skákať menzes. Najprv mi meškal 5 dní, potom som to dostala zase 5 dní skôr a takto to pokračovalo. Momentáne mi menzes meškal zase 5 dní a po troch dňoch mi už aj končí. Predtým som menštruáciu mávala pravidelne (29 dňový cyklus) a trvala 4 - 5 dní. Tehotná by som byť nemala nakoľko som si robila tehotenský test a vyšiel negatívne (neviem aké spoľahlivé sú tie testy). Bola som s tým za mojou obvodnou lekárkou a tá ma poslala na endokrinológiu, kde aj plánujem ísť no predpokladám, že termín objednania na vyšetrenie nebude tak skoro. Ale teraz neviem, či mám zájsť aj k svojej gynekologičke alebo mám počkať až na tú endokrinológiu. Na gynekológiu by som sa dostala podstatne skôr.

lilyianka
•
8. jan 2017

@pat_ka mna hned napadla tiez endokrinologia....takze chod tam a uvidis sko dopadne s....ake budes mat vysledky

nikush
•
8. jan 2017

Nech ti obvodacka vezme krv...hned jej ukaze hormony ake mas...mne tak zistila stitku vadnu a na zaklade toho som sla k endo

pat_ka
autor
•
8. jan 2017

@nikush praveze obvodna mi krv nezobrala, s cim som aj pocitala, ze mi prve zoberie krv ona a podla vysledkov ma posle dalej. ale povedala, ze zbytocne mi bude brat krv aj ona, ze na enokrinologii mi zoberu a tam im ukaze hormony a vsetko ostatne. lenze teraz cakat nejake 2 mesiace na vysetrenie, kedze sa najprv musim objednat, sa mi zda dlho...

bienennest
•
9. jan 2017

Ahoj, podla opisanych priznakov ti asi nefunguje spravne stitna zlaza (pribera sa vacsinou pri jej podfunkcii - http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/priberate-...), to ti podla mojich informacii vedie potvrdit len na endokrinologii a podla toho nasadit spravnu liecbu. Skus ich poprosit, ci by ti na odbery mohli dat aj skorsi termin aby si na vysledky nemusela tak dlho cakat.

pat_ka
autor
•
2. aug 2017

Ahojte. Píšem sem znova po pol roku. Bola som na tej endokrinológii ešte v januári. Výsledky boli v poriadku. Spravila mi aj ultrazvuk štítnej žľazy, kde som mala nejaké male vychylky, no štítna zlaza mi funguje zatiaľ normálne. Keďže mame problémy so štítnou žľazou v rodine (mama, stara mama) pravdepodobne ich budem mat v budúcnosti aj ja. No teraz bolo všetko v poriadku. Aj napriek dobrým výsledkom priberám ďalej. A som z toho už zúfalá. Za tu dobu som pribrala ďalších necelých 10 kg. Nemáte s tým niekto skúsenosť, akých doktorov by som mala ešte zvážiť?

mm2008
•
2. aug 2017

@pat_ka a užívaš nejaké lieky ? (nemyslím na ŠZ, ale iné... ) .

pat_ka
autor
•
2. aug 2017

@mm2008 nie, neuzivam vôbec žiadne lieky.

lucinocka
•
2. aug 2017

@pat_ka mne to vyzera uplne na stitku...u nas ma isto babka, mama ja a uz ma upozornili ze je velka pravdepdobnost ze moja Sofi bude mat... kolko mas rokov? ja beriem lieky od 15r.

pat_ka
autor
•
2. aug 2017

Mam 20 r. Ja som si tiež myslela ze to bude štítna žľaza, keďže to mame v rodine. Ale tak výsledky som mala v poriadku.