icon

Môže sa dolný pažerákový zvierač znormalizovať?

8. máj 2026

Kto ma/mal tento problem a co vam pomohlo..grgam a jedlo sa mi vracia naspat hore pazerak a paliva bolest je hnus..gastro kontrola az o mesiac...zatial neberiem ziadne lieky..
zevraj branicove dychanie pomaha...male porcie a castejsie jest atd uz mam nastavene.. moze sa dat ten sval do normalu ???

anonym_f65393
8. máj 2026

Ja som počas chemo vracala 10-krat denne celych 9 mesiacoch a obávala som sa, že už nikdy to nebude v poriadku. Ale vratilo sa to do normálu, nemám reflux, úplne ok som v tejto časti tela.
Len sa čudujem, prečo neuzivas Nolpazu na lačno proti tej kyseline. Veď si znicis pažerák aj zuby.
Čo ti vlastne tlačí jedlo zo žalúdka hore krkom? Aká je príčina? Je vôbec v žalúdku? Lebo mne ho tlacili nádory a tie boli v bruchu, to gastroenterológa nezaujímalo, u nás si každý dr kontroluje ten svoj orgán a zvyšok tela ho nezaujima. Taká somarska medicína sa tu robí.

anonym_7d5f5e
8. máj 2026

@anonym_autor ak stále grgáš máš málo kyseliny a plný žalúdok jedla. Ako si spomenula musíš jesť menšie porcie, nechať jedlo dobre vytráviť aby sa nevracalo do pažeráka.
Reflux môže spôsobovať aj stres, žalúdočné kŕče v stresovej situácii vytláčajú jedlo do pažeráka...

anonym_72eedb
8. máj 2026

@anonym_autor alergie a intolerancie vyriesene?

autor
8. máj 2026
@anonym_f65393

Ja som počas chemo vracala 10-krat denne celych 9 mesiacoch a obávala som sa, že už nikdy to nebude v poriadku. Ale vratilo sa to do normálu, nemám reflux, úplne ok som v tejto časti tela.
Len sa čudujem, prečo neuzivas Nolpazu na lačno proti tej kyseline. Veď si znicis pažerák aj zuby.
Čo ti vlastne tlačí jedlo zo žalúdka hore krkom? Aká je príčina? Je vôbec v žalúdku? Lebo mne ho tlacili nádory a tie boli v bruchu, to gastroenterológa nezaujímalo, u nás si každý dr kontroluje ten svoj orgán a zvyšok tela ho nezaujima. Taká somarska medicína sa tu robí.

@anonym_f65393 endoskopia ukazala ,ze dolny zvierac sa vobec nezatvara a ked si grgnem ,tak kusky jedla mi vybehnu hore pazerakom do hrdla...mam uplne male porcie a prezuvam ako "krava" milion x hahaha ... a aj tak nic nepomaha..mala som od lekara ezomeprazol a ku veceru bola paliva bolestna hrudi este horsia ako bez liekov... na gastre mi lekar povedal,ze sa mam s tym naucit zit brrrr..

autor
8. máj 2026
@anonym_72eedb

@anonym_autor alergie a intolerancie vyriesene?

@anonym_72eedb na vysledky este cakam..

autor
8. máj 2026
@anonym_7d5f5e

@anonym_autor ak stále grgáš máš málo kyseliny a plný žalúdok jedla. Ako si spomenula musíš jesť menšie porcie, nechať jedlo dobre vytráviť aby sa nevracalo do pažeráka.
Reflux môže spôsobovať aj stres, žalúdočné kŕče v stresovej situácii vytláčajú jedlo do pažeráka...

@anonym_7d5f5e vec je taka,ze tento problem zacal 3roky dozadu,len cisto grganie a le preslo to do par dni ,ale tento rok je najhorsi a trva to uz 4mes.

anonym_7d5f5e
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_7d5f5e vec je taka,ze tento problem zacal 3roky dozadu,len cisto grganie a le preslo to do par dni ,ale tento rok je najhorsi a trva to uz 4mes.

@anonym_autor nemáš stres? Ezomeprazol znižuje kyselinu v žalúdku preto sa ti zhoršilo trávenie a grganie. Nasaď antirefluxnú stravu a magnézium. Uvidíš či sa potvrdí nejaká intolerancia, alebo helikobakter.

anonym_f6460c
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mam nieco podobne uz mesiac. Na gastro idem az o tyzden, brala som helicid a paliva bolest a reflux boli este horsie. Prestala som brat. Snazim sa mensie porcie nejest drazdive a robim to branicove dychanie. Nie je to uplne ako predtym ale je to o dost lepsie ako na liekoch. Som zvedava co povie gastro

anonym_928e71
9. máj 2026

Tiež mám reflux, keď to neprešlo po 3 rokoch šanca je malá že sa to spraví. Skús ešte iné alternatívy ako tu spomínali nolpaza alebo helicid. Mne pomáha po jedle si dať esoxx ale to sú len také záplaty aby sa človek mohol ako tak priblížiť k stratenej kvalite života. Tiež úprava jedálnička, človek už po čase vie čo mu spôsobuje najväčšie problémy(alkohol, káva).Pri chronických dlhoročných stavoch potom sú chirurgicke riesenia, menej aj viac invazívne...