Máte skúsenosti s liečbou prostaty metódou Rezum na Slovensku?
Ahojte baby,
obracia sa na vás s prosbou o radu/skúsenosť. Môj ocino má dlhodobo problémy so zväčšenou prostatou. Poslednú dobu sa to dosť zhoršilo a v noci sa vôbec nevyspí, stále chodí na wc. Lieky, ktoré berie, mu už veľmi nezaberajú a navyše z nich má dosť nepríjemné vedľajšie účinky. Klasickú operáciu urológ spomínal, ale ocino z nej má strach.
Narazila som na internete na šetrnejšiu metódu pomocou vodnej pary – volá sa Rezum (vraj sa robí aj na ambulanciách a bez dlhej PN). Chcem sa spýtať či s tým máte niekto, resp. vaše polovičky/otcovia, reálnu skúsenosť? Kde na Slovensku im to robili a aký bol prístup?
Budem veľmi vďačná za akékoľvek info, prípadne ak ma nasmerujete do nejakej skupiny tu na konikovi, kde sa tieto veci riešia.Ďakujem!
@lucka250919 môj dedko máj problémy s pristátiu od kedy.mi rozum siaha, hoc už nežije (dožil sa uctihodneho veku 97r)a bol operovaný 6 krát na prostatu.
Z môjho pohľadu nie je dôvod na obavy. Dedko mal okrem toho niekoľko diagnóz, a viac sa bál operácie očí,zákalu ako operácie prostaty
@lucka250919 môj dedko máj problémy s pristátiu od kedy.mi rozum siaha, hoc už nežije (dožil sa uctihodneho veku 97r)a bol operovaný 6 krát na prostatu.
Z môjho pohľadu nie je dôvod na obavy. Dedko mal okrem toho niekoľko diagnóz, a viac sa bál operácie očí,zákalu ako operácie prostaty
@anonym_fe20dc chlapi sa väčšinou boja a idú až keď je neskoro. Moja mama čo sa do otca nahučala. NIE, ani za Boha. Až kým sa raz nepomočil na verejnosti. Už musel ísť. Neskoro. Ešte tu mohol byť 🤷
nech ide na operáciu čím skôr, môj ocko umrel na nádor na prostate a keď sa na to prišlo už to bolo neoperovateľné, nosil niekoľko rokov katéter a to tvoj ocko určite nechce
Svokor dostal rakovinu, takže šup riešiť

Nie su doleziti ini ludia, dolezity je tvoj otec, jeho urolog pozna konkretny stav, jeho nech sa pyta. Oni sa vsetci poznaju, chodia po kongresoch, nech sa pyta lekara, ci ho vie odporucat ku kolegovi. V cykle Diagnoza na STV to raz ukazovali, bol to ambulantny zakrok, ale plateny pacientom, nie poistovnou.