icon

Môže sa porucha príjmu potravy vrátiť po rokoch?

pytame_sa_za_teba
Včera o 08:54

Ahojte,

v puberte som mala problémy s príjmom potravy. Nikdy som nebola hospitalizovaná, ale veľmi som riešila váhu, jedlo a chudnutie. Roky som si myslela, že je to za mnou.

Posledné mesiace si však všímam, že opäť príliš premýšľam nad tým, čo zjem, mám výčitky po niektorých jedlách a často sa vážim. Navonok fungujem normálne, ale v hlave ma to začína dosť zamestnávať.

Máte niektorá skúsenosť s tým, že sa porucha príjmu potravy alebo nezdravý vzťah k jedlu vrátil po rokoch?

Ďakujem za každú skúsenosť. ❤️

Môže sa porucha príjmu potravy vrátiť po rokoch?
anonym_e0976d
Včera o 08:59

Áno, moze sa ti to počas života viackrát vrátiť, najmä v náročnejších životných obdobiach

anonym_362bef
Včera o 09:02

Treba si uvedomit, ze pre tieto ochorenia nie je hlavným problémom samotné jedlo. Predovsetkym je za tym psychicke ochorenie a to sa moze vratit hocikedy a v hocijakej podobe. A u teba o bude momentalne vo forme myslienok. Pozri sa na to, kolko casu a energie venujes tym myslienkam. Na vonok to moze byt v poriadku. Nemas nieco narocnejsie v zivote? Tlak okolia moze byt neviditelny a niekedy velmi silny - napr. praca, zlucit rodinu atd, hormonalne zmeny? Porozmyslaj nad terapeutom

ivik4
Včera o 09:17

Nie je to o jedle
Ano, môze

anonym_653c9d
Včera o 09:25

@pytame_sa_za_teba psychiatricka diagnoza sa moze vracat do zivota kedy sa jej za chce, najma pri narocnom obdobi, strese, psychickom vypati atd.