Môžem sa počas operácie nevedomky pomočiť?
Idem prvýkrát na operáciu, bude trvat max tri hodiny. Môžem sa počas nej pomocit?
Áno. Ak nebudeš cievkovaná.
Cievka je v pohode, dá sa to vydržať.
Nie nie je možné byť necievkovaná, keby zákrok trval 15 m tak netreba ale pri veľkých treba a i tak nič nebudeš cítiť keď už budeš spať
Nemusíš byt cievkovana. Od polnoci nebudeš nič piť, tesne pred operáciou sa estw pôjdeš vycikat, takze mechúr bude prázdny
Cievkovanie môžeš odmietnuť
A keby si aj cikla,čo by sa stalo
@stellarstar ja som cievkovaná nebola a zákrok trval hodinu , je to individualne, veď preto je človek nalačno
Cievku Ti zavedu, ked uz budes uspana, nebudes nic citit.
Operácia žlčníka a cievku som nemala. Pitie do polnoci s potom už nie, ráno WC a hotovo.
To zavádzanie cievky u ženách vacsinou neboli, keďže máme krátku močovú trubicu, u mužov to je bolestivé, keďže ju majú dlhšiu. (Skúsenosť z praxe). Je to pár sekundová záležitosť a ja som to takmer necítila.
Ja som ju mala zavedenú aj pri pôrode 🫣
Napíše mi niekto prečo sa niekto toto pýta? Veď operácia,spravím čo treba a keď spím,už nič neovplyvním
Ahoj, vôbec ale že vôbec to tam nikto nerieši.aj ty sa na to vykašli.je to nemocnica.su to pre nich uuuuuplne bežné veci.pre nás možno nepríjemné ,ale prežiješ to
Ja som napr typ, ktorý to berie vyslovene takže su tam na to zvyknutí ,ten personal
@lneviemmeno ale boli a ešte ako
@pribinak asi ako koho, hovorím, mám to z praxe, pracovala som na urologickom oddelení, čiže som zavádzala kľudne aj 10 katétrov za deň a väčšinu žien to vôbec nebolelo, niektoré ani nevedeli, že som ho už zaviedla. Ja tak isto, skoro nič som necítila
Budeš mať cievku, ja som cikla pri jej vyberaní, nikto z toho tragediu nerobí, sú to zdravotníci a zvyknutí aj na horšie. Neboj sa. Cievka ma nikdy nebolela a nemala som ani problémy. Operovana trikrát.
Môžeš odmietnuť, rady ti tu už dali... Ja som z cievky počas sekcie 2x dostala zápal a nikdy viac už by som si to nedala zaviesť. Nehovoriac o tom ako ma to pri zavádzaní bolelo. Možno niekto si povie, že mi hrabe ale pre mňa bolo cievkovanie a doba keď som to musela mať, najhoršie pri oboch pôrodoch 🙈
Ja som nemala a operacia trvala vyse 4 hodin. Ziadne tekutiny a teda ani nic na jedenie tusim od polnoci.
Ja som mala 2 operácie. Slepak polhodinka a ruka hodina a pol. Pri druhej mi už na sálu dali tie jednorazove nohavičky a nebola som cievkovana. Teda neviem o tom .

Budete mať cievku zavedenú do moč.mechúra takže nie