Môžem byť pozitívna?
Ahojte, mate prosim niekto skusenost, ze ste boli v kontakte s pozitivnym clovekom na Covid a vy ste sa nenakazili?
Vcera sme si boli s kamaratkou same dve sadnut na terase vonku v jednom podniku a sli okolo 3 zname tejto mojej kamaratky. Zoznamili sme sa s jednou z nich iba podanim ruky a sedeli potom od nas tak 2 metre dalej. Dnes rano jedna z tychto báb pisala kamoske, ze ta jedna z nich dostala dnes vysledky na Covid a je pozitivna. Podotknem, ze nam o tom nepovedala vcera ani jedna, ze je tam moznost, ze je nakazena. Hned som sa objednala na testy, volny termin bol az v stredu a ja sa neskutocne bojim nie o seba ale o svoju rodinu🙏
Izolovala som sa do izby a nosim doma rusko a budem doma cakat kym pojdem na tie testy. Ako moze byt niekto takto nezodpovedny a chodit si po vonku medzi ludi, ked bol na testoch a nevie este vysledok😖
Dobre robis ze sa izolujes. Zda sa ze ta znama nevedela ze to ma a zda sa ze nemala ani priznaky. Dufam ze budes v poriadku.
Do buducna...Nikomu nepodavaj ruky! To nedava zmysel podat niekomu ruku a potom sediet v 2 metrovej vzdialenosti. Tu sa ruky nepodavaju uz cele mesiace...zamavam na cloveka ked sa stretneme... nikto by sa nemal urazit v dnesnej dobe ak je jeho ruka odmietnuta a hlavne nikto by tu ruku nemal podat.
A teraz ti poviem pripad ktory sa stal muzovi v praci. Pani sla na testy (neviem kvoli comu) a bola pozitivna, tak ze teda do karanteny. Nedalo jej to a na druhy den na to sla na test znovu do sukromnej (neviem preco) a test bol negativny. Popravde tym cislam nakazenych a tym testom by som vobec neverila.
tento tyzden testovali 2 mne blizke osoby. Jedna mala kolegynu pozitivnu, boli s nou v kancli dalsie tri osoby, vsetci negativni, a rovnako aj tej kolegyne priatel. Cize v kancli sa od nej nikto nenakazil a doma rovnako.
Druha osoba mala pozitivny test a testovali potom 7 kolegov - vsetci negativni, rovnako vsetci z domacnosti su negativni. Faktom ale je, ze tato osoba nevie uplne kde sa nakazila, kedze iba kamarat bol pozitivny, stretli sa vonku, v ruskach a nedotkli sa. Pokecali 30 sekund a za 3 dni volal, ze je pozitivny, nech pre istotu ide na test... Cize ci to bolo od neho, alebo z inakade, tazko posudit.
Takze mozne je vsetko. Ak si nenarazila na supersiritela, tak je velka sanca, ze si okej.
Naco si podavate ruky? 😳
@zuzanapjat niečo sa zmenilo? Dieťa mi operovali v auguste a žiadny covid test nepotreboval. Len klasika predoperacne a dotaznik. Kamosku operovali v apríli a tiež len dotaznik, ziaden test.
To co bolo za blbku? Caka na vysledky testu a chodi si po vonku? 👎 Zodpovednost 0 bodov.
Pokia viem nie ze ziaden zakon nie je.. Iba nariadenie...
@simsalabim
Moj muz v praci nastavoval masinu pozitivnemu a nic...drzim palce
@zuzanapjat nie je pravda. Moju dceru minuly tyzden operovali a ziadny test jej nerobili. Ani mne ako sprevadzajucemu rodicovi. Zrejme to zavisi od nemocnice.
@anickaaa6aaa ok, sama som presne nevedela.
U nás vo firme máme pár týždňov nariadenie, že každý novonastupujuci zamestnanec musí predložiť pri nastupe negatívny test na covid. Firma test samozrejme preplatí. Nevidím dôvod, prečo by títo ľudia kým čakajú na výsledok, mali sedieť doma. Ak človek nemá príznaky a cíti sa zdravý, logicky asi predpokladá, že test bude negatívny...a predsa sa môže stať opak.
Ja som cestovala z UK autom 20 hodin v tesnom kontakte s clovekom, ktory bol o par dni na to testovany na covid pozitivne. Po tyzdni ako som bola doma mi volali z Uvzsr ze sa mam dat do karanteny a ze ma otestuju, objednali ma na dalsi tyzden do okresneho mesta, a ja doma s tromi detmi ... bola to celkom sranda. V ten den som si vybavila v dalsom okresnom meste test ako samoplatca, lebo som nechcela cakat dalsi tyzden v karantene, toto mi urobili o par dni skor. Vysledok som mala do 12 hodin smskou- negativny. Nestresuj. Drzim palce.
@natalka13 tak ale ked uz caka niekto na test by sa mohol trochu uvedomit. Ja som uz mala tiez pozitivny vzdialeny kontakt, ani neviem, ci som s tym clovekom prisla do kontaktu (ale boli sme v rovnakej miestonosti 2 dni po sebe). Pre istotu som porusila vsetky navsetevy a stretka na 2 tyzdne. A neubudlo zo mna.
@hettinka dve kamošky po novom jednodňová chirurgia - obe musia mať testy. Košická nemocnica žiada oficiálne testy pred ORL alebo zubným operačným zákrokom, ale niektoré už dlhodobejšie žiadajú pred akoukoľvek operáciou. V podstate k predoperačnému vyšetreniu. https://www.fnsppresov.sk/aktuality/planovane-o...
@simsalabim ano, zavisi od nemocnice...
Ja čo som stretavala ludi tak všetko pred operaciou testy ziadali... ale ako pozeram teraz jednotlive nemocnice, tak vsade je to inak.
@simsalabim podla mna toto v zakone este nie je. Su na to nejake nariadenia a usmernenia, vtedy mas test zdarma a vacsinou spadas pod iste riziko-navrat zo zahranicia, dohladany kontakt, priznaky. Vtedy jasne, ze v karantene cakas. Potom je testovanie za ktore platis a to si mozes vymysliet akykolvek dovod. Par mojich znamych sa v lete dalo testovat pred dovolenkou v krajine kde to vyzadovali. Alebo cestovali na prazdniny k starym rodicom a chceli mat istotu. Ti v karantene necakali, lebo tam v podstate podozrenie nebolo.
@tatiana1329 a takých prípadov poznám viac.
Tak najprv tu vystresovane napíšeš že sa šla testovať a behá po vonku, na rozvirenie debaty a potom napíšeš že vlastne len ten test potrebovala lebo niekam ide.. 😀
@danim tak napr.kolegyna mala mamu v nemocnici po operacii srdca a chcela si byt ista,ked ju isla navstivit a druhy krat si davala robit test,ked isla opatrovat mamu na dva tyzdne. Nechapem,preco kazdy stale nieco spochybnuje. Uz aby si clovek tu na konovi kazdu jednu vetu obhajoval
@tatiana1329 takíto podobný scenár som počula od kamarátky, jej známy prišiel v čase, keď všetci zo zahraničia museli mať test, štátom platený test mu vyšiel pozitívny a 2 súkromné ako samoplatca mal negatívne, nedalo mu to lebo jeho žena bola celý čas negatívna.. Volal na RUVZ, že je negatívny tak nech ho nevedú v štatistikách, pani v telefóne mu povedala, že ju to nezaujíma je pozitívny a bodka, položila
@zuzanapjat aj v Ba vyžadovali kamarátka išla na výber mandlí asi každá nemocnica má iné pravidla
@poopsie ano podobne to mala aj ta pani. Chcela ze ked teda nie je pozitivna tak predsa nebude zbytocne sediet doma, a zakazali jej ze proste ten prvy test bol pozitivny a ze ma zostat doma v karantene, inak pokuta a policajti. No mala som dost...
A potom ze stupaju pocty nakazenych. Ona je mozno mlada, ale mohla sa stretnut s ludmi, kt. moze corona zabit. Nechapem 😡. Ty si sa nakazit nemusela a hlavne ked ona nekaslala, alebo nemala ine priznaky. Akože uz by sme sa fakt mohli spravat rozumne...

Covid vyšetrenie musia absolvovať aj všetci čo idú na predoperačné. Nevidím dôvod prečo by mali byť izolovaní obyčajní ľudia ktorí sa nestretli preukázateľne s niekym pozitívnym. Že je pozitívna, ešte neznamená že aj infekčná.