icon

Máte negatívne skúsenosti s anestetikom Propofolom?

sofia0706
Dnes o 19:39

Dobrý večer, má niekto negatívne skúsenosti s anestetikom Propofólom? Napr že pri podavani do žili cítil pálenie-štípanie v hrudníku smerom hore k hlave. Pocit ako by mal každý chvíľu explodovat?

lizatko1009
Dnes o 19:50

ved to je normálny štandardný stav

sofia0706
autor
Dnes o 19:54
@lizatko1009

ved to je normálny štandardný stav

@lizatko1009 to je normálne že to tak páli? Myslela som či nemám na to alergiu alebo niečo také. Totiž okolo mňa ľudia na mňa pozerajú keď som im to spomenula, že ony nikdy nič také necítili. Totiž zasa mam ist do krátkej narkózy a vďaka tomuto zážitku sa veľmi bojím.

veselo_neveselo
Dnes o 21:04

Ved to palenie je par sekund, a je to uplne bezne, statistika hovori cca 70% ludi. Uz vies, ze to ma prist, tak sa toho nabuduce nezlaknes. Je to fakt par sekund, tak sa len zhlboka nadychnes a uz je po tom. Nema to nic s alergiou, neboj.

Alebo to spomen anesteziologovi ked budete rozpravat, mozno sa s tym da nieco spravit aby ta to tak nepalilo.

lizatko1009
Dnes o 23:13
@sofia0706

@lizatko1009 to je normálne že to tak páli? Myslela som či nemám na to alergiu alebo niečo také. Totiž okolo mňa ľudia na mňa pozerajú keď som im to spomenula, že ony nikdy nič také necítili. Totiž zasa mam ist do krátkej narkózy a vďaka tomuto zážitku sa veľmi bojím.

@sofia0706 ano, ja som bola v narkoze 4 x a vzdy, len ja som sa nad tým ani nezapodievala, ved to trvá par sekúnd a spíš.

anonym_711984
Dnes o 23:26

Ja mam alergiu na propofol. Zistilo sa to pocas operacie zlcnika, bola som v uplnej narkoze, nic som necitila. Prestavala som vraj dychat, podali mi antihistaminika, aby mohli dokoncit operaciu. Skoncila som na JIS.