icon

Máte skúsenosti s tekutým železom z čučoriedky?

Dnes o 10:09

Ahojte,
máte skúsenosť s tekutým železom?
Ževraj z nejakej nórskej čučoriedky to je, s vitamínom C na lepšie vstrebávanie a tiež s kys.listovou 🙂
Zvažujem kúpu, ale keďže to stojí okolo 17e - 20e, chcela by som vedieť vaše názory 🙂

Mám dosť citlivý žalúdok, čiže ak to náhodou nevonia, tak by som to nedala... ďalej na nete mi písalo, že to má nejakú špeci formulku čo Fe drží "v bublinke" a ono sa uvoľní až tam kde má 🙂
Že to nezaťažuje tak ako iné lacné produkty, hlavne že nespôsobuje zažívacie problémy

Budem rada za vaše info
Pekný deň prajem

patrike
Dnes o 10:13

Mas zle vysledky z krvi a lekar ti to odporucal ?
Inak by som teda neradil konzumovat nejake vyrobky, ktore nie su liekom a bez konzulacie s lekarom, mozes narobit viac skody ako osohu.

anonym_a0cc08
Dnes o 10:15

@anonym_autor toho casu bolo dostupne len v rakuskej DM, ale toto po zeleze od lekara, melase, makovom oleji... mi vyslovene chutilo a zelezo stabilizovalo... inak som bola zapecena strasnym sposobom... alebo z melasy to slo zo mna rovno von

https://www.versandapo.de/kraeuterblutsaft-flor...

autor
Dnes o 10:18
@patrike

Mas zle vysledky z krvi a lekar ti to odporucal ?
Inak by som teda neradil konzumovat nejake vyrobky, ktore nie su liekom a bez konzulacie s lekarom, mozes narobit viac skody ako osohu.

@patrike neboj sa niesom prvorodička, mám svoje dg čiže tentokrát chcem ich predbehnúť a potrebujem silné železo, ale také čo nezapečie🙂 jasné že budem to riešiť aj s gyn, no mám termín ďalší až koncom mesiaca🙂 a výsledky ešte nemám žiadne, no viem ako som bola predtým a bolo to strašné.. kvôli tomu železu

autor
Dnes o 10:21
@anonym_a0cc08

@anonym_autor toho casu bolo dostupne len v rakuskej DM, ale toto po zeleze od lekara, melase, makovom oleji... mi vyslovene chutilo a zelezo stabilizovalo... inak som bola zapecena strasnym sposobom... alebo z melasy to slo zo mna rovno von

https://www.versandapo.de/kraeuterblutsaft-flor...

@anonym_a0cc08 presne toho sa obávam, mala som aj tablety Sorbifer aj žuvacie tablety Maltofer, ale nerobili mi dobre 🙂 preto som hľadala niečo čo by bolo síce drahšie ale netrápila by som sa 🙂... no ja som to nahodou našla na nete, čiže by sa mohlo aj cez net objednať nejakým spôsobom? Čo myslíš? 🙂

krasneleto
Autor odpoveď zmazal
anonym_a0cc08
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anonym_a0cc08 presne toho sa obávam, mala som aj tablety Sorbifer aj žuvacie tablety Maltofer, ale nerobili mi dobre 🙂 preto som hľadala niečo čo by bolo síce drahšie ale netrápila by som sa 🙂... no ja som to nahodou našla na nete, čiže by sa mohlo aj cez net objednať nejakým spôsobom? Čo myslíš? 🙂

@anonym_autor netusim, ja ho mam v chladnicke... ten tvoj cucoriedkovy nepoznam... moj som kupila v dm, ale videla som aj v lekarni.. pre mna klasicke zelezo proste v tehotenstve bolo no- go

mullerova46
Dnes o 11:26

Ma z maltofer zapekalo tiež ale teraz keď jem každý deň ľanové semiačka už je dobré. Treba pozrieť na Tom sirupe koľko železa obsahuje lebo tablety obsahujú oooovela viac. A každý dostatočný príjem železa zmení stolicu lebo to proste robia aj čučoriedky

nikushka8
Dnes o 11:43

v tehotenstve som nasadila sirup floradix, tabletky som tiez odmietla kvoli strachu zo zapchy. A treba prijimat zelezo aj zo stravy.

taktotedanie
Dnes o 11:45
@anonym_autor

@anonym_autor to ti nepokryje hladinu zeleza , vyhodene peniaze