icon

Máte skúsenosti s nepokojnými nohami?

lujdzo
6. jún 2026

Zdravím, prosím ma niekto skúsenosť s nepokojnymi nohami? Ako dlho, prejde to niekedy?ďakujem

adri266
6. jún 2026

@lujdzo Neviem o tom, aby to mohlo prejst len tak. POuzivam horcik a momentalne som si kupila aj sprej s horcikom, kedze mi robilo magnezko zle na zaludok.

anonym_42872b
6. jún 2026

ja to mam a je to hrozne, na zblaznenie, uzivam horcik spolu s milgamou, poradil mi neurolog, ustalo to, vysadila som to no a po case sa to znova vratilo 😢 mam 40r neviem si predstavit, pchat to do seba do konca zivota ci ako?

jamimo
6. jún 2026

@lujdzo záleží na príčine. Neurologické ochorenie, diabetes, prekonaný silný infekt, herpes vírus, neuropatia rôzneho rozsahu, vedľajšie účinky medikácie, sekundárne poškodenie z chemoterapie, z úrazu, útlaku nervu.... Treba identifikovať spúšťač a eliminovať. Napríklad prehriatie organizmu, slnečné žiarenie, konzumácia alkoholu, viac cukru, obdobie počas menštruácie. Mne pomáhajú vyššie dávky ALA- kyselina alfalipoová napr. Revitanerv strong, kombinácia rôznych druhov kvalitne vstrebateľného horčíka, nepijem alkohol, ani nekonzumujem veľa cukru. U mňa je ešte spúšťač herpes vírus = 100% istota 😵‍💫

tripetta
6. jún 2026

Ah áno, roky rokúce. Mám sclerosis multiplex a cca každý druhý, tretí deň mám nepokojné nohy, je to pocit akoby mi v žilách prúdila bublinková minerálka 😵‍💫 Našťastie sa mi to stáva väčšinou len cez deň. Pravidelne beriem magnézium. Zvykne mi pomôcť aj to, keď vstanem a trochu sa prejdem. Neviem, či to niekedy ustane, povedal by som, že skôr nie, ako áno. Ale ak sa mi to nezhorší, je to ešte OK.
Magnézium odporúčam.

gaia14
6. jún 2026

Ja tym trpim v tehotenstve, nemusi byt len horcik, u mna je to nedostatok zeleza. Akonahle som nasadila zelezo po krvnych testoch, nepokojne nohy ustali.

anonym_bfb913
6. jún 2026

@lujdzo najčastejšie to spôsobuje tehotenstvo, chronický stres, nesprávna strava, alebo malabsorpcia - telo trpí nedostatkom minerálov a vitamínov horčík, draslík, železo, vitamín D, B vitamíny... jedz výživnú stravu a pridaj fermentované potraviny podporujú lepšie vstrebávanie živín do tela. Skús terapiu červeným svetlom.

anonym_70ec5e
6. jún 2026

Mala som to každý večer mi trepalo s nohami. Ešte aj v spánku som sa zobudila na strhnutie z času na čas. Mam predpísaný magnosolv ale tým ze mam migrény a užívam preventívnu liečbu zmizlo mi vlastne aj toto. Ani som si to neuvedomila kým som nenašla túto diskusiu

azha04
6. jún 2026

Neviem síce, ako sa syndrómu nepokojných nôh zbaviť nadobro, ale keď ma večer chytí tá nepríjemná nervozita v nohách, natiahnem si mokré ponožky. Stačí počkať pol hodiny a môžem ísť v pokoji spať. Vyskúšajte!“

lujdzo
autor
8. jún 2026
@azha04

Neviem síce, ako sa syndrómu nepokojných nôh zbaviť nadobro, ale keď ma večer chytí tá nepríjemná nervozita v nohách, natiahnem si mokré ponožky. Stačí počkať pol hodiny a môžem ísť v pokoji spať. Vyskúšajte!“

@azha04 ďakujem pekne vyskúšam to s ponožkami, dúfam, že to zaberie