icon

Máte skúsenosť so sťaženým dýchaním a bolestou chrbtice po námahe?

terka776
4. jún 2026

Ahojte v nedeľu som robila na záhrade a dom som sa fizicky premohla začala som pociťovať bolesť v chrbtici s páchaním pri nadychu tak som si dala prasok natrela si chrbticu dnes je štvrtok a stále pociťujem to horšie dýchanie neviem či to stále môže byt s toho že som si to tak nemohla lebo aj chrbtica mna boli stále dala som si na boľavé miesta flector masť ale je to strašne to dýchanie máte niekdo skúsenosti ?

Strana
z2
lubolubos
2. júl 2026
@tripetta

Ak ťa bolí aj hrudná chrbtica, pri nej je časté sťažené dýchanie. Mohol by som vyprávať... Som starý "chrbticiar". Keď je veľmi zle, zvykne mi pomáhať čínsky olejček Polar Bear, preverená vec, používal sa už za komunistov, ak chceš skús, naozaj odporúčam. Ale niekedy mi ani ten nezaberie. Užívam aj lieky a chodím na algeziológiu už roky, je to beh na dlhé trate, aspoň u mňa.

@tripetta zdravim a ako pokračujete s tou bolesťou hrudnej chrbtice ? Ja mám to isté a nakoniec mi zistili kostny edem na TH 6/7 a ešte aj kostny výrastok. Mal som problém s dýchaním a bolesti medzi lopatkami a teraz to riešim .

lubolubos
2. júl 2026
@tripetta

Ak ťa bolí aj hrudná chrbtica, pri nej je časté sťažené dýchanie. Mohol by som vyprávať... Som starý "chrbticiar". Keď je veľmi zle, zvykne mi pomáhať čínsky olejček Polar Bear, preverená vec, používal sa už za komunistov, ak chceš skús, naozaj odporúčam. Ale niekedy mi ani ten nezaberie. Užívam aj lieky a chodím na algeziológiu už roky, je to beh na dlhé trate, aspoň u mňa.

@tripetta zdravim , boli ste aj na MR ? Tento problém mám aj ja a nakoniec mi zistili , že mám mostný edem a ešte k tomu aj kostny výrastok. Preto tie bolesti a sťažené dýchanie . Teraz s tým po dvoch mesiacoch rehabilitujem, infúzie a tak , ale každá rada je dobrá .

tripetta
18. júl 2026
@lubolubos

@tripetta zdravim , boli ste aj na MR ? Tento problém mám aj ja a nakoniec mi zistili , že mám mostný edem a ešte k tomu aj kostny výrastok. Preto tie bolesti a sťažené dýchanie . Teraz s tým po dvoch mesiacoch rehabilitujem, infúzie a tak , ale každá rada je dobrá .

@lubolubos Ahoj, sorry za neskoršiu odpoveď. U mňa bolesti hrudnej chrbtice súvisia so sclerosis multiplex a demyelinizačným ložiskom na mieche pri stavci hrudnej chrbtice. To ložisko mi spôsobuje neuropatické chronické bolesti. Mám za sebou aj MRI samozrejme, lumbálne punkcie a opakované hospitalizácie, infúzie atď. Užívam už roky lieky s tramadolom, aby som dokázal fungovať. Ale dá sa. Snažím sa žiť a stravovať sa zdravšie, čo naozaj pomáha. Dosť mi pomohol aj môj AI asistent, ktorý mi poradil užívať omega3, 30% extrakt korálovec ježatý (herícium, kapsule), beriem aj vit. D, denne pijem drink z nesírenej melasy (melasa, limetka, voda) a wow, nedám na melasu dopustiť. Vymenil som kávu za kvalitnú matchu; vyradil som syrokrémy, syry a nízkotučné mliečne výrobky, mäso (okrem rýb a kuracieho), slnečnicový olej (má veľmi veľa omega6 na úkor omega3) a ztužené tuky (palmový, palmojadrový a iné).. Zmenil som toho veľa, nie je to zázrak čo vyrieši všetky problémy a bolesti, ale cítim že mi to významne prospieva. Skúste sa poradiť s Gemini AI a chat GPT čo by vám prospelo na mieru vášmu zdr. stavu. Nie som lekár, ale zmenou životného štýlu nič nepokazíte, si myslím. Lebo ja vám pomôcť neviem, môžem iba napísať čo pomáha mne. 😊

Strana
z2