icon

Máte skúsenosti s online psychiatrom Tomášom Kuľhánom?

11. sep 2026

Na stránke onlinepsychiatriask sa píše, že pán Tomáš Kuľhán ponúka diagnostiku psychiatrických ochorení vrátane predpísania e-receptu na psychiatrické lieky aj po online vyšetrení - teda cez telefon konzultáciu (30-60 minútový telefonový rozhovor) a to aj u nových pacientov.

Takáto možnosť sa mi páči, len neviem čo si mám o tom myslieť, či to naozaj takto aj v praxi funguje. Má s tým niekto skúsenosť ?

anonym_5ab29f
11. sep 2026

Neviem si predstavit aku realnu hodnotu ma take psychiatricke vysetrenie. Ale ked pozeram ten cennik tak je mi to jasne. Ziaden odbornik nedokaze vysetrit psychicky stav pacienta len cez telefon - hovor najma nie na uplne prvom sedeni. Este cez video ako tak by sa dalo ked vidi lekar pacienta - spravanie, mimiku a celkovo lepsie tak posudi psychicky stav podla toho ci pacient prejavuje stres, uzkost, vyhyba sa ocnemu kontaktu aj ked cez kameru je to tiez take, ze nie uplne presne, ci sa vie sustredit na hovor alebo musi sa pocas toho na odreagovanie hybat a cela jeho pozornost stale odskakuje na nieco ine... to vsetko na niektore diagnozy je velmi podstatne

euka210
11. sep 2026
@anonym_5ab29f

Neviem si predstavit aku realnu hodnotu ma take psychiatricke vysetrenie. Ale ked pozeram ten cennik tak je mi to jasne. Ziaden odbornik nedokaze vysetrit psychicky stav pacienta len cez telefon - hovor najma nie na uplne prvom sedeni. Este cez video ako tak by sa dalo ked vidi lekar pacienta - spravanie, mimiku a celkovo lepsie tak posudi psychicky stav podla toho ci pacient prejavuje stres, uzkost, vyhyba sa ocnemu kontaktu aj ked cez kameru je to tiez take, ze nie uplne presne, ci sa vie sustredit na hovor alebo musi sa pocas toho na odreagovanie hybat a cela jeho pozornost stale odskakuje na nieco ine... to vsetko na niektore diagnozy je velmi podstatne

@anonym_5ab29f suhlasim. Cez telefon mi vie pomoct detska, ale nie vysetrenie u psychiatra. Tam musi byt osobny kontakt, aj neverbalny prejav vela napovie.

anonym_3a2b26
11. sep 2026

Ja som mala psychologa iba cez videohovor napriklad.

anonym_5ab29f
11. sep 2026
@anonym_3a2b26

Ja som mala psychologa iba cez videohovor napriklad.

@anonym_3a2b26 videohovor je nieco ine ako len cez telefon najma ak pan doktor za 15min berie 50€, 30min. 60€, 60min 120€ a celkovo psychiater riesi zavaznejsie stavy a urcuje aj diagnozu, predpisuje lieky, co psycholog (okrem klinickeho -diagnozu) nerobi. Jednoducho to sa neda porovnat. Cez videohovor som mala aj ja psychologicku a velmi mi pomohla ale neriesila som s nou ziadnu psychiatricku diagnozu na ktoru by som potrebovala aj lieky. A kedze autorka spomina aj e-recept dovolim si predpokladat, ze tusi, ze vzhladom na jej stav mozno bude nieco potrebovat.

anonym_e82d0f
11. sep 2026

@anonym_autor prve sedenie je osobne, ziadne online, dalsie sedenia prip. predpisanie lieku moze byt uz online. Ale prve urcite osobne, tak sa aj pan doktor vyjadril, ked sme unho boli.

anonym_f77311
12. sep 2026

Keď sa strieda osobné stretnutie a online, prečo nie? Napr. raz za 2-3 mesiace osobne, medzitým online.

autor
12. sep 2026
@anonym_e82d0f

@anonym_autor prve sedenie je osobne, ziadne online, dalsie sedenia prip. predpisanie lieku moze byt uz online. Ale prve urcite osobne, tak sa aj pan doktor vyjadril, ked sme unho boli.

@anonym_e82d0f
A nemáš prosím ťa telefonický kontakt na pána doktora, neviem totiž ho nikde nájsť, dakujem.

autor
12. sep 2026
@anonym_f77311

Keď sa strieda osobné stretnutie a online, prečo nie? Napr. raz za 2-3 mesiace osobne, medzitým online.

anonym_f77311
A nevedela by si mi prosím dať telefonický kontakt na pána doktora ? Neviem ho totiž nikde nájsť.