Môže ísť aktívny 65 ročný dôchodca na testy?
no moji rodičia sú obaja sedemdesiatnici, ak by nešli na testy tak potom môžu akurát do najbližšieho obchodu a k lekárovi, ale otec je onkopacient a bojí sa, že ho bez testu potom nepustia ani do nemocnice ak budú aj naďalej vysoké čísla... a že si ho bude musieť platiť, zatiaľ som nenašla nikde k tomu usmernenie
moj otec ide, este pracuje. mama nejde. svokor 70 rocny ide tiez, svokra je momentalne v nemocnici, takze nevieme co a ako - je onko pacient 29.10 ju maju pustit - ale tiez nepojde
Ja by som im dala povinne nad 65,vssk si 90%z nich robí čo chce. Moji svokrovci chodia denno denne k mudr, alebo obchody🤐 a čudujú sa, že ja v 30tt nechcem ist na oslavu, kde prídu aj z ineho okresu.
určite áno,ak je aktívny,ak pracuje,chodí pomedzi ľudí...nemusoia ísť len domasedi od 65r. ak sa zdržiavajú doma
My tiež máme suseda, ktorý má nad 65 rokov a ešte pracuje, robí projekty a chodí skoro každý deň von, aj do iných okresov. Tiež nevie, čo v takom prípade urobiť.
@letfenixa tu v Opatrení vlády https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

@birika Podľa mňa môže, len sa im neodporúča ísť 🙂. Teda aspoň ja som to tak pochopila 🙂