Môže všeobecný lekár predpísať Ozempic?
Ahojte,kto berie ozempic vie mi to predpísať aj všeobecný lekár?ak áno koľko sa za to prosím platí,a ak ma niekto aj skúsenosti pozitívne rafa si prečítam ☺️
@anonym_d21ab4 Figu borovú.. obezita je neuroendokrinné ochorenie. Mozog a žalúdok spolu nekomunikujú, žalúdok nevysiela do mozgu hormonálny signál, že je plný.
@top_manazerka takže 120kiloví sú chorí a nie vyžratí 😂 a ako prosím ťa ochoreli? žeby veľa veľa veľa jedlom? 😀
@zuzanka.zuzu myslím že niektorí ľudia nemajú na výber . Čo sa orientujem v tejto problematike dalo by sa to vysvetliť asi takto : 1. Je to úplná zbytočnosť pre ľudí ktorý majú ľahku nadváhu alebo chcu schudnúť do plaviek. 2. Môže to byť dobrý pomocník spolu s cvičením a plánovaním jedálnička pre človeka ktorý trpí ťažkou obezitou. 3. Je to nevyhnutnosť pre ľudí ktorí už trpia vážnym metabolickým syndrómom. Tam už len zdravý životný štýl nestačí . A samozrejme je dôležitý prístup ako u obéznych tak diabetikov . Či si človek povie cítim sa dobre /chudnem a vďaka tomu sa môžem viac venovať svojmu zdraviu, životnému štýlu alebo cítim sa dobre / chudnem a preto sa nemusím už snažiť niečo meniť .
@anonym_14069d v podstate asi súhlasím. ale nesúhlasím že nemajú na výber 🤷 predtým než bol boom týchto liekov ako morbídne obézni schudli? zdravá strava, šport... teraz sa to zrazu "nedá"?
@anonym_8d2a6c čo to ma s lenivosťou?? NIČ!! Obezita je ochorenie a je to vedecky dokázané. Nemá to nič s pevnou vôľou ani s lenivosťou..
@top_manazerka ked niekto v tehotenstve priberie 30kg je to lenivost a NIC INE!!!
@lilinka76 aké iné spôsoby?? Mounjaro je v liečbe obezity efektívne. A tieto lieky sa berú chronicky - dlhodobo.. čiže jojo efekt nehrozí. Doštuduj si info a potom sa vyjadruj.
@top_manazerka vieš čítať s porozumením? Radila som autorke, nech sa nespolieha na injekcie, ale hľadá iné spôsoby schudnutia = cvičiť, správne sa stravovať.
@veraaq očividne si nepochopila písanému textu 😁 hej hej ozempic ktorý o 20-30 rokov spôsobí rakovinu pankreasu .... skúsila si nežrať a športovať? 🤷 a je to dokonca zadarmo
@zuzanka.zuzu Ty si dobrá pizdisko. Žerú zvieratá, vyjadrovať sa takto o ľuďoch, aj obéznych, je primitívne a tvoj slovník o tebe teda vypovedá.
Keby si od zajtra jedla len raňajky, obed a večeru - zdravu, primerane porcie, za mesiac máš dole minimálne 10 kg. Len to treba chcieť a dodržať a nie chcieť hľadať iné cestičky - žrať a k tomu tabletku
@luliu vieš o tom, že tak tie lieky nefungujú, že? Iba si si chcela kopnúť do niekoho?
@zuzanka.zuzu Ty si dobrá pizdisko. Žerú zvieratá, vyjadrovať sa takto o ľuďoch, aj obéznych, je primitívne a tvoj slovník o tebe teda vypovedá.
