icon

Môžem dôverovať dermatologičke? Skúsenosti s rýchlym vyšetrením znamienka

Včera o 16:03

Bola som u dermatologičky so znamienkom, ktoré sa mi nezdá. Neviem to povedať na isto, ale asi trochu zmenilo pigmentáciu. Išlo o takú kliniku estetickej medicíny kde sa ale tiež venujú kontrole znamienok. Podľa mňa je to znamienko ma vyrezanie, no ona povedala že je úplne v poriadku a netreba s ním nič robiť. Ide o to, že ho podľa mňa pozrela dosť rýchlo, povedala že je ohraničené a tým to skončilo. Myslíte, že po takom rýchlom pozretí videla všetko, čo potrebovala? Nemohla niečo prehliadnuť?

patrike
Včera o 16:07

Neveris lekarovi A, chod a zaplat lekara B. Co ine ti mam poradit ?

viestta
Včera o 16:10

Najdi si lekara s dermatoskopom

anonym_9f789f
Včera o 16:17

Neviem na akom mieste mas znamienko, ale preco teda nepoziadas o vyrezanie a histologiu? Je to najjednoduchsie riesenie . Mne povedala dermatologicka tiez , ze je OK, ale mne sa nezdalo, rastlo mi ...povedala som jej to , ze ho chcem vybrat ...dala papier ...a uz je vyrezane. Histo bola oki, ale radsej mat malu jazvu a istotu ako zit s podozrenim

joannita
Včera o 16:24

@anonym_autor veď chod teda ku chirurgovi rovno a daj si ho vyrezať. Tiež som to tak pár x urobila.

anonym_7b173e
Včera o 17:46

pozrela to tym specialnym pristrojom?

autor
Včera o 18:38

Znamienko je na chrbte a áno, pozrela to ručným dermatoskopom. Ale ako som už hovorila, pozrela to v takej rýchlosti, že si teraz nie som istá, či bola schopná zachytiť všetko, čo sa má v takýchto prípadoch sledovať. No asi to vyriešim tým chirurgom.

anonym_292ee5
Včera o 18:57

Ja som bola s tromi znamienkami a ani jedno nekazala vybrat, pozerala to digitalnym dermatoskopom..ale potom si vsimla este jedno a to mi kazala vybrat lebo rastlo rychlo

vler
Včera o 21:50
@anonym_autor

Znamienko je na chrbte a áno, pozrela to ručným dermatoskopom. Ale ako som už hovorila, pozrela to v takej rýchlosti, že si teraz nie som istá, či bola schopná zachytiť všetko, čo sa má v takýchto prípadoch sledovať. No asi to vyriešim tým chirurgom.

@anonym_autor mozno je natolko skusena ze vie za par sekund rozpoznat ci treba vybrat alebo nie

iwesska
Včera o 22:02

Ja ti poviem svoju skusenost. Mala som jedno fakt skarede rozpite znamienko na bruchu. Vyzeralo uplne ako z katalogu o melanome. Pozrela ho kozna a povedala,ze podla nej je len mechanicky podrazdene,ze ho nemusim riesit,ale ze ked chcem,nech ho dam von. Strasne som sa bala a vies co? Bolo uplne v poriadku. Niekedy fakt,to co sa javi ako skarede,je v poriadku a naopak.

anonym_2a46f5
Včera o 22:23

Myslím, že znamienka vedia rozpoznať. Aj mne pozerá veľmi rýchlo. Jedno mne podozrivé pozrela ozaj šup šup. Povedala,že pigmetova škvrna. Išla som za inou kožnou a povedala to isté. Môžeš skúsiť iný názor. Zväčša také, čo sa mne zdajú divne, sú ok.

autor
Dnes o 06:27

Ďakujem za skúsenosti. V zásade si hovorím, že prečo by som mala nemala dôverovať lekárke. Len to moje malé úzkostné ja si nie je isté. 😁