Mám žlčníkové kamene
Dobrý večer chcem sa opýtať pred rokom mi diagnostikovali zlcove kamene 3 malé možno viac neviem je potrebné dať von co možno vyšli samé a dokt zisti ze operácia bola zbytočná neviem co dal
Ked sa raz kamene spravia aj by vysli cez zlcove cesty, casom sa spravia nove. Navyse v zlc.cestach sa mozu zaseknut a potom nastanu take komplikacie, ze dovidenia... zlcnik treba dat von
Ver mi ze tam budu. A cim dlhsie operaciu odkladas, tym viac riskujes taky zapal, ze ked stihnu akutnu operaciu tak budes rada....lebo to moze narast na zlcnik plny hnisu co moze kazdu chvilu prasknut a ty zomries na sepsu 🤦♀️ co ta nechcem strasit ale mozes sa poucit na chybach mojej rodiny
@januska12323 no pred rokom tam boli terasbneviem ci sú obj na operaciu ale neviem cinestebsu
Však určite ťa nebudú rezať bez kontrolného vyšetrenia. Ja som mala sono a ešte aj MR pred operáciou, čiže len tak ťa nepošle lekár pod nože.
Tak to je divné. V tom prípade by som povedala, že operácia nie je nutná. Ináč by na nej trval. Aspoň myslím. Ešte som sa nestretla s tým, že by lekár dával pacientovi na výber, či chce operáciu, alebo nie. Veď keď nie je nutná, kto by ju chcel len tak, preventívne?
@divokykonik mne nerobil nič mam.zistene kamene pred rokom a obj ma na marca laparo a ešte sa pýtal ci cem dat von ci ne
Robili ti nový ultrazvuk a kamienky tam už nemáš, Alebo piesok? Ak ich nemáš, a nemáš žiadne problémy by som možno počkala, inak by som dala žlčník von.
@reenie nie nerobilo mi nič bolesti mam.ale nie každý deň boli neboli boli neboli dali.mi.len termín a povedal.ze.kqmene nev6idu samelen tolko
@beata_k Kamene tam budu, je to potencionaona prekanceroza, odvaha si to tam nechavat roky
A cakas, kym budes mat bolesti kazdy den?? Ja som to tiez odkladala, dostala som sa do fazy, ze mi zachvat sposobil aj pohar vody a zaspavala som o 4 nad ranom a o 5 budik do prace...
Urcite, bala by som sa nechavat si zlcnik - prekanceroza bude z toho rakovina
@aaadkaaa tak asi pôjdem nechcem mat vecie problémy len sa bojím ze už tam.kqmene nebudu
Budu
Kamene nezmiznu, keby aj jeden vysiel von dostanete zlcnikovy zachvat a to je brutal bolest
Pokial toto nemate kamen vam nevycestoval a ostal v zlcniku
A budu sa robit stale, bude z toho rakovina
Zlcnik cim skor von potom budete lutoval
@taktotedanie tak záchvat nemám ale boli ma pod rebrom aj bok ale ne stále 3 dní boli 2 dní dobre
Mne kamene cestovali... Jeden mi upchal vývod do pankreasu, mala som ho zapálený. Bolesť horšia ako žlčníkové záchvaty. Tie kamene ti len tak nezmiznú z organizmu, oni sú pekne v žlčníku a menšie vedia zas pekne putovať tam, kde ich ozaj netreba.
@taktotedanie Ano su tam. Nevidim dovod si odstranovat funkcny organ preventivne.

Prepac,ale nerozumiem co chces vediet