icon

Môže byť bolesť žalúdka prejavom podráždeného žlčníka?

nikola1507
Včera o 16:30

Ahojte včera večer som jedla pizzu prehnala som to v noci som cítila nafúknuté brucho aj pichanie pod pravým rebrík keď som sa zobudila bolesť sa stupňovala dala som si algifen. Bola som s dcérou vonku a po obede som cítila akoby aj svalovica na žalúdku ľahla som si asi na dve hodiny a celkom to bolo kľudne lenže pri chodení zase to začalo mám dve malé detí manžel sa snaží mi pomôcť... O pol 5 som si dala nospu Kameňe nemám žlčníkové pred dvomi mesiacmi som mala robené sono . Môže to byť takto podráždený žlčník? Alebo môže to byť niečo horšie?

anonym_9a8470
Včera o 16:59

Asi môže. Ja keď som mávala žlčníkové záchvaty tak ma preháňalo a vracala som.

nikola1507
autor
Včera o 17:10
@anonym_9a8470

Asi môže. Ja keď som mávala žlčníkové záchvaty tak ma preháňalo a vracala som.

@anonym_9a8470 a bolelo vás to ? Bojím sa aby niečo iné nebolo

macka1996
Včera o 17:56
@nikola1507

@anonym_9a8470 a bolelo vás to ? Bojím sa aby niečo iné nebolo

@nikola1507 môžete mať kľudne kamene ..mne na jednom sone vidieť boli ..a o pár mesiacov nie ..teraz idem na mri kvôli tomu ..a mám to dosť podobné ako píšete vy ...posledné dni mi od záchvatu bolo veľmi zle stále pocit plnosti a na vracanie . Som zvedavá čo na mri

nikola1507
autor
Včera o 18:04
@macka1996

@nikola1507 môžete mať kľudne kamene ..mne na jednom sone vidieť boli ..a o pár mesiacov nie ..teraz idem na mri kvôli tomu ..a mám to dosť podobné ako píšete vy ...posledné dni mi od záchvatu bolo veľmi zle stále pocit plnosti a na vracanie . Som zvedavá čo na mri

@macka1996 pred dvomi mesiacmi som bola na sone Kameňe mi ukázalo na obličkách. Bola som aj na CT brucha potom a sa potvrdili myslím že ak by bolo na zlcniku tak ukáže. V utorok som bola na gastre mám zápal žalúdka užívam ozion no a včera večer pizzu sme jedli domácu som robila a zjedla som dosť a v noci to začalo. Momentálne cítim akoby aj svalovica. Muž má aj preplasil že či mi nenatrhli žalúdok 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

anonym_2fa9a8
Včera o 18:18

Môžeš mať zastavené vetry. Mne keď sa tak stane, mám nenormálnu bolesť v trojuholníku až dozadu pod lopatky a tlak pod hrudnou kosťou. Dám si simethicon alebo bystrinku, pocvičím a keď sa mi párkrát odgrgne alebo keď sa s prepáčením vyprdím, bolesť razom zmizne. Stačí mi zjesť trochu papriky, či čerstvej uhorky a ide ma roztrhnúť. Tiež kysnuté cesto, či čerstvé pečivo.

anonym_e0e268
Včera o 18:29

@nikola1507 tak pred pár dňami ti na gastre povedali, že máš zápal žalúdka a teraz rozmýšlaš z čoho ťa bolí žalúdok? 😐 nemohlo by to mať súvis??????

anonym_706e36
Včera o 18:34
@nikola1507

@macka1996 pred dvomi mesiacmi som bola na sone Kameňe mi ukázalo na obličkách. Bola som aj na CT brucha potom a sa potvrdili myslím že ak by bolo na zlcniku tak ukáže. V utorok som bola na gastre mám zápal žalúdka užívam ozion no a včera večer pizzu sme jedli domácu som robila a zjedla som dosť a v noci to začalo. Momentálne cítim akoby aj svalovica. Muž má aj preplasil že či mi nenatrhli žalúdok 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

@nikola1507 a nemala si držať diétu? Napcháš sa pizzou a potom sa čuduješ, že ti je zle.

anonym_e2584a
Včera o 18:37

Pri zápale žalúdka je kľúčová strava šetrná, ľahko stráviteľná strava, nedráždiva, nekorenena, čo najmenej nafukujuca, žiadna cibuľa,cesnak, kečup,.... Pizza presne tomu zodpovedá, že 🤦
Pokiaľ máš diagnózu a nasadenú liečbu a nie si schopná ju dodržať, by som ti ju dala komplet uhradiť z vlastného vrecka. Môžeš mať komplikácie,to ti nikto na fóre neurčí, keď máš bolesti treba ísť k lekárovi.

anonym_99c1bf
Včera o 19:10

Uzivas ozion ciz máš zníženú kyselinu zjedla si ťažké jedlo a veľké množstvo preto ťa boli zaludok bolesť sa prenáša

anonym_9cdaf9
Včera o 19:19
@nikola1507

@nikola1507 tak prepac, ale pri zapale zaludka mas mat setriacu dietu a pizza je zrovna jedno z jedal, ktore je no go... Precitaj si, ktore jedla robia dobre zaludku...

nikola1507
autor
Včera o 19:35
@anonym_2fa9a8

Môžeš mať zastavené vetry. Mne keď sa tak stane, mám nenormálnu bolesť v trojuholníku až dozadu pod lopatky a tlak pod hrudnou kosťou. Dám si simethicon alebo bystrinku, pocvičím a keď sa mi párkrát odgrgne alebo keď sa s prepáčením vyprdím, bolesť razom zmizne. Stačí mi zjesť trochu papriky, či čerstvej uhorky a ide ma roztrhnúť. Tiež kysnuté cesto, či čerstvé pečivo.

@anonym_2fa9a8 vetry mám, aj stolicu som mala . Možno má súvis to že užívam ozion. Včera večer som si s deťmi chcela urobiť pekný večer 😔 keďže celý týždeň sú doma a choré. Tak som roztiahla gauč pozreli si rozprávku a dali pizzu ja hlúpa ani ma to nejako nenapadlo 🤦🏻‍♀️

nikola1507
autor
Včera o 19:37
@anonym_e0e268

@nikola1507 tak pred pár dňami ti na gastre povedali, že máš zápal žalúdka a teraz rozmýšlaš z čoho ťa bolí žalúdok? 😐 nemohlo by to mať súvis??????

@anonym_e0e268 áno vraveli, aj vraveli že setriacu stravu ale pri deťoch má to nenapadlo chcela som urobiť si snimi pekný večer pri rozprávke keďže skoro týždeň sedia v byte.