Môžem dôverovať dermatologičke? Skúsenosti s rýchlym vyšetrením znamienka
Bola som u dermatologičky so znamienkom, ktoré sa mi nezdá. Neviem to povedať na isto, ale asi trochu zmenilo pigmentáciu. Išlo o takú kliniku estetickej medicíny kde sa ale tiež venujú kontrole znamienok. Podľa mňa je to znamienko ma vyrezanie, no ona povedala že je úplne v poriadku a netreba s ním nič robiť. Ide o to, že ho podľa mňa pozrela dosť rýchlo, povedala že je ohraničené a tým to skončilo. Myslíte, že po takom rýchlom pozretí videla všetko, čo potrebovala? Nemohla niečo prehliadnuť?
Neviem na akom mieste mas znamienko, ale preco teda nepoziadas o vyrezanie a histologiu? Je to najjednoduchsie riesenie . Mne povedala dermatologicka tiez , ze je OK, ale mne sa nezdalo, rastlo mi ...povedala som jej to , ze ho chcem vybrat ...dala papier ...a uz je vyrezane. Histo bola oki, ale radsej mat malu jazvu a istotu ako zit s podozrenim
@anonym_autor veď chod teda ku chirurgovi rovno a daj si ho vyrezať. Tiež som to tak pár x urobila.
pozrela to tym specialnym pristrojom?
Znamienko je na chrbte a áno, pozrela to ručným dermatoskopom. Ale ako som už hovorila, pozrela to v takej rýchlosti, že si teraz nie som istá, či bola schopná zachytiť všetko, čo sa má v takýchto prípadoch sledovať. No asi to vyriešim tým chirurgom.
Ja som bola s tromi znamienkami a ani jedno nekazala vybrat, pozerala to digitalnym dermatoskopom..ale potom si vsimla este jedno a to mi kazala vybrat lebo rastlo rychlo
Znamienko je na chrbte a áno, pozrela to ručným dermatoskopom. Ale ako som už hovorila, pozrela to v takej rýchlosti, že si teraz nie som istá, či bola schopná zachytiť všetko, čo sa má v takýchto prípadoch sledovať. No asi to vyriešim tým chirurgom.
@anonym_autor mozno je natolko skusena ze vie za par sekund rozpoznat ci treba vybrat alebo nie
Ja ti poviem svoju skusenost. Mala som jedno fakt skarede rozpite znamienko na bruchu. Vyzeralo uplne ako z katalogu o melanome. Pozrela ho kozna a povedala,ze podla nej je len mechanicky podrazdene,ze ho nemusim riesit,ale ze ked chcem,nech ho dam von. Strasne som sa bala a vies co? Bolo uplne v poriadku. Niekedy fakt,to co sa javi ako skarede,je v poriadku a naopak.
Myslím, že znamienka vedia rozpoznať. Aj mne pozerá veľmi rýchlo. Jedno mne podozrivé pozrela ozaj šup šup. Povedala,že pigmetova škvrna. Išla som za inou kožnou a povedala to isté. Môžeš skúsiť iný názor. Zväčša také, čo sa mne zdajú divne, sú ok.
Ďakujem za skúsenosti. V zásade si hovorím, že prečo by som mala nemala dôverovať lekárke. Len to moje malé úzkostné ja si nie je isté. 😁

Neveris lekarovi A, chod a zaplat lekara B. Co ine ti mam poradit ?