Problémy so žlčníkom. Ako ich zvládať?
Pri prvom tehu pred 6timi rokmi mi zacali problemy so zlcnikom. Povedali mi vtedy ze v tehu je to bezne. No len tie problemy pretrvavali aj po. Castejsie ma pichalo v zlcniku, musela som vylucit jedla ako cibula cesnak paprika uhorka kapusta brokolica vyprazanene nejem vobec. Nemam ani kamene ani blato. Rocne chodim aj 3-4x na usg. Nikdy nic nenasli na zlcniku, mala som uz aj ct ani tam nic nebolo. Tak to dr uzavrel ako funkcna porucha ze si mam davat pozor na jedlo a podla potreby isochol si davat. Pred dvoma tyzdnami som to ale akosi neustriehla a som zjedla domacu zemlu s lanovymi semiackami. Zacalo ma este ten vecer pichat v zlcniku, kusok pomohla nospa ale pichanie som citila par dni aj na hriankach. Potom to prestalo ale cely cas mi bolo nevolno pocit na zvracanie pocit ze vobec netravi. Beriem isochol mam dietu. Kusok sa to zlepsilo tak som si vcera dala k hrianke na veceru kusok nizkotucneho syra a zase ma zacalo pichat v zlcniku, nebolo mi zle len pichanie. Dala som si opat nospu, ale aj tak som citila ro pichanie ale menej intenzivne. Bola som minuly tyzden u dr aj na sono a vsetko ok. Netrvalo mi to nikdy tak dlho. Mate s tym noekto skusenost? Moja gastro neodporuca vybratie kedze nemam kamene ani piesok a to iste mi tvrdil aj chirurg. Ako ho teraz upokojit? Ako dlho to moze trvat?
Vykašľala by som sa na odporúčanie a na vlastnú žiadosť by som si ho dala odstrániť.
Čo máš takto zo života? Nemôžeš nič jesť a žiješ v strachu z bolesti, alebo v bolesti.
Som bez žlčníka 10 rokov a môžem jesť úplne všetko
@anonym_a66c31 no praveze obaja lekari argumentovali rovnako. Ze pokial nie su kamene, piesok ale je tam nejaka funkcna porucha ale nevie sa presne aka tak odstranenie vobec nemusi pomoct, dokonca mali vela pacientov ze pri funkcnej poruche si nechali zlcnik odsttanit a bolo im este horsie. Aj moja vseobecna mi povedala to iste
Vykašľala by som sa na odporúčanie a na vlastnú žiadosť by som si ho dala odstrániť.
Čo máš takto zo života? Nemôžeš nič jesť a žiješ v strachu z bolesti, alebo v bolesti.
@anonym_a66c31 žiaľ ani odstránenie nie je záruka...trápila som sa podobne ako autorka...nakoniec došlo k operácii..ale ja som mala aj kameň..tiež to cele začalo v tehotenstve...a žiaľ ani po operácii mi nie je lepšie...nepatrím medzi tých šťastných...takže treba počítať aj s takouto možnosťou 😕
@anonym_a66c31 žiaľ ani odstránenie nie je záruka...trápila som sa podobne ako autorka...nakoniec došlo k operácii..ale ja som mala aj kameň..tiež to cele začalo v tehotenstve...a žiaľ ani po operácii mi nie je lepšie...nepatrím medzi tých šťastných...takže treba počítať aj s takouto možnosťou 😕
@andovka007 presne pre toto si ho nechcem dat vybrat… pomaha Vam nieco? Ci sa len trapite ?
Mala som kamene, kvôli nim išiel von. A po rokoch podobných pichaní aj bez žlčníka mám potvrdenú laktózovú a histamínovú intoleranciu.
@anonym_autor a pankreas mas ok? zevraj piesok na sone nevidno...