Máte recepty na zníženie vysokého tepu?
Ahojte merala som si tlak mam ako z ucebnice ale tep 100 a podobne nie som kardiologicky sledovana a i ziaden stres nepocitujem. Mate dake "recepty" co na vysoky tep?
musíš mi do IP poslať tvoj mail, pošlem ti to na mail
Môžem sa tiež pripojiť tiež sa neliecim na kardiologii ale tlak mávam 130/115 a tep 110 občas si dám magnézium ale doktor vraví že to je zo stresu...
@eminaaaa ok, stres, stres... kúzelné zaklínadlo a alibistická výhovorka. Ale aj stres má svoju príčinu a organizmus reakciu. Čo tak vyšetrenie u kardiológa, endokrinológa= hormóny kôry nadobličiek? (kortizol?)
https://www.unilabs.sk/clanky-invitro/diagnosti...
Máš podvedomý stres? Neustály stres? Obavy? PTSD- postraumatickú poruchu? Si v menopauze? Hormóny štítnej žľazy? Anémia? Príčin je mnoho.
Ak by ťa vyšetril kardiológ, možno by ti predpísal nízku dávku betablokátoru a bolo by vybavené+ horčík, pohyb, joga, vlastný spôsob relaxu...
Určite sa nedaj odbiť 👆
@eminaaaa fiha to je riadne vysoky tep 🙄 aj tlak
@jamimo pravda, ja by som to tiez riesila... ale ludia sa aj lekarov boja, ze budu brat liemy a nieco im najdu atd., vacsinou cakaju az to vyvrcholí 🙈
presne... s týmto ťa lekár nemôže len tak vybaviť len tak medzi dvermi, že stres.
Áno stres, chronický stres má mnohé negatívne dopady na organizmus a zdravie človeka, ale takýto prístup nie, nie... 🤔
áno priznávam, aj ľudia robia mnohé chyby, nuž ale každý z nás zodpovedá za svoje rozhodnutia sám 🤷♀️
raz za mesiac sa ti fakt nedá na hodinku uvoľniť k psychológovi? Ak by sa ti podarilo nájsť psychológa, dohodni si termín, kedy napr. malý spinká a môže ti ho niekto kočíkovať po psychlógovej ulici... alebo počkať v parku, kaviarni... Alebo ak by spinkal, ísť tam s ním. Môj psychológ mal taký priestor a podmienky.
@jamimo moc nie, som na neho sama, rodina daleko a manzel sa moc z prace neutrhne
@jamimo Ahoj, ake si mala priznaky,ze si odhalila prolaps chlopne? A aky vysoky tep si mavala? A na aku sukromnu kliniku si nakoniec isla?🙂
@lubkovaandrejka začalo sa to pocitom slabého nádychu, ako keby som mala dych zastavený v polovici hrude, cítila som sa taká neokysličená, zvieravý diskomfort na hrudi, cítila som zrýchlený pulz, navretú žilu na krku, po káve- kofeíne triaška rúk.. Pulz v kľude 85-90-95 za minútu. Dala som sa vyšetriť u kardiologičky, ktorá mala cenník na priamu platbu. Klinika to nebola. A bolo to viac ako pred 10 a viac rokmi. Neviem presne. Myslím, že dnes nie je asi problém nájsť súkromnú ambulanciu...
@nikaeli veľmi pekne ti ďakujem ozaj, môžem sa spýtať keď si mávala tie tetanické záchvaty približne koľko trvali? Maminke cca 1 hodinu kým jej zaberie egilok spolu s neurolom.
Odkedy takto pravidelne si dáš egilok mávaš ešte záchvaty? Prepáč že tak veľa sa pýtam len chcem mamine pomôcť, lebo jej vraveli že tetaniu nevedia vyliečiť.
@detki trvali celé dni, bolo mi nonstop zle a kým sa vôbec zistilo, že mi v podstate nič nie je, stav sa zhoršoval. Chodila som od dverí k dverám, všade záver, že som zdravá. A pritom reálne mi bolo strašne zle, vysoký tep, tie extrasystoly boli neznesiteľné, závraty, tŕpnutie prstov, rúk, nôh, podlamovanie kolien, tras celého tela, hrča v hrdle, nekonečný pocit na zvracanie, proste celé zle. Chvíľami som myslela, že sa zbláznim. Až mi môj obvodný povedal, že skúsime ešte EMG. On jediný mi veril a mal snahu pomôcť. A potom sa mi stav začal zlepšovať - lebo to všetko konečne dostalo meno. trvalo to vyše dvoch rokov. Teraz mi je už cca rok naozaj fajn. Únavu a tŕpnutie rúk, nôh už neriešim, už som si zvykla 😛 občas sa objaví niečo nové, ale už viem, že to prejde, že to predýcham, ustojím. Všetko je v hlave. Je dôležité, aby si maminka uvedomila, že to nie je život ohrozujúca diagnóza. Je to dlhá cesta. Niekto to zvládne zmenou životného štýlu, spomalením. Niekto potrebuje barličku AD.. Egilok beriem pravidelne, nie pri záchvatoch a naozaj mi veľmi pekne zabral. Predtým som brala dva roky iný betablokátor a nebolo mi pri ňom až tak dobre. Pri atakoch mi pomáha vyššia dávka Mg a vitB, Milgama N. A nie, tetánia sa nedá vyliečiť, nie sú na ňu lieky, pretože je to súbor rôznych príznakov, ktoré sú spôsobené zvýšenou nervovou dráždivosťou.. preto relax, dýchacie techniky, spánok,....

@nikaeli ja som si povedala a dosť, keď dr. zahlásila, že som psycho a musia ma dať do poriadku s primárom psychiatrie 🙄
Nepopieram dôležitosť psychiatrie a liečby rôznych diagnóz, ale ja som vedela a viem, že to mám v hlave v poriadku 👍 A verila som sama sebe, že aj keď sa v tom vykúpem, zvládnem to. A zvládla 😉
PS: najviac zdravo uvažovali: kardiologička a neurológ