icon

Môže ísť aktívny 65 ročný dôchodca na testy?

birika
23. okt 2020
bebemonika
23. okt 2020

@birika Podľa mňa môže, len sa im neodporúča ísť 🙂. Teda aspoň ja som to tak pochopila 🙂

birika
autor
Autor odpoveď zmazal
fokuska
23. okt 2020

@birika Nic tam nie je nevysvetlene. Toto su presne tie pripady, ked niekto nedokaze pochopit pisany text.
Nikde nepisu ze NESMIE ist, pisu iba to ze NEMUSI. Takze ked chce, tak samozrejme, ze moze.

lucka_ke
23. okt 2020

no moji rodičia sú obaja sedemdesiatnici, ak by nešli na testy tak potom môžu akurát do najbližšieho obchodu a k lekárovi, ale otec je onkopacient a bojí sa, že ho bez testu potom nepustia ani do nemocnice ak budú aj naďalej vysoké čísla... a že si ho bude musieť platiť, zatiaľ som nenašla nikde k tomu usmernenie

janinka007
23. okt 2020

a do lesa môže ísť aj teraz vo svojom okrese

skumavka
23. okt 2020

@lucka_ke onkologickym pacientom ako vysokorizikovym sa ucast na testovani neodporuca. Ale komunikácia smerom k verejnosti smutne slabá, formulácie nejasné a zmatocne

jendralka
23. okt 2020

moj otec ide, este pracuje. mama nejde. svokor 70 rocny ide tiez, svokra je momentalne v nemocnici, takze nevieme co a ako - je onko pacient 29.10 ju maju pustit - ale tiez nepojde

vikss1
23. okt 2020

@birika ak chce ist, tak kludne moze ist.

birika
autor
Autor odpoveď zmazal
birika
autor
Autor odpoveď zmazal
fokuska
23. okt 2020

@birika Tvoje IQ som nijak nekomentovala. Ak vies citat dobre, tak je tvoja otazka zbytocna, lebo je to napisane jasne.

danielahamar
23. okt 2020

Ja by som im dala povinne nad 65,vssk si 90%z nich robí čo chce. Moji svokrovci chodia denno denne k mudr, alebo obchody🤐 a čudujú sa, že ja v 30tt nechcem ist na oslavu, kde prídu aj z ineho okresu.

rubinka
23. okt 2020

@lucka_ke - onkopacient by v žiadnom prípade ísť nemal veď keď sa ten tam nákazi tak je riziko úmrtia neskutočne vysoké.

lucka_ke
23. okt 2020

@rubinka áno to vieme, ale on sa bojí, že ho bez testu neošetria v nemocnici... už som našla, že áno je to v Opatrení vlády

danielahamar
23. okt 2020

@lucka_ke ak nejde na operáciu, nemal by sa bat

evkamotka
23. okt 2020

@lucka_ke ved k lekarovi nezakazu chodit, covid nekovid

evkamotka
23. okt 2020

@birika nie je to nevysvetlene. Pisu ze nad 65r sa to neodporucia. Nie zakazuje. Je to pekne vysvetlene

janinah
23. okt 2020

určite áno,ak je aktívny,ak pracuje,chodí pomedzi ľudí...nemusoia ísť len domasedi od 65r. ak sa zdržiavajú doma

mpg
23. okt 2020

My tiež máme suseda, ktorý má nad 65 rokov a ešte pracuje, robí projekty a chodí skoro každý deň von, aj do iných okresov. Tiež nevie, čo v takom prípade urobiť.

letfenixa
23. okt 2020

@lucka_ke môžem sa spýtať, kde presne si to našla? Týka sa to oboch mojich rodičov, sú veľmi rizikovi a zároveň majú nejaké termíny u lekárov.

rubinka
23. okt 2020

@lucka_ke - no ja som počula že ľudia nad 65 rokov keďže im není odporúčané ísť na testy tak majú aj po 1.11 výnimku že môžu ísť k lekárovi. A ešte najbližšie potraviny k bydlisku. Aj bez testu.

lucka_ke
23. okt 2020
kaktus87
23. okt 2020

@rubinka ved bez testu moze ist kazdy do najblizsich potravin a k lekarovi, ale tiez ma zaujima ako to bude so seniormi

rubinka
23. okt 2020

@kaktus87 - akoze každý? Po 1.11 nemôžeš ísť bez negatívneho testu vôbec nikde.

letfenixa
24. okt 2020

@lucka_ke ďakujem