@anonym_0dd737 vzhľadom k množstvu jedla ktoré som papkala ako 120kg, potom o 30kg menej a teraz o 60kg menej, tak áno, žrala som ako prasiatko 🙈 a okrem možno 1% ktorí sú fakt chorí, tak zvyšných 99% žere tiež 😜
@anonym_0dd737 vzhľadom k množstvu jedla ktoré som papkala ako 120kg, potom o 30kg menej a teraz o 60kg menej, tak áno, žrala som ako prasiatko 🙈 a okrem možno 1% ktorí sú fakt chorí, tak zvyšných 99% žere tiež 😜
@zuzanka.zuzu V pohode, ty si žer, o ostatných sa tak nevyjadruj. Ty si tá čo nikdy nevarí, ani svojmu decku nenavarí, že?
@anonym_d21ab4 Figu borovú.. obezita je neuroendokrinné ochorenie. Mozog a žalúdok spolu nekomunikujú, žalúdok nevysiela do mozgu hormonálny signál, že je plný.
@top_manazerka hovori ti nieco emocne jedenie?
@zuzanka.zuzu to máš odkiaľ že ozempic ti o dvadsať rokov spôsobí rakovinu pankreasu
@anonym_14069d ano predpoklada sa to
Citala som jeden odborny clanok zahranicny, ocakava sa nsrast rakoviny pankreasu po ozempicu a pod, tsktiez strata videnia, poskodenid makuly, nieco s mozgom nevidm odborny nszov
@anonym_14069d ano predpoklada sa to
Citala som jeden odborny clanok zahranicny, ocakava sa nsrast rakoviny pankreasu po ozempicu a pod, tsktiez strata videnia, poskodenid makuly, nieco s mozgom nevidm odborny nszov
@anonym_4c1482 strašne, ale strašne trepeš.. nič sa neočakáva.. Lieky obsahujúce GLP1 sú v klinickej praxi dve dekády. Áno, 20 rokov ich lekári skúmajú a žiadny nárast rakoviny pankreasu sa nekonal. Tak tu nešír blbosti lebo si úplne mimo.
@anonym_792c63 ja som niečo písala o liekoch???? Chcela som si kopnúť? Spamataj sa. Keď niekto váži 120, tak zmena stravy zaručí, že veľmi rýchlo pôjde hmotnosť dole
@luliu ty do ďalšia “odborníčka”, ktorá hovno vie.. predstav si, že sú vo veľkých štúdiách popísané xy prípadov kedy ani uprava stravy a výrazný kalorický deficit neviedli k redukcii hmotnosti.
@top_manazerka ked niekto v tehotenstve priberie 30kg je to lenivost a NIC INE!!!
@anonym_8d2a6c konkrétne priberanie v tehotenstve by som tu teda nespomínala vôbec. Mám kamarátku, ktorá je celý život športovkyňa, kedysi aj vrcholová. Každý deň zabehne 15 km. V tehotenstve začala tak priberať, že lekári nevedeli čo s ňou. Z 55 kg šla rodiť ako 106 kg. A nie, nejedla veľa a pravidelne sa hýbala.
Mounjaro ti predpíše hocijaký doktor, aj gynekológ 😀 avšak treba si uvedomiť že tieto lieky sú len takou barličkou, nespravia za teba všetkú robotu, treba si dávať pozor na vyváženú stravu a zmeniť stravovacie návyky inak ti to nepomôže lebo po vysadení budeš zase naberať
@top_manazerka takže 120kiloví sú chorí a nie vyžratí 😂 a ako prosím ťa ochoreli? žeby veľa veľa veľa jedlom? 😀
@zuzanka.zuzu ako ochoreli?? Ako dostaneš rakovinu?? Ako dostaneš artritidu??? Endokrinne Procesy v tele sa porušia, oslabená imunita, horšia psychika, ťažký úraz, ktorý ta priputa na lôžko.. a bum, zrazu máš problém ako hrom.. a musis brat lieky aby si vôbec prežila. A vtedy je jedenie tvoj najmenší problém.
@anonym_8d2a6c konkrétne priberanie v tehotenstve by som tu teda nespomínala vôbec. Mám kamarátku, ktorá je celý život športovkyňa, kedysi aj vrcholová. Každý deň zabehne 15 km. V tehotenstve začala tak priberať, že lekári nevedeli čo s ňou. Z 55 kg šla rodiť ako 106 kg. A nie, nejedla veľa a pravidelne sa hýbala.
@top_manazerka jasne jasne.takychto tu uz bolo co nic nejedia a priberaju 🤣
@anonym_4c1482 strašne, ale strašne trepeš.. nič sa neočakáva.. Lieky obsahujúce GLP1 sú v klinickej praxi dve dekády. Áno, 20 rokov ich lekári skúmajú a žiadny nárast rakoviny pankreasu sa nekonal. Tak tu nešír blbosti lebo si úplne mimo.
@top_manazerka no pockaj pockaj!
Su pouzivane u ludi, ktory maju na to indikaciu!
Nie u lenivych a tlstych, kde niet dovodu aby to uzivali!
Top manazerka!
@zuzanka.zuzu čo zo zase trepeš?? Aká rakovina?? Lieky GLP1 sú na trhu 25 rokov a žiadny nárast rakoviny pankreasu nikto nehlásil. Tak tu nešír fámy lebo o tom hovno vieš.
@top_manazerka ja som už počula, ten umelý, syntetický hormón potlačí funkciu toho prirodzeného a orgány po vysadení nebudú mať schopnosť fungovať a može to sposobiť kadečo..
Moja známa má už dnes veľké zdravotné problémy po vysadení, telo vyhladované, slabé, hormónov málo, dávkovala si to sama kadejako, veľmi to ľutuje.
Pre veľa ľudí je to zbraň, ktorú otáčajú proti sebe.
Každé telo reaguje inak, je to lotéria
@top_manazerka ja som už počula, ten umelý, syntetický hormón potlačí funkciu toho prirodzeného a orgány po vysadení nebudú mať schopnosť fungovať a može to sposobiť kadečo..
Moja známa má už dnes veľké zdravotné problémy po vysadení, telo vyhladované, slabé, hormónov málo, dávkovala si to sama kadejako, veľmi to ľutuje.
@anonym_45222a tak ale evidentne si zato kamarátka môže sama, keď si to davkovala sama kadejako bez dohľadu lekára :/ to je podľa mňa najväčší problém, ľudia nejedia vyváženú stravu ale keďže berú lieky na chudnutie myslia si že môžu jesť ťažké nehodnotné jedlá, nemajú potrebné živiny a začne sa to rúcať
@anonym_45222a je to GLP1 agonista - to znamená, že ten hormón je bioidentický. A nič nepotlača - keď si ho telo prirodzene netvorí tak ho treba dodávať zvonka. Je to rovnaké ako s inzulinom. Tvoja známa očividne na to šla zle a schudla veľmi rýchlo a hlavne svaly. Preto ke slabá.
@veraaq stačí sa kuknúť na cibuľkovu. Ako chuderka "zrazu" pribrala.
Inak co takto zmeniť jedálniček, viac pohybu a pod? V pohode vieš schudnúť 2 kila za mesiac, to máš za rok 24 kíl. Bez jojo efektu
@top_manazerka no pockaj pockaj!
Su pouzivane u ludi, ktory maju na to indikaciu!
Nie u lenivych a tlstych, kde niet dovodu aby to uzivali!
Top manazerka!
@anonym_4c1482 ty trúba… indikaciou pre GLP1 je aj obezita!!! A nemáš ani poňatia čo obezitu spôsobuje a to garantujem, že to na vlastnej koži ani zistiť nechceš. A lenivosť je až na 15 mieste.. škoda, že aj na blbosť nie sú nejaké lieky, mala by si dostať konskú dávku
To to len môj názor: ak by som vážila toľko čo ty, určite by som šla na operáciu žalúdka - jeho zmenšenie...
@anonym_45222a tak ale evidentne si zato kamarátka môže sama, keď si to davkovala sama kadejako bez dohľadu lekára :/ to je podľa mňa najväčší problém, ľudia nejedia vyváženú stravu ale keďže berú lieky na chudnutie myslia si že môžu jesť ťažké nehodnotné jedlá, nemajú potrebné živiny a začne sa to rúcať
@anonym_0d0294 áno, presne si to vystihla, ľudia dostanú do rúk nástroj a nevedia s ním robiť.
Kadejako pod dohľadom lekára síce, ale mala to v ruke, tak si zvýšila dávku podľa seba, lebo na nete pisali.
Smiala sa, že si dá všeličo čo roky nejedla, veterníky a Mcdonald a pod, nepochopila pointu lieku, nebrala ho predsa preto aby jedla šaláty, ale aby mohla jesť čo chce.
A toto keď tí ľudia nepochopia veľmi si ublížia, veď z niečoho tú váhu majú a nemožu pokračovať v jedení pol kilovej čokolády na posedenie. Ale len málo z nich to celé chápe, že majú len barličku a nie pokračovať v klamaní samej seba a okolia a takým klamstvom ešte aj chudnú, proste podvádza vačšina vyslovene.
@anonym_4c1482 ty trúba… indikaciou pre GLP1 je aj obezita!!! A nemáš ani poňatia čo obezitu spôsobuje a to garantujem, že to na vlastnej koži ani zistiť nechceš. A lenivosť je až na 15 mieste.. škoda, že aj na blbosť nie sú nejaké lieky, mala by si dostať konskú dávku
@top_manazerka áno, vychudnuté telo dotované hormónmi si nemusí automaticky začať tvoriť hormóny vlastné, trvá kým sa spamatá aj zo straty váhy, záleží od veku, zdravotného stavu.
Strava je základ, ale obézny ľudia to nechápu a pokračujú v stravovaní s ktorým pribrali a ktoré si odopierali hneď ako schudnú.
Nikomu to neželám čo prežíva tá moja známa, začalo to žlčníkom, teraz pankreas, strhaná tvár atď a namiesto toho aby bola štastná že schudla 40kg chodí ako kopa nešťastia.
Obišla to a dnes by chcela vrátiť čas, aby to brala vážne a seriózne a nie ako módny doplnok
@anonym_45222a je to GLP1 agonista - to znamená, že ten hormón je bioidentický. A nič nepotlača - keď si ho telo prirodzene netvorí tak ho treba dodávať zvonka. Je to rovnaké ako s inzulinom. Tvoja známa očividne na to šla zle a schudla veľmi rýchlo a hlavne svaly. Preto ke slabá.
@top_manazerka normálne si prečítaj čo može sposobiť nadmerné užívanie GLP1, nebudem ti to tu kopírovať, sú to dostupné informácie.
Nadmerné je pre každého, kto má hormonálny profil, spaľovanie a fungovanie v norme, len sa prejedá, nehýbe a siahne po lieku
@top_manazerka papkas lieciky na chudnutie ? Preto sa tu tak rozdrapujes?
@top_manazerka prestan mi nadavat
Uz len tvoje vyjadrovanie hovori o vsetkom
S takymto typom ludstva ka svoj drahocenny cas stracat nebudem

@zuzanka.zuzu áno skúsila,keď hovno vieš naci sa vôbec vyjadruješ? Asi keby mám iné možnosti tak sa túto otázku nepýtal,nemyslíš?
@veraaq autorka, určite chod za lekárom a daj si predpísať - nie Ozempic, ale Mounjaro. Preskripcia sa uvoľnila, môže to predpísať gynekológ, obvodak, endokrinológ alebo aj internista. Ja som na Mounjare od 11/2025 a schudla som doteraz 27 kg. Šla dom z vahy 120 kg a schudla som už 5 konfekčných veľkosti. Šla som z 52 na 46 a cítim sa skvele. Plánujem to brat dlhodobo. Je to ta najlepšia investícia do seba. A na tie trúby, ktoré len závidia sa vykašli. Ten liek je bezpečný.