icon

Môžem pribrať z liekov ak cvičím a jem zdravo?

23. máj 2026

Prosím vás dostala som lieky na predpis kde je vedľajší prejav priberanie na váhe. Ak chodím cvičiť silovo robím denne 10t krokov a jem podľa KT s príjmom 1600 kalórií môže sa stať že proste priberiem? Či ide len o tom ze zvyšujú chuť do jedla ale keď nepresvihnem tak som pohode?

zuzanaa239
23. máj 2026

@anonym_autor keď budeš všetko dodržiavať ako píšeš, tak nemala by si.lieky ovplyvňujú len chuť na jedlo, čiže ak máš pevnú vôľu nemala by si priberať.

anonym_3908d6
23. máj 2026

Z liekov samotných nepriberieš tuk, nevytvorí sa z ničoho, takže keď budeš v deficite/udržiavacom príjme, tak nepriberies…môžeš ale viac zadržiavať vodu, čo sa na váhe odrazí

anonym_d164a3
23. máj 2026

Vedlajsie ucinky MOZES, ale NEMUSIS mat. Zalezi od organizmu.

januska12323
23. máj 2026

Môžeš aj zadržiavať vodu a s tým veľa nespravíš.

1andrea111
23. máj 2026

@anonym_autor lieky menia a spomaľujú metabolizmus preto sa z nich priberá, nie je to chuťou do jedla.

anonym_4f5261
23. máj 2026

Ak myslíš AD, tak budeš zadržiavať vodu a spomalí sa ti metabolizmus. Musíš vynaložiť 2-3x toľko námahy, ako pri ich nebraní.

anonym_8aaee1
23. máj 2026

Ak myslis ad alebo kortikoidy tak tam sa zadržiava voda a spomaľuje metabolizmus. Takže áno, mozes pribrať aj tak od 5 do 20kg.

anonym_28159f
23. máj 2026

Z kortikoidov môžeš zostať taká spuchnutá naliata vodou. Od samotných liekov sa nepriberá. To je mýtus. Priberá sa z toho, že môžu niektoré lieky podporovať chuť do jedla a už je na tebe, či sa tomu poddáš, alebo odoláš.

anonym_912a5a
23. máj 2026

Ja take lieky beriem,a mozem sa doslova aj po💩,ani to nepomoze. Stravujem sa ukazkovo,cvicim a ani 0,5kg neviem dat dole. Takze nie,z liekov nepriberas,ale ovplyvnuju vyraze metabolizmus a prave to ma na priberanie vplyv. Nebodaj si k tomu v perimenopauze.

anonym_cb23d6
23. máj 2026
@anonym_28159f

Z kortikoidov môžeš zostať taká spuchnutá naliata vodou. Od samotných liekov sa nepriberá. To je mýtus. Priberá sa z toho, že môžu niektoré lieky podporovať chuť do jedla a už je na tebe, či sa tomu poddáš, alebo odoláš.

@anonym_28159f nie je to mýtus je to vedľajší účinok liekov napísaný v pribalivom letáku a nepíšu tam že zvyšuje chuť do jedla ale že sa z nich priberá.

anonym_1b6ca4
23. máj 2026

Nemyslim, ze na kazdého tie vedľajšie účinky platiam. Veľa žien priberajú od liekov na štitnu žľazu a ja nie.

anonym_dd94b0
24. máj 2026
@anonym_912a5a

Ja take lieky beriem,a mozem sa doslova aj po💩,ani to nepomoze. Stravujem sa ukazkovo,cvicim a ani 0,5kg neviem dat dole. Takze nie,z liekov nepriberas,ale ovplyvnuju vyraze metabolizmus a prave to ma na priberanie vplyv. Nebodaj si k tomu v perimenopauze.

@anonym_912a5a suhlasim s tou perimenopauzou. Pribrala som 10 kg a mozem aa aj na hlavu postavit uz 5 mesiacov, ani gram nejde dole. Cvicim som v deficite zdravo sa stravujem a vaha sa nepohne. A neskutocne ma vytacaju reci typu ze ved obmedz stravu, ak si v deficite sxhudnes. Ha ha ha. Chudla som iba vtedy ak som bola 200 kcal pod bazalom