Muž mi vyčítam, že nemá sociálny život

31. jan 2023

Ženy muž mi začal vykrikovať že nemá žiadny sociálny život. Máme dvojmesačné bábo ktoré moc dobre nespí, takže som pernamentne unavená. Logicky chcem aby mi pomohol, aspoň keď má tie dva dni v týždni voľno. A tu je ten kameň úrazu... Bol zvyknutý že ku nám chodili jeho kamoši, alebo on s nimi von. Lenže oni vždy u nás sedeli aj do noci a to momentálne nechcem. Ja teraz tiež žiadny sociálny život nemám, keď som doma a stále unavená. Má právo mi toto vôbec vyčítať? Nedá sa s ním o tom ani normálne rozprávať, lebo on to vidí inak ako ja

kaktusik007
31. jan 2023

a to dieta je iba tvoje?

autor
31. jan 2023

@kaktusik007 však nás oboch, preto nechápem jeho postoj 🤦‍♀️

rozovykon
31. jan 2023

vyzerá to tak, že máš doma deti dve.

janinah
31. jan 2023

Povedz mu,že aj ty si bola na veľa vecí zvyknutá napr.sa dobre vyspať....a ze sú muži,ktorí sú skutočnými otcami,tak nech sa okamžite spamata. Otcovstvo neskončí splodenim dieťaťa,a neustup, rozdeľte si povinnosti doma aj okolo dieťaťa,samozrejme s prihliadnutím na to,že on chodí do práce,ale oddýchnuť si musíte obaja na striedačku.

kacena4
31. jan 2023

musite sa porozpravat aby pochopil ze tvorite rodinu s dietatom a musi dozrieet a prehodnotit priority, a hlavne nech ti vysvetli co si predstavuje pod socialnym zivotom tyzden ma 7 dni takze si to rozvrhnite obaja nie len on, kedy si "oddychne" od rodiny a podobne aj ty a zvysok casu travite s dietatom. ale evidentne este nedozrel na dieta ☹

vilma7
31. jan 2023

Koľko má partner rokov? Zrejme ešte nedozrel na rolu otca.

laurita285
31. jan 2023

Kde beriete furt týchto kktov, by som ho vyrazila na didžinu a vymenila zatiaľ zámok. Čurák.

anitta98
31. jan 2023

vyčítal ti to, alebo z toho bola aj nejaká diskusia? povedala si mu, že keby ti pomohol, žeby ste sa aj s priateľmi viac mohli stretávať? že by si nebývala taká unavená? 🙂

autor
31. jan 2023

@vilma7 34r má ja mám 28r

sissy27
31. jan 2023

Za mňa nech sa ide socializovať… ale potom žiadne také, že bude chrápať pol dňa, normálne nech funguje. Večer šuhaj, ráno šuhaj 😃

pinkgirl
31. jan 2023

Vysvetli mužovi, že narodením dieťaťa sa mu tiež zmenil jeho sociálny status a z role: manžel bezdetný-trávi-čas-s-kamošmi sa jeho rola zmenila na: manžel zodpovedný-otec-rodiny ...no a to obnáša aj to, že ti bude oporou pri starostlivosti o vaše spoločné dieťa.

luccija
31. jan 2023

Tak uz je otec snáď ma babo prednosť pred kamarátmi.Musi si asi zvyknúť na novú rolu.Ved už má dosť rokov.Kamosi sú bezdetní?veď môže mať povyrazenie, ale nie 2 dní do noci.

syslik81
31. jan 2023

nachystaj malemu jedlo oblecenie volno strc ho muzovi do ruk buchni dverami a este mu stihni zakrycat,ze si ides uzit socialny zivot tak nech sa teraz stara on ...a chod sa k mame vyspat

ls56
31. jan 2023

Tak takto.. ja nevidim problem, že keď večer bábo zaspí,aby nešiel..ale za určitých podmienok.. napriklad, že v sobotu vyluxuje celý dom,navarí,nakúpi,bude sa venovať.. keď chce žúrovať do noci a mať socialny život, tak nech si to aj “zaslúži”. Ty si tiež na určite obdobie prišla o socialny život,tak prečo sebec myslí len na seba? Dovoľ mu to, ale za určitych podmienok. Po pripade sa dohodnite, že on potom bude babatko kočikovať (niektore vydržia spať v kočiku aj 2-3h) a ty pôjdeš s kamaratkou na kávu do mesta.

jani727
31. jan 2023

Aký sociálny život chce mať? ved už je rodič. Jeho priorita je zabezpečenie rodiny a starostlivosť o dieťa. Pre mna za mna nech sa s kamaratmi sem tam stretne ale žiadne párty ved nie je pubertiak. A hlavne nech ta odbremení a pomáha ti. Máte sa starať spoločne ved je takisto rodičom ma rovnakú zodpovednosť.

dadis
31. jan 2023

Narodenim dietata zivot nekonci. Nebud ako stara teta. Pustaj ho medzi kamosov, ale vyzaduj aj ty cas pre seba bez dietata - nech ho kocikuje, ty si dopraj masaz, kadernika, kozmetiku, jogu, kavu s kamoskami..

strasko
31. jan 2023

Ak to ale ja dobre chápem, tak problém je v tom, že on by chcel vysedkávať s kamošmi do noci u vás doma... a to ti vyčíta ako že ty nemáš sociálny život. Či zle rozumiem?

spadnutaslivka
31. jan 2023

@strasko že on nemá

spadnutaslivka
31. jan 2023

ja zas nevidím dôvod, aby všetok sociálny život musel skončiť narodením dieťaťa. Ale to by sa museli obe strany dohodnúť a je jasné, že to už nepôjde tak ľahko a tak často, ako u bezdetných. Ty si môžeš zdriemnuť aj cez deň. Čiže by ti mohol dopriať dosýta sa vyspať aspoň občas, ale aj on by určite mohol občas vybehnúť s kamošmi von bez toho, aby si sa ty zrútila z toho, že nemôžeš spinkať. Neverím, že vždy, keď ho "prikuješ" doma s dieťaťom, ty celú dobu drichmeš.

strasko
31. jan 2023

Jaj tááák no dokonca... 🙈 vieš čo, ja by som na neho veru nemala trpezlivosť. Ak sa s ním dá normálne diskutovať, súhlasím hore s babami, že proste niečo za niečo, akože haló... a určite by som nesúhlasila, aby bol s kamošmi doma, keď mne tam spí bábo a ja som KO. To v žiadnom prípade.

viestta
31. jan 2023

Zacni sa aj ty stazovat, ze pri dietati nemas ziaden socialny zivot. V piatok nech sa ide suhajko socializovat, ty sa pojdes socializovat v sobotu, najlepsie hned doobeda aby sa nemohol vyspavat z tej socializacie. Ani ty si neprestala zit v momente kes si sa stala matkou, aj ty mas svoje potreby a naroky.

retatka
31. jan 2023

Treba sa dohodnúť ,raz jeden a potom druhý bude mať sociálne vyžitie .Narodením dieťaťa nekončí sociálny život .Taký vztsh Vám dlho nevydrží .Nechaj nech ide s kamošmi /dohodnite sa v akej frekvencii/ a potom chod ty s kamoškami .Nebudete frustrovaní ,aj vzťah Vás bude viac napĺňať ako byť len doma ,ako v base .

ropucha6
31. jan 2023

Vsak raz za cas ho pusti, pokial sa nevrati napity a na druhy den. Na oplatku si aj ty niekam aspon na 2-3 hodiny vyraz alebo sa zavri spat, kludne moze pokocikovat. My mame rovnako stare dieta a tiez obcas jeden z nas potrebuje na par hodin vypadnut a precistit hlavu.

jaskolka
31. jan 2023

A ty sa kedy socializujes a relaxujes podľa neho? Ci on ma pocit, že žena je nejaký nad človek, alebo robot, akonahle porodí, už nepotrebuje spať, oddýchnuť a sociálny kontakt? Alebo že relax je pre ňu pranie, varenie a upratovanie?
Lebo rovnako ako on nemá sociálny život momentálne ho nemáš ani ty. A je záležitosť oboch, aby ste si ho na striedačku našli. Teda normálne si určiť, že trebárs piatok on ma pivo s kamošmi(nie chlast u vás ale niekde trebárs v pube) a v nedeľu ty ideš vonku s kamoškami.Nie ze iba on bude naďalej sa spravat ako slobodný stále a ty budeš "len mama" na materskej

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
31. jan 2023

Ehm no, sak mu nechaj dieta a chod ju kadernicke. Nech si skusi. Povedz , ze musis. Akoze blbec

zmrzlinka2021
31. jan 2023

No manzel musi zmenit svoje priority a tou by mala byt vzdy manzelka a deti.

ked ste planovali babo, bavili ste sa vobec o tom?

myrra81
31. jan 2023

😱 strasne chudacik nemoze to co pred babatkom 😭😭😭😭😭

svetlonos
31. jan 2023

tUz by bol ex, kreten ufnukany. Aj ja by som rada na kavu hocikedy ale od tak maleho? To by som ani triezvych rodicov nezniesla, nieto nejakych kamosov! No kkt. Planuj skorsi navrat do prace a odchod od blbana.

eva8
1. feb 2023

Dohodnite sa, že nech si raz za 2-3 týždne vyrazí. A že teraz nie je vhodné pozývať jeho kamarátov k vám, kým bábätko nepodrastie.
A taktiež by som ho poprosila, či by aj tebe nedal raz za 2-3 týždne večer "voľno", nech sa odreagujes ( iba ak by si chcela), oddýchnes