icon

Môže ma na MRI mozgu poslať očný lekár?

22. máj 2024

Či len neurológ?

sisa_s
22. máj 2024

Samozrejme aj ocny, zalezi od tazkosti

andrea2323
22. máj 2024

Určite, očný nerv je uložený v štruktúre mozgu a ide až dozadu, takže často treba vidieť čo sa tam deje 🙂

autor
22. máj 2024

Videla vraj že očný nerv je v poriadku. Ani nenavrhla že ma pošle na MRI, i keď som jej povedala že čakacie doby sú strašne pridlhé - o mesiac mám len termín k neuro.
V piatok k nej idem znova - rozmyslam či bude nevhodne navrhnúť keby mi dá ona ziadanku na MRI. (Sama povedala že sa “tam” (mozgu) niečo deje, keďže mám zhoršené videnie. Áno príznaky mám keby ste mi chceli pisat o tom…

autor
22. máj 2024

Fakt som nevedela že aj ona môže poslať na MRI. Nikdy som tieto veci neriesila

sisa_s
22. máj 2024

Nie jej to jej povinnost vystavit ti ziadanku, ak mas aj neurologicke tazkosti...cize uvidis, ci bude ochotna, alebo to necha na neurologa

autor
22. máj 2024

@sisa_s skusim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Sa spýtať.

rozculena
22. máj 2024

mňa poslal ORL na mri

andrea2323
22. máj 2024

To mi príde zvláštne, aj vďaka najlepším prístrojom totižto do hlavy tak hlboko nevidí, do všetkých oblastí, ona môže vidieť najviac potiaľ ako sa očný nerv spája s okom, že či ten spoj nie je opuchnutý, žeby niečo tlačilo na ten nerv, ale tak ďalej už tažko.. a aj do tej oblasti, ktorá spracováva zrak.. vyskúšaj jej to vysvetliť, aj ohľadom čakacej doby na neurológii, že so žiadankou od nej by si sa mohla už skôr objednať a nečakať, keď máš ešte aj neurologické príznaky. Držím palce 🙏🏼

autor
22. máj 2024

@andrea2323 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 ďakujem moc. Myslíš že mám aj priniesť niečo? Ale to zase aby nevyznelo ako úplatkárstvo…
Ja som už tak zúfalá že radšej jej dám niečo ako ďalej čakať kym sa to pohne.

taktotedanie
22. máj 2024

Nie je to jej povinnost ale moze odoslat avsak mozog ako taky neriesi lekar oftalmolog ale neurolog cize ak to kludne prenecha na diagnostiku neurologovi tak tento postup by bol spravny.. az take cakacie doby niesu, su aj sukromne centra kde to spravia rychlejsie aj poobednajsich hodinach aj vecer

autor
22. máj 2024

@taktotedanie aké súkromne centra? Všade treba ziadanku, mám termín k neuro až 2.7.. lenže potom čakať ešte niekde na termín na MRI.
Volala som že chcem ísť na MRI ako samoplatca avšak aj tam treba ziadanku.
Keby jej navrhnem že nech ma ona odporučí a konzultovať vysledok budem s mojim neurológom? Veď skusim, za opýtanie nedám nič

mamina7070
22. máj 2024

lekar ktory indikuje vysetrenie stanovi aku otazku ma vysetrenie zodpovedat
a ocny neriesi mozog ak by si mala problem s ocnym nervom (co nemas ) je to jeden z priznakov neurologickeho ochorenia takze nie je dovod to urychlovat

a osobme sinmyslim ze ziaden ocny lekar sa nevyjadri tak lacne ze v mozgu sa nieco deje
zhorsene videnie je co ? akym sposobom zhorsene lebo to sa standardne riesi dioptriami

taktotedanie
22. máj 2024

Ved ano so ziadankou ale terminy do 2tyzdnov
Ved opytat sa mozte, len som poukazala ze moze a nemusi vas posla

autor
22. máj 2024

Skusim. Dalujem