icon

Môžem byť pozitívna?

12. sep 2020

Ahojte, mate prosim niekto skusenost, ze ste boli v kontakte s pozitivnym clovekom na Covid a vy ste sa nenakazili?
Vcera sme si boli s kamaratkou same dve sadnut na terase vonku v jednom podniku a sli okolo 3 zname tejto mojej kamaratky. Zoznamili sme sa s jednou z nich iba podanim ruky a sedeli potom od nas tak 2 metre dalej. Dnes rano jedna z tychto báb pisala kamoske, ze ta jedna z nich dostala dnes vysledky na Covid a je pozitivna. Podotknem, ze nam o tom nepovedala vcera ani jedna, ze je tam moznost, ze je nakazena. Hned som sa objednala na testy, volny termin bol az v stredu a ja sa neskutocne bojim nie o seba ale o svoju rodinu🙏
Izolovala som sa do izby a nosim doma rusko a budem doma cakat kym pojdem na tie testy. Ako moze byt niekto takto nezodpovedny a chodit si po vonku medzi ludi, ked bol na testoch a nevie este vysledok😖

Strana
z3
ndrag
13. sep 2020

@natalka13 a nuti ta niekto? Ked si sa s nikym chorym nestretnes, naco by si mala byt v karantene? Ani ja som nebola v karantene, ze by som nevychadzala z domu. Ale ked ti oznamia, ze sa v rovnakych miestnostiach ako ty pohyboval nakazeny, pricom nevies kto presne to bol, co spravis? Budes dalej navstevovat znamych, co su rizikova skupina aj pre obycajnu chripku, alebo tie navstevy na chvilku predsa len obmedzis? Vlastne mne to je jedno, rob si ako uznas za vhodne ;).

stankot
13. sep 2020

Poznam cloveka ktoremu vysli pozitivne testy,bol dva dni v kancli so 4 ludmi a vsetci boli negativni....je vyhlasenie ze clovek bez priznakov vraj nenakazi dalsich...iba keby mal priznaky...tak neviem...

sense
13. sep 2020

Mozes aj nemusis... nie som extremista co sa covidu tyka o niekt opatreniach si myslim svoje... ale kto si v dnesnej dobe len tak podava ruky na zoznamenie.... to potom ani ruska nemusite nosit...
Takze o zodpovednosti by som radsej pomlcala....
A tiez je x ludi co su pozitivni ani o tom netusia...lebo nemaju jediny priznak a betestuju sa co ak nahodou...takze rovnako pozitivna mozes byt aj ty lem o tom nevies, lebo si sa nedala testovat

erika_smile
13. sep 2020

To je to, že mnohí ani len netušia, že sú tak povediac pozitívny, nemajú to ani odkiaľ vedieť ak nepociťujú žiadne príznaky. Celé je to už padnuté na hlavu a som zvedavá, dokedy to ľudia takto vydržia zvládať

nominativ
13. sep 2020

Takže len potrebovala test niekam a nemala príznaky. Takže naco panika o svoju rodinu? Ja sa nebojím choroby, o ktorej neviem, lebo mi nič nie je.

A keď pôjdem k babke a budem bezpriznakova (nachladnuta tam nejdem) tak to je smola. Nebudem si robiť test pred každou návštevou starých rodičov.

natalka13
13. sep 2020

@ndrag ale dotycna sa s nikym o kom.by vedela ze bol.pozitivny nestretla a ani neprisla zo zahranicia. citaj s porozumenim.

ndrag
13. sep 2020

@natalka13 ale tu sa jedna o zodpovednost vseobecne a neboj sa, rozumiem dost, netreba ma upozornovat ;).

bluka2
13. sep 2020

Jejda, ukľudni sa a nabudúce si nepodavaj ruky. Teraz sa zdraví lakťom alebo päsťou alebo slovne😉

lenadka
13. sep 2020

Nemá veľmi zmysel ísť na testy skôr ako na 5ty deň od kontaktu s pozitívnym, keďže ti môže vyjsť falošne negatívny test ak sa dáš testovať skôr. Podľa mňa je iba malé riziko, keďže ste sa stretli v exteriéri, boli dva metre od seba a krátky čas. Držím palce 🍀

javiemneviem
13. sep 2020

Ahoj nápis mi správu a napíšem ti viac 🙂 stretla som sa a bola som negatívna 🙂

autor
13. sep 2020

No z dievciny teraz vypadlo, ze jej mama mala par priznakov este predtym, ako ona sla na ten test, ale nemala horucky a ze v ten vecer, ako sla tato baba von, citila aj ona sama ubolene telo. Takze nejake naznaky tam podla mna boli, len ona to zjavne vobec neriesila. Ale neviem ako jej je teraz, nie som s nou ja priamo v kontakte.

andreatytler
13. sep 2020

Ty sa len pekne izoluj... nic neriskuj. Tych par dni vydrzis.
Dufam ze to dobre dopadne.

Strana
z